Бебе, родено у дома, прието в "Шейново" в тежко състояние

Детето било изродено от бащата, който дори оперирал жена си
16 яну 2014 19:18, Красимир Ангелов
53
Бебе, родено у дома, прието в "Шейново" в тежко състояние
Снимка: Булфото, архив

Бебе на три дни е прието в тежко състояние в столичното АГ "Шейново" след като е родeно в домашни условия, сигнализираха лекари от болницата пред bTV.

По думите им детето е изродено от бащата, който дори е оперирал жена си по време на раждането. 31-годишна родилка и бебето й постъпили по спешност в неделя, но случаят се разгласява едва сега.

По данни на телевизията състоянието на бебето от раждането му до сега остава тежко, като то не може да диша самостоятелно. Също така е развило опасна инфекция, затова от първите си дни е на антибиотици.

Родителите твърдят, че са искали да останат вкъщи до последния възможен момент и затова раждането е протекло в дома им.

"Бяхме двамата със съпруга ми, детето се роди вкъщи. Той направи всичко възможно, за да ни помогне. И след това дойдохме в болницата, но няма да коментирам как е преминало раждането", заяви майката на бебето.

Лекарите имат съмнения, че вероятно в раждането е замесено и трето лице – т.нар. дули. Дула е жена, която би трябвало да оказва само психологична подкрепа на родилката, но няма право да действа като лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Шейновораждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
18
 
17
 
! Отговори
me преди 10 години
Раждането вкъщи може да мине и добре, ако родилката и бебето са следени и са добре и има обучен човек който да помага и реагира. 2000 години хората са се раждали извън болница и макар смъртността да е била по-висока, както виждате сме се размножили. Но съм твърдо против обучението вкъщи. Училището не е просто знания, то е социализация, дисциплина, свикване с чуждите авторитети и отделяне от родителите. Да лишиш детето си от това е погрешно и вредно. Пък ако ще и да си гениален в твоята област.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това беше печатна грешка (пиша на смартфоун), а ти си психопаТ.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21Е ти явно си творение на домашното учене, та твоята майка /учителката ти/ явно е била редовен посетител на сектантските форуми, и вероятно точно поради тази причина си пропуснал да научиш че има "епрувеТки", а не "епрувеДки" ...........
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаш да кажеш "освен това", "социализиране" и "епруведка". Независимо къде си учил.
20
1
 
49
 
! Отговори
Бонев преди 10 години
Сега е модерно да се отрича - отричат се храни, отричат се раждания в болница. Пълно с усмихнати у чуруликащи арт натури с "нестандартно мислене спрямо мнозинството". И най-голяма вина имат форуми от типа на БГ Мама, които пълнят главите на бъдещи родилки с глупости. Пълно с радикално настроени майки, отричащи лекарства и ваксини, говорещи ужасии и всяка жена която е с по-лабилна психика и не може да отсява информацията от интернет, бива прилъгвана към сектата им.
19
3
 
11
 
! Отговори
мяу преди 10 години
До АнонименЗа оценяването съм съгласна и не разбирам защо се дърпат, след като определят децата си за толкова гениални, обаче не е гаранция, че ще се социализираш, ако ходиш на училище, много по-вероятно е да намразиш другите деца. Най-добре е детето ти да е социално и интелигентно, но това е сравнително рядко срещано, а каква е ползата от отворени, нагли неграмотници,които са ходили на училище ей така, защото "трябва", просто лош материал ;)
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мяуКакво може за ученето бре, нали това дете освен да се учи, нкой трябва да оцени наученото, а не майка му да му пише дипломата :))) а освен друго едно дете има нужда и от социализация общуване с негови връстници и т.н. и т.н., като го държиш в къщи като в епроветка, какъв човек ще стане от него ?
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отнемане на роителските права, затвор и задължителна кастрация и на двамата та да е сигурно че няма да направят същото пак, а и а не забравя, всики разходи по лечението сега изцяло за тяхна сметка
16
2
 
40
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Раждане на дете е много сериозно нещо!!1Не винаги нещата са както трябва!!!!1Недопустимо е в домашни условия защото може да се наложи цезарово сечение ако нещо се е объркало!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИЗВОДА Е, ЧЕ ЕДИНЯ ИЛИ И ДВАМАТА СА БИЛИ ПРОСТИ ИЛИ НЕНОРМАЛНИ!
15
2
 
24
 
! Отговори
напушен преди 10 години
Абе и аз гледах някаква дето си обучаваше детето в къщи.Тя разбирала от компютри и детето й се справяло добре.Ако беше акушерка или градинарка на какво щеше да го научи?Да си призная и двамата изглеждаха много зле...Съжалявам ги тези хора,но не мога да им помогна...Никой не може....
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия или са някои, които са били пазарили детето за продажба или са ония сектантите, дето искат и да не пращат детето си на училище , сутринта имаше един ***, който обясняваше че не трябвало да е задължително посещението на училище
13
1
 
35
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Ние нали си разбираме от всико. От политика, футбол, електротехника... Вече и си се оперираме в домашни условия - Красота!!!
12
0
 
17
 
! Отговори
томи преди 10 години
Сектантска глупост - виж в Google, тия дето искат да си раждат вкъщи и се кланят като на богиня (и тя така раждала, и много био и еко била). Имаше нашумял случай със самоубийство в Благоевград на един от феновете и - Марио Нушкин май беше момчето
11
0
 
6
 
! Отговори
Развеселен преди 10 години
Готина ли е?
10
2
 
17
 
! Отговори
мяу преди 10 години
За ученето вкъщи може да се спори, често пъти дава по-добър резултат от стандартното в училище, но когато става въпрос за здраве не трябва да се експериментира. Учените още малко и ще създадат фурни за бебета, а тази тръгнала да ражда в пещерни условия...добре де, домашни. Луда работа!
9
0
 
5
 
! Отговори
Развеселен преди 10 години
Каква е тази Анастасия?
8
2
 
20
 
! Отговори
томи преди 10 години
Здравословно живеещи сектанти... сигурно са с уклон към култа на Анастасия
7
1
 
38
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Не мога да съдя! Но зная, че не бих рискувала живота на детето си по подобен безразсъден начин. Имам две деца. И двете са родени в специализирана болница. Вторият път благодаря на Господ че беше така, защото синът ми, може би, нямаше да е сред нас. Не бих си простила ако беше обратното и се беше случило непоправимото.
6
1
 
44
 
! Отговори
Резон преди 10 години
Потресена съм! Това се случва в 21 век! Никаква култура, никаква здравна отговорност. Колегата отдолу е абсолютно прав - ***!
5
1
 
49
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Каква е тая идиотия?Да ги прибират в психиатрията тези откачалки- през 21 век ще ми раждаш като в средните векове!***!Време е за психиатрична експертиза на всеки,който ще става родител!