Бежански брожения след смърт на сириец в София

Лекарите твърдят, че е инфаркт. Бежанците: Измръзване е!
Обновена: 21 ное 2013 14:06 | 21 ное 2013 13:52,
318

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев (в средата) и комендантът на лагера полковник Пепи Джуренов (вдясно) опитват да тушират напрежението в центъра. Снимка: Булфото

Сирийски гражданин е починал тази сутрин от инфаркт в бежанския център във Военна рампа.

Това е било повод за възникване на напрежение в центъра, съобщи пред БНР Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците.

Съпругата на починалия 30-годишен мъж обаче твърди, че причината за смъртта му не е болест на сърцето, а измръзване заради лошите условия на живот.

Случаят надигнал вълна от недоволство сред бежанците и на място незабавно са били изпратени части на жандармерията, които да наблюдават ситуацията извън лагера.

По думите на Чирпанлиев основната причина за напрежението, което възниква в тези центрове, е свързано с искането на настанените там хора по-бързо да получат статут и да напуснат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Други сайтове съобщават,че има ранен полицай който е откаран по спешност в болница.Тези неблагодарници са също като *** и от добро не разбират,но ако *** няма къде да ги изгоним,то тази *** има-там от където са дошли и това трябва да стане незабавно защото в противен случай Народа ще се справи сам...
31
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само в Гуантанамо ще им е по-топло!
30
0
 
62
 
! Отговори
Вальо жежкия преди 10 години
Интересното ще е от другата седмица като паднат температурите.
29
0
 
40
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
--- Станете Съдът влиза!--- Подсъдими, предоставя ви се последната дума.--- Сто хиляди!--- Съдът се оттегля на съвещание.--- Станете Съдът влиза!--- Подсъдими, признавате ли се за виновен?--- Не !--- Като не -- значи не!:)
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gospod na nito edin narod da ne pokaje takav tarmoz , kato na Siriicite !
27
2
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До ЖОЖОЖожо, той ще бъде съден и ...оправдан от нашият съд --- най-справедливият съд на света!
26
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умират и те са хора, това, че са извън войната в Сирия не ги прави безсмъртни.Само не разбирам нямат ли малко срам да протестират срещу държавата, която единствена от Европа ги приюти. Искали да идат в Германия, ама забравят,че там няма да са бежанци и, ако искат да останат ще трябва да докажат,че могат да се издържат, иначе след 3 месеца ги връщат в България, където са бежанци и пак в бежанския лагер.
25
45
 
8
 
! Отговори
балгарин преди 10 години
Трябва по-експедитивно да се дава статут на бежанци на сирийците, не за месец, а за 2 часа да се оформят документите на хората. Само така ще се реши проблема. КОлкото по-бързо се издават документите, толкова повече хора ще могат да се спасят от Сирия. Може да се направят и редовни автобусни линии да идват повече хора от Сирия и да си вземат документите.
24
3
 
41
 
! Отговори
do 29 преди 10 години
А аз да изброявам ли причините поради които мразя *** като теб? Що си държиш бг паспорта, а не си оставиш чалмалийския-турски паспорт.Ама знаеш, че с турски паспорт най-много до босфора стигаш и никъде в ЕС няма да те погледа, защото за тях сте по-зле от кучета-ислямисти и терористи. Айде марш от нашия форум и си пиши в анадолските
23
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, гурбетчио, ти като си на гурбет с какъв паспорт се представи, с българския си ли или с турско-***? Питам, защото пишеш на Български, значи си от нашите турко-***. А от тях всичките се представят навън с българските си паспорти, защото там са българи, а тука турци и ***. Даже ревът, че им сменили турските имена, но навън знам не един случай, когато се представят с българските си имена, щото с турското не върви. Ти възползва ли се от българското си гражданство за да останеш там
22
0
 
55
 
! Отговори
Momo преди 10 години
В друга медия прочетох това: "Мъжът се оплакал от неразположение и между 10.00 и 10.30 ч. е припаднал пред очите на коменданта на лагера. До пристигането на линейката на Бърза помощ той е починал. По първоначални данни човекът е получил инфаркт."За какво измръзване изобщо се говори в тази новина?!
21
3
 
57
 
! Отговори
до Гурбетчия–ислямис преди 10 години
Никакъв статут. Не искаме да се заселват в България. Ако им дадем статут няма да можем да ги изгоним, а от Западна Европа ще ни ги връщат, защото ще сме държавата приемник. Ако лесно им даваме статут няма и да се отървем от бъдещи мангалинашественици. За 2012г. гърцитезатова са издали само 2 /два/ статута на бежанци от Сирия.
20
0
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Анонимен 21Анонимен 14 в никакъв случай не е ***. Сигурно е мъстъфъзин.
19
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви са тия брожения, бързо с калашниците да ги укротите.
18
0
 
67
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Разбирам, че много, ама страшно много мразиш България. Но аз съм българин и казвам: Никакъв статут , а експулсиране!! Тези хора са опасни за сигурността не само на Българската държава, но и на ЕС!!! Който си позволява да нарушава веднъж законите, няма право на претенции!!
17
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 14/Защо плюеш по българите, ако живееш в тази страна. Що за *** и *** си , да оплюваш народа в страната, в която живееш. Явно някой мангус
16
15
 
13
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
ОБИЧАМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ -- НАЙ-ДОБРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НА СВЕТА !Аз ще гласувам за Атака.
15
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но иначе изхвърлиха дарените дрехи, нали? Нямали нужда от дрехи, а от статут. Никакъв статут за тия! А да видим сега дали нямат нужда от дрехите. Изхвърлиха купища, а сега измръзвали! Само че аз повече няма даря нито един *** за бежанци след онова изпълнение. Толкова е обидно да събираш и даряваш, а накрая да видиш дареното на ***. И като искат по-бързо да напуснат България, защо обвързват това със статута? Прав им път и така, границата е разградена, както са влезли, така и да излязат.
14
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога досега не съм гласувал, боли ме фара кой ме управлява, но бих дал гласа си за този, който реши проблема с тия бежанци и ги изгони от страната. Само те ни липсват на фона на мизерията у нас, на бандитизма и ширещата се необуздана престъпност, до която ни докараха.
13
1
 
61
 
! Отговори
чартър преди 10 години
Щом не им понася климата, да ги изпратим към подходящи за тях афроарабски дестинации /Катар,Турция,СА,Алжир, Сирия..../