Бежански брожения след смърт на сириец в София

Лекарите твърдят, че е инфаркт. Бежанците: Измръзване е!
Обновена: 21 ное 2013 14:06 | 21 ное 2013 13:52,
318

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев (в средата) и комендантът на лагера полковник Пепи Джуренов (вдясно) опитват да тушират напрежението в центъра. Снимка: Булфото

Сирийски гражданин е починал тази сутрин от инфаркт в бежанския център във Военна рампа.

Това е било повод за възникване на напрежение в центъра, съобщи пред БНР Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците.

Съпругата на починалия 30-годишен мъж обаче твърди, че причината за смъртта му не е болест на сърцето, а измръзване заради лошите условия на живот.

Случаят надигнал вълна от недоволство сред бежанците и на място незабавно са били изпратени части на жандармерията, които да наблюдават ситуацията извън лагера.

По думите на Чирпанлиев основната причина за напрежението, което възниква в тези центрове, е свързано с искането на настанените там хора по-бързо да получат статут и да напуснат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
6
 
1
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До Софианец, пост 201Забави малко темпото, щото почваш да мажеш името България. Та, това, че си юрист е похвално. Похвален е и трепета ти законите да бъдат спазвани. Въпреки това, като баща ти казвам, че след като вече тук има определено количество деца, дошли по една или друга причина. То не е редно просто да ги "изринем и махнем", за да се тупаме в гърдите, че блюстим за законите в Републиката. Ти и всички юристи - намерете вариант да озаптите политиците, а не да ринете деца с багери. Образно
171
0
 
2
 
! Отговори
иде му края преди 10 години
Ако не се окупитят и осиферят тия дето от 15...и кусур дни им се иска оставката да я хвърлят и да бягат,че тия мили хорица скоро ще изтрещят наплъно...
170
1
 
1
 
! Отговори
? преди 10 години
До софиянецte pa kyurdite sa mnogo ubavi i inteligentni.neka da zapovyadat pa posle ..malee jalna vi mayka.
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mar6 ..i prodajnite mediiki sled tex
168
10
 
2
 
! Отговори
Кюрд преди 10 години
Аз гледах разни български тв и разбрах че българите са на страната на кюрдите.За това се преместих да живея в БГ преди години.И повечето сирииски граждани също за това са дошли и знаят че не харесвате турците.
167
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei adolf*ci bolni , prestanete da podpalvate rasova omraza ! Varete da uchite i da rabotite che den shte doide v Balgariq shte pochnat dase prikanvat i siriici i afrikanci specialisti davi spasqvat Darjava !
166
9
 
3
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
Софианец, спри се за минута и изпий чаша вода или изяж нещо сладко. Имаме една поговорка - "не си ти, когато си гладен"...грешка, "Голям залък ***, голяма дума не казвай". Много хора, включително и аз самият не сме очаровани от това, което се случва. Но крайните, амплитудни изказвания не решават нищо. Не знам дали си баща, но е нелепо да третираш маса от хора в която има и доста деца, като нещо инертно. Поспри се за момент, помисли и гарантирам, че ще мислиш по-конструктивно без патос и емоция
165
0
 
22
 
! Отговори
продажници преди 10 години
Залъгват ни ,че започнаха да охраняват границата. Афро-арабското нашествие продължава:Днес са посрещнали 28 пришълци с хляб и сол , а вчера са били 55/агенция фокус/. Оградата дори не са я започнали. Средно ,ако предположим, че допускат по 40 навлеци на ден,то за година ще са нови 15 000.Не допускайте повече, ***,а влезлите ги експулсирайте, ако трябва и насред Черно море /ако не си ги искат техните държави/. Съд за тези еничари,които допускат това ислямско нашествие.
164
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
измръзване при 15 градуса е за гинес
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще падне яко крадене и здрава спекулация покрай тези имигранти. Спомням си даренията за българския народ които западняците изпратиха. Вагони и самолети пристигаха пълни и нищо не достигна до народа.Контрола беше по-крадлив от отговорниците за даренията. Подписа на проверяващия струва пари много пари.
162
2
 
17
 
! Отговори
ааа преди 10 години
като завали сняг другата седмица тия ще ни запалят и изколят -защо ги докарахте тук
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az jiveq v druga darjava I tam 5 pari ne davat za men (da mi pravqt dokumenfi, da sam na zakrito I toplo). Vsqka strana se griji parvo za sobstvenia si narod (a dano I pri nas ama nadali). .... da sa blagodarni na palatkite de im gi davame BEZVAZMEZNO.... toz evropeiski sauz da ne e razgraden dvor 4e 6te li hodqt natam... US da gi priuti.....(SAJELQVAM ZA LATINITCATA)
160
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ние българите сме *** ***. затова все ще сме гладни,ама нека нека тази омраза схте ни погуби . HAPPY
159
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези хора къде си мислят че са попаднали ? Държат ги в България за да получат европарите за сирийските бежанци.В момента в който се преведат тези пари ще бъдат откраднати от държавниците още при тяхното получаванеЩе има комбинации и лъжи от земята до небето а абчетата като започнат да *** през ден ще кажат че нашите климатични условия са се оказали сурови и неподходящи за азиатци. Сега всеки се натиска за по-висока длъжност в службите свързани с имигрантите от Сирия
158
3
 
7
 
! Отговори
silata преди 10 години
*** ДА СТАВА
157
0
 
25
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
Границата с Турция се пази супер неефективно.Полицаите там са с по 1 пистолет и 8 патрона,без радиостанции и кучета както лъжат Министъра и главния секретар(турските граничари са с автомати).Освен това на българските полицаи е абсолютно забранено да стрелят по преминаващите държавната граница лица.Турските власти също си затварят очите,защото гадовете напускат тяхна територия и влизат в България.Правителството лъже,че полага усилия за охрана на границата,само симулира дейност и източва пари .
156
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един ден и ние може да търсим помощ от други нации, вразумете се!! Ще се изядете от злоба!
155
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto ste tolkova zlobni Balgarite dneshno vreme , poglednete na zapad po evropeiskite darjavi vsqkakvi narodnosti jiveqt zaedno rabotqt zaedno i se razbirat ! A vie samo psuvate obijdate ! Kade vi ostana kulturata ! Spomnqm si edno vreme horata slushaha Balgarska muzika , to es narodni pesni Baladi , Opera ! A sega mladeshta e izlqzla izvan relsi !
154
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко българи умират от глад и студ до като някои пребиват студенти за да запазят статутквото.
153
1
 
44
 
! Отговори
СТУДЕНО ЛИ-ОБРАТНО ! преди 10 години
МОЛЯ НА НАРИЧАЙТЕ ЛИЦА, НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАЩИ ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА, НЕ ПРЕЗ КПП, А ПРЕЗ ГРАНИЧНА БРАЗДА И БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ТО НА ТУМБИ - БЕЖАНЦИТАКИВА ЛИЦА ВЪВ ВСЯКА СТРАНА,ПО ВСЯКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СА НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА И СУВЕРИНИТЕТА НА ДЪРЖАВАТАТАКИВА ЛИЦА НЕ СА БЕЖАНЦИ. ТАКИВА ЛИЦА ПО НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СЕ НАКАЗВАТ СПОРЕД НКБЕЖАНЦИ, СА БЯГАЩИ ОТ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, ПРИ ВОЙНА, ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ И ГЕНОЦИД И СЕ ПРЕДАВАТ НА КПП-ТАТААЙДЕ ОБРАТНО ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ !