Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!

Жената със сметката живее в жилище от 64 квадрата в "Надежда"
3 фев 2014 12:12,
112
Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!
Снимка: архив, Булфото

Жена от столичния квартал "Надежда" получи огромна сметка за парно от 400 лева за апартамент от 64 квадрата.

Честитката от "Топлофикация-София" е за сравнително топлия декември, а жената разказва, че е ползвала парното само две седмици. През останалите две не била в София.

Още по темата
Входът, в който живее Иванка, има 26 апартамента. Девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно.  Най-голяма консумация има обаче при нея. Това поне показват фактурите – 397 лева.

Топлинният счетоводител обяснява, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното заради отказа от парно.

Проверка дали някой от съседите краде парно не може да бъде направена, тъй като не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си. А и по закон не са длъжни да го правят.

"Обидно и цинично е обяснението. Иванка не е длъжна да проверява дали някой краде" топло, обяви пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев.

Според него едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с "Топлофикация".

"Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а "Топлофикация" щеше да има. "Топлофикация" да хваща кой краде”, настоя Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сметките за декември наистина са по-високи от очакваното и то при положение, че декември беше топъл. Като средна месечна температура навън на фактурата пишеше 0,5 градуса. Как го измерихте 0,5 след като целия декември температурите дневните бяха 10-15 градуса, нощните да са били около нулата. Та средно се получава поне 5-6 градуса средна месечна температура за декември. Но как ще си оправдаят кражбите и високите сметки иначе?
12
17
 
7
 
! Отговори
пена преди 10 години
Ми да си седи вкъщи и да не ходи да протестира жената...
11
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахахаха сега да беше бб на власт, съсела щеше да се пеняви ли пеняви, ама сега мълчи като умрял.
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В нашия град няма топлофикации, отопляваме се предимно на ток.В за м.декември-януари, сметката ми е около 200лв, като са били пуснати ДЕНОНОЩНО 3 климатика (но не от евтините мидеи), един 100литров бойлер, пералня и печка се ползват(с две малки деца сме).Очаквах дори по-висока сметка.. при положение, че почивахме повече за празниците.Според мен не е нормално за услуга, която се смята, че трябва да ти излезе значително по-евтино, да плащаш много по-скъпо. Но след приватизациите..
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До FenaМного си зле, плаща се цялата енергия постъпила в сградата, когато всички са заявили, че не ползват парно, а реално половината лъжат, сметката ще я плати само тази жена, която не се отказала от топлофикация.
8
9
 
47
 
! Отговори
ACID преди 10 години
Топлофикация са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ нещастници! Никога през живота си не съм получавал 3 цифрени сметки за нещо, което не съм получил. Ако тези пари ги обърна в ток, в апартамента ми ще е сауна през целия месец и ресто ще ми остане. Събирайте се от входа и си изключете парното. На ток е в ПЪТИ по-евтино!!!
7
2
 
45
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
то в новите кооперации няма проблем с индивидуалния договор, и така си се практикува, но в старите никак не е лесно заради вертикалните щрангове. цивилизовано решение няма, и проблема е още по-сложен защото в тия блокове живеят най-много мизерници с които не може да се преговаря. живял съм в такъв блок, винаги има някой дето ще се закучи.
6
7
 
9
 
! Отговори
ДЕКВР преди 10 години
Ами след като 8+9=17 уж не ползват парно излиза че парното работи евентуално за 9 абоната. Защо въобще е пусната абонатната станция след като повече от половината не ползват парно. Вината е в уж не ползващите!
5
42
 
6
 
! Отговори
Fena преди 10 години
Комунизъма е изпържил мозъците на повечето българи, че дори и на този "омбудсман" Пенчев. Ако беше внимавал малко в часовете по физика, щеше да е наясно, че има топлина, която се генерира от източник и този източник струва пари. Две седмици, топъл месец, сама жена, пенсионерка и т.н. може да са приказки за скамейката пред блока, но не и аргументи в полза или против количеството енергия влязло в това жилище. Да седне, да извика някой по-умен от него и заедно да сметнат всичко, а после да се пъне.
4
15
 
21
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До ти си *** беГосподи колко си ограничен! 500 символа не могат да опишат заблудата ти а дори и да можеха едва ли би ме разбрал! Заради такива като теб сме на това дередже!
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
64 квадрата апартамент, топля се на радиатори и климатик, 140 лв.
2
28
 
27
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До Бравос на ОрехаТова е резултат от 24 години демокрация! Преди това всички бяхме към ТЕЦ и плащахме смешни суми. След това дойдоха капиталистите които обясняваха че е по-евтино да се топлим на ток и хората масово започнаха да си махат радиаторите. Държавните ТЕЦ-ове фалираха на много места за сметка на оялите се ЕРП-ета и олигарси с хиляди декари фотоволтаици! Не си си насочил правилно гнева!
1
0
 
32
 
! Отговори
... преди 10 години
Еее вие се усрахте! Е как може значи топлофикация да е виновна за нещо, а и ако топлофикация има договор с всеки от нас, то това нема ли да и затрудни КРАЖБИТЕ които тя прави от нас!? Това с тия договори, че нема да стане нема да стане, но поне тия ГУИНА от топлофикация поне малко да се съобразяват когато КРАДЪТ така нагло! Верно вече почти сме държава от третия свят, ама поне от кумова срама да не е толкова нагло де, поне за пред европата, да не е така то кокал де!