Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ

Едното е спасено, но другото бездомно животно е починало
Обновена: 24 сеп 2013 15:19 | 24 сеп 2013 14:44,
129
Две кучета открити отровени срещу 6-то РПУ
Снимка: Impact Press Group

Две кучета са били отровени срещу 6-то РПУ в столичния квартал "Бъкстон", съобщи директорът на Общинско предприятие "Екоравновесие" д-р Манол Нейков.

"Прибрахме едно починало куче. Другото е закарано в близка ветеринарна клиника. Направена му е промивка и вероятно ще бъде спасено", посочи той.

Още по темата

По думите му най-вероятно кучетата са били отровени с антифриз. За момента няма информация каква е причината и кой е извършител.

"Те бяха кастрирани, движеха се около 6-то РПУ в "Бъкстон". Кучетата от години обикаляха до едно кафене и хората ги хранеха", обясни още Нейков.

Той изрази съжаление, че у нас няма зоополиция, която да се занимава с тази дейност, както е според законодателствата в другите европейски страни.

"Изглежда в този район има някой, който трови кучета. Разбрах от живущи в квартала, че 2-3 дни по-късно пак е имало около 3 домашни кучета и улично, които са се отровили. В продължение на месеци нямаше такива случаи и изведнъж станаха няколко за една седмица", каза още Манол Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
10
 
! Отговори
leleee... преди 10 години
Който храни гладно животно - храни душата си!!! На всеки според заслугите!!!
24
6
 
11
 
! Отговори
валко преди 10 години
АЗ СЪМ ОТ БУРГАС ТУК ПРОБЛЕМА Е СЪЩИЯ НО С КОТКИ ,ВЪРВИМ ВЪРХУ КОТКИ И ЗАРАЗИ НО ЗА ЖАЛОСТ ЕКОИНСПЕКТОРИТЕ НЕМОГАТ ДА НАПРАВЯТ НИЩО ПОНЕ ТАКА КАЗВАТ АМИ ТО ПО-ДОБРЕ ДА ЗАКРИЯТ СЛУЖБАТА ТОГАВА ЩОМ ЕДНА ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ НЕМОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ЕДНА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ ИМАЛО ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ А ЗА ЖАЛОСТ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ХОРАТА НЯМА,ХОРАТА СА ПРОСТО ПОТЪРПЕВШИ
23
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Антифриз! ... толкова ли няма вече миша отрова?Тия кучелюби затриха толкова деца и старци със олигавените си зверове! А колко получиха рани и стрес от ухапванията на псетата. Направо затвор за тия дето хранят бездомните ***!Отглеждайте си ги в къщи щом толкова искате, но ако кучето ви нападне и ухапе някой, да се брои все е дно вие сте нападнали и ранили човек.
22
5
 
9
 
! Отговори
манго преди 10 години
Ааах ,Виетнамци Виятнамци рано си заминахте ееейй,що не казахте рцептата тука пълно с паражоли мамка му...
21
7
 
26
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Не съм от София, но изпитвам истинско отвращение когато гостувам в столицата - във абсолютно всеки квартал има глутници, които обикалят и лаят по хората посред бял ден. Даже пред някои входове си стоят като "пазачи" въпросните песове, а на метри от тях си играят малки деца. Не ми се мисли какво ли става нощно време и как се прибират хората по домовете.. трябват наистина радикални мерки срещу гадните ***!
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека всеки "природозащитник" прибере по едно бездомно куче или вместо породисто спаси едно от улицата да ви видим колко сте истинските защитници на бездомните кучета...Ако това се случи на улиците няма да има бездомни кучета и всички ще са доволни, но на тях им е по-важно вкъщи да имат породисто куче и да пискат да не убиват бездомните...
19
9
 
13
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Абе ненормални, а ако беше пострадало дете?!
18
1
 
3
 
! Отговори
vlado 14 преди 10 години
До Анонименima6 vpredvid sebe si
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До патриот 8 За сега отстреляха една банкерка!
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kogato mi pre4at horata i az da gi trovq, TAKA LI? horata sa napravili nmnogo po-losho ot ku4atata. zatova nqma da vidite nikoga SHENGEN, zagtoto takova otnoshenie e primitivno i podsasdno ot ZAKONA
15
14
 
39
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Аз днес намерих две натровени мишки в мазата ,на кой да се обаждам да идват да ги спасяват :) !В държава в която живот на куче е по ценен от живота на човека най вероятно е населена канибали!!
14
43
 
20
 
! Отговори
мецо пуг преди 10 години
Много сте жалки! Отношението към животните показва Вашата психология и манталитет!Чудесни граждани сте! Бих Ви дала за пример на децата!Жестоки ***!
13
34
 
13
 
! Отговори
До кучемраз преди 10 години
Специално за теб ще насъскам една глутница да те изяде. Пък тогава ти (или някоя от съставните ти части) им обяви война ! :) Много смели срещу кучетата, но на *** не смеят един шамар да забият.
12
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде пак коня пред каруцата... Зоо полиция ще има тогава, когато се реши проблема с ***. Тогава нека има данъци, застраховка ГО, глоби за немърливи собственици и .. полиция за тея дето правят поразиите, но дотогава пирамидата Екоравновесие трябва да се закрив, да се реши проблема с бездомните кучета, като на много места в Европа (и Румяъния) и да започнем нормален цивилизован живот, и ние, и кучетата.
11
13
 
33
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
Чакам момента, в който ме ухапе някое куче и им обявявам война. Или АЗ или те.
10
15
 
49
 
! Отговори
природозащитник преди 10 години
Ами обявете национален траур за умрялата ***...всички до едно трябва да се избият и в градовете да се виждат само хора и дребни домашни кучета на каишка а собствениците да вървят след тях с найлоновите пликове.
9
39
 
18
 
! Отговори
Белия зъб преди 10 години
За кучета има писани романи, за българи - не. Значи българите грозят улиците повече от кучетата. :) Иначе - антифриз в бирата на кварталните пияници и проблемът с кучемразите е решен.
8
16
 
40
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Хората вземат борбата с б.кучета в собствени ръце. Засега кучетата, после политиците!!!!!
7
17
 
41
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
И като вземат да ми говорят как били кастрирани и не знам си какво.... Те не ни *бат, а ни хапят и *ат на всяка педя земя.
6
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв подвиг - едното спасено! А ако е човек - да умира. За къв са тези бездомници. Ало, в Европата така ли скитат по улиците?