Бежански брожения след смърт на сириец в София

Лекарите твърдят, че е инфаркт. Бежанците: Измръзване е!
Обновена: 21 ное 2013 14:06 | 21 ное 2013 13:52,
318

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев (в средата) и комендантът на лагера полковник Пепи Джуренов (вдясно) опитват да тушират напрежението в центъра. Снимка: Булфото

Сирийски гражданин е починал тази сутрин от инфаркт в бежанския център във Военна рампа.

Това е било повод за възникване на напрежение в центъра, съобщи пред БНР Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците.

Съпругата на починалия 30-годишен мъж обаче твърди, че причината за смъртта му не е болест на сърцето, а измръзване заради лошите условия на живот.

Случаят надигнал вълна от недоволство сред бежанците и на място незабавно са били изпратени части на жандармерията, които да наблюдават ситуацията извън лагера.

По думите на Чирпанлиев основната причина за напрежението, което възниква в тези центрове, е свързано с искането на настанените там хора по-бързо да получат статут и да напуснат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
10
 
3
 
! Отговори
Отрядник преди 10 години
500 *** доброволци плъзват из улиците на столицата в отговор на патрулите на Расате. Организацията е направена в рамките на няколко дни, като идеята е ромските патрули да бъдат облечени в униформи. Те ще подпомагат работата на полицейските органи
191
4
 
2
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До 233Ти не си индианец драги, те са доблестни и имат чест. Идея си нямам какво си всъщност, но определено не си еталон за Българин, какъвто се опитваш да се изкараш. Най-малкото нямаше да засираш името България с правописни грешки в почти всеки пост. Или от злоба не можеш да напишеш България, като ората или го правиш нарочно.
190
8
 
0
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
Към коментар 232Та тъкмо ти пишех, че факта, че много от тези хора ще заминат из Западна Европа скоро, теб сигурно те побърква от хейт, прав ли съм? :)
189
3
 
3
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До 228, всъщност втрещен съм...Ти прочете написаното от мен така: "Пича иска, ако някога отиде при арабелите да си няма проблеми. Затова сега не иска да хванем тия арабески и да ги изринем с големия трактор през южната граница". Ти това ли асимилира наистина!? Ако е така - значи теб факта, че много от сирийците скоро ще заминат за Норвегия, Германи
188
0
 
12
 
! Отговори
Мк преди 10 години
до 216Не знам за каква статия говориш. Мисълта ми беше, че арабите и *** са научени все да искат някой да им дава. Ако аз съм бежанец и бягам от война няма да вдигам бунтове в държавата, която ме е приела дори и да е бедна и да няма условия. Все едно някой бездомник да ти дойде неканен вкъщи и да иска черен хайвер за вечеря...ако може и с жена ти да преспи. Страшно неблагодарни тези бежанци за това става въпрос.
187
2
 
1
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До 228Метафора момък, метафора. Но ще ми е сложно да ти го "разкажа"...
186
2
 
1
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До 223Юристе, ако искаш заедно можем да си направим кръвен тест в Токуда, навит ли си? Аман от псевдопатриоти като теб, ти си поредният пример. Ти ли си пример за Българин бре? :) Оди се пери...
185
2
 
2
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До софианец, пост 221Интересно ми е на теб, колко ти плащат за това промиване. Заговорих се с теб човешки и с хумор с идеята, че си пламенен младок, родолюбец. Но от плам си изпускаш нервите и изпадаш в краен изказ. Но се оказва, че си един сух юрист, който има нужда от това да бъде легитимиран в омразата си, за да се нарече патриот. Поне аз с такова чувство оставам. Лека вечер и бъди здрав - патриот не се става с цитиране. Мрази когото искаш, няма да те наричам фашист. Ти си просто "лек". :)
184
0
 
1
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
sled kato ot evropeyskiyat saiuz ne davat pari za bejancite nashite da gi puskat.te si znayat patya.kato pristignat da kajat mnogo pozdravi ot BALGARIA.
183
11
 
1
 
! Отговори
Кюрд преди 10 години
Кюрдите(от Сирия) са приятели на България и врагове на Турция.За това не могат да останат в Турция.А и сме разбрали че българите ни обичат.
182
2
 
2
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До софианец, пост 217Член на НПО!? Това откъде го измисли? Или така пише в закона член х, т.у, ал.й "Ако някой не мисли като мен юриста, то значи е член на НПО и ходи на ралта с НЛО". Да стоя зад думите си - хейтиш излишно и непремерено. Хапни сникерс. :)
181
1
 
1
 
! Отговори
само за сравнение преди 10 години
Половината от оцелелите африкански емигранти-които бяха спасени от потъналите корабчета на Лампедуза миналия месец са били "заведени" на безплатни квартири(включени в "добре дошли" пакет) в Рим-на следващия ден след спасяването им.И оттогава НИТО ЕДИН НЕ Е ВИДЯН ЖИВ в тези безплатни квартири в Рим, нито се знае нещо за тях.Италия и Рим убиват емигранти-от омраза.--Хора запомнете, че това ще бъде с всички емигранти по светаТОВА Е СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА-от кралското семействоНЕ МРАЗЕТЕ ЧОВЕЦИ!
180
1
 
0
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До софианец, пост 214Пак ти казвам, ако не съм го казал ще потретя - не ме вълнува систематичното тълкуване на относимите правни норми и баш ме брига за техните особености. Аз съм 32 годишен гражданин на РБ, занимавам се с ремонт на техника и имам 3 деца, две от които на година и 11 месеца, родени на 31.12.2011. Смятам себе си за добър и премерен човек и искам, ако някога, някъде по някаква причина ми се наложи да съм в лагер с децата си - да не ме третират, като буква от закона или тухла. :)
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do MkAre sega pak *** vinovni , a am nashite Studenti , chetili statiqta dnes , kak istochvat zaemi ot haznata na Britancite , ta im pisnalo na horata che vzeli gi spreli ot solidnata pechalba na mesqc !
178
2
 
1
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До Софианец. Аз не мисля, че някой ме е ругал през съзнателният ми живот, защото не приемам някого или нещо. Някой в прав текст ли ти каза - ти си еди какъв си, защото не харесваш еди кой си!? Ако визираш коментарите тук 1. Не си ги слагай на... 2. Има го и момента, каквото почукало, такова се обадило. По-надолу има коментари за муслими и т.н. Съответно отговори на тези коментари - негативни. Днес имаше няколко дето обиждаха на "*** българи" т.н. Не се поддавай на простотии. :)
177
0
 
7
 
! Отговори
metro57 преди 10 години
Какво измлъзване на +15 градуса бе, вие да не ста африканци от екватора? Пък и от там да сте да не сте влечуги? ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА ПРИЯТЕЛИ!!! Още имате време да спасите себе си и децата преди студовете!!!
176
4
 
0
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До Софианец, пост 207Знам бре момък. :) Но нещата не са толкова прости и ти много добре го знаеш. Факт е има ги, въпреки члена в Наказателния Кодекс. Но докато не им се определи статут са в нищото. Не мисли, че на тях им е приятно. Те не искат да са тук, ние не ги искаме. И двете страни са прави за себе си, но политиците са импотентни - факт. Службите са неадекватни - факт. И за политиците и за службите не са виновни самите хора. Всичко може да се реши за месец със силни политици и дипломация.
175
1
 
13
 
! Отговори
Мк преди 10 години
Ей ги на...поредната порция хрантутници, която иска да иде в западна Европа и да живее без да работи. Искания имали..... То хубаво, че искат да напуснат България, но по-добре в посока на Турция и после обратно откъдето са дошли, защото те явно не бягат от война щом са толкова "ербаб". И те като *** все искат от държавата без да дават нищо в замяна. Що не бягат към Саудитска Арабия да видят колко са гостоприемни братята мюсюлмани, нали все шариат искат.
174
7
 
1
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До Софианец, всички постовеВлагаш емоция и непремерана на моменти злоба към хора, които по никакъв начин не са ни виновни за дереджето до момента. По никакъв начин не са обвързани с нас исторически. И с които нямаме какво да делим и за какво да не се обичаме (образно казано). Визирам всички наши сухопътни съседи. Ако всички патриоти и юристи са силни на думи - значи са зле нещата. Ако политически и социално се уредят нещата с ЕС - мигрантите няма да са наша грижа. Но нашите политици са импоте
173
0
 
17
 
! Отговори
абв преди 10 години
Тия минават границата все едно отиват до магазина .Защо не пробват обаче да минат границата с турция в обратна посока ,там ще си мълчат като риби и на палатки са доволни.