Възстановяват стария облик на Лъвов мост

Реконструкцията започва в събота, обяви зам.-кметът на столицата
13 фев 2014 20:41, Анисия Иванова
48
Възстановяват стария облик на Лъвов мост
Лъвов мост в столицата. Снимка, архив, Булфото

Започва реконструкцията на Лъвов мост. Строителството ще започне от събота, като първоначално се предвижда затваряне на бул "Сливница", между бул. "Христо Ботев" и "Раковска". Това каза Любомир Христов, зам.-кмет по "Транспорт и транспортни комуникации" към Столична община.

Окончателният вариант на проекта е преработен, променени са част от вариантите на преминаване на пешеходци и велосипедисти, каза още Христов. Той обясни, че старият исторически мост ще бъде освободен от автомобилното движение, което го амортизира и натоварва. 

"Ще бъде възстановен старият облик на Лъвов мост - такъв, какъвто е обособен в годините", обясни зам.-кметът на Столична община.

По думите му първоначално са предвиждани три ленти в кръговото кръстовище, но новият проект предвижда 2 ленти. Доказа се, че наличието на още една лента ще се отрази негативно на трафика и ще се затруднява движението, посочи той.

"Ще бъдат спестени средства от изграждането на трета лента и ще бъдат използвани за ремонт на бул. "Мария Луиза" – ремонт на пътните платна, нови тротоари, ново осветление. В новия програмен период етап от ремонта ще бъде и площадът на "Света Неделя". Стойността на проекта за изграждане на кръстовището е 22 млн. лв., като в проекта се включва и реконструкцията на бул. "Мария Луиза" до Централни хали.

Според зам.-кмета реконструкцията на моста ще реши интензивния трафик по бул. „Сливница”, предава "Фокус". Той изнесе статистика, според която към настоящия момент около 60 000 превозни средства преминават между 7.30 часа и 19.30 часа. Идеята е след изпълнението на проекта половината автомобили - около 32 000 автомобила, да преминават по бул. „Сливница” и около 28 000 автомобила да преминават през кръговото, което ще бъде изградено на бул. „Мария Луиза”.

След реализацията на проекта в кръговото кръстовище ще се преминава за времето от 1 до 3 мин, а в кръговото кръстовище, при ограничение на скоростта 50км/ч, времето за преминаване ще бъде 18 секунди, обясни Христов.

"Основните елементи на вредните емисии в кръстовището ще бъдат намалени с почти 50%, което показва един дългосрочен ефект по отношение на подобряване на градската среда”, посочи той. Естетическата част ще бъде облагородяване на стария мост. Ще бъдат поставени пейки, подновено осветление, кошчета – всичко ще бъде в духа на първоначалния вид на моста. Реставрацията се осъществява със специалисти от музея на София, посочи заместник-кметът на Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 22Какъв интелигентен език имаш. А каква логика!!! А *** по описания от теб начин ли те е раждала разчекната, или от някъде другаде те е изкарала такъв? - Немес?ен!!! Е, има време, може и да те омес-ят. Ха-ха...
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Napalni se s seliaci Sofia inache beshe strahoten grad.no selianite Iidvat v povecheI
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 22 Еи противен СОФИЯ НЕ 1мил а 2 заради такива селяци като тебе и няма потенцяла да побере тебе и катуна които идва с тебе ,така че не лаи а си варви на село да береш домати а пак за Перник не разбрах какво общо има?
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възстановяват стария облик на Лъвов мост -ами това е новина, не останалите помии с които ни заливат, кой какво как, аре марш. Важното е да се прави нещо.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗащото правителството на Сакскобурготски и следващото на БСП не ги е еня за това.Те не почиват на нашето море,не ходят по Софийските улици-какво им пука,а тези дето идват от село им е добре,знаеш ли каква кал е там
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бул. Сливница да се качи но колони над реката от Сточна гара до ул. Одрин с възможвос от 6 платна и въпроса ще бъде решен за години напред, ако има кадърно управление и добър архитект 22 милиона са достатъчни за 1 км..
23
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
До 37: Щом не ти се седи в "соц.коптор" върни се в "китното си село".И ако това сторят още няколко стотин хиляди пришълци (още от врмето на недоразвития и развития социализъм) цена няма да има.Защото преди да се появят те София също беше китен град.
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2012 година приключиха строежа на метрото, в района, и сега ще копат отново! Защо не направиха тоя проект, заедно със строежа на метрото? Нашите властници са скъпи на триците и ефтини на брашното. Разхищават, пилеят, а народа мизерства. Некачествен материал са.
21
6
 
10
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Оставете нещастната ни Столица на мира, АЛЧНИ, НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ общинари!Не си ли напълнихте най-сетне гушките, лапачи гад-ни?
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ КУЧЕ ТИ ЛИ *** ? (ТОВА КУЧЕ ТВОЕ ЛИ Е?).........КЪРДЖАЛИ
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗ КОМПЮТЪР НЯЩО СА Е ЗАБОЗИЛ , ПОЗДРАВИ НА СТАРА ГАЗОРА
18
1
 
5
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
До Анонимен 34Ти сериозно ли?Толкова ти е тъпо изказването, че дори няма да се занимавам да ти отговарям. Само ми уточни две неща:1. Изчерпателно ми обясни тезата "София е тумор"2. Откъде си, за да сме равнопоставени все пак. Има млЕко ама из България има и други думички
17
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не съм сигурен, че в т.н. нормални държави, в големите им градове хората са такива провинциалисти като нашите софиянци. Защото в един голям количествено и качествено град хората са по-космополитни. И като видят някой че е избрал да живее в града им даже се радват. "Здравей, как си, всичко наред ли е..."Само в скапаните градове като софия (голям, но само количествено) хората са такива селски шовенисти и си разсъждават териториално, като куче, препикало градинката си. Провинциалисти сте вие.
16
1
 
13
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
До Анонимен 31В момента, в който влезна под статия за ремонт на кръстовище в твоя роден град (примерно Симитли) и се изкажа колко е гнусно в Симитли и к'ви киртаци са хората там, тогава ела и ме наречи ***. Та кажи какво ти е мнението за реконструкцията на Лъвов мост?
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТова е ваша, софийска логика. Като не си от софия значи си ***... Нали това ти говоря. Което е абсолютно провинциално мислене. И следователно най-чистите провинциалисти сте точно вие, софиянците.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 27"Куптор" не го знам какво е. А самата логика, че навсякъде другаде хората са нормални, а само в София не са, доказва дълбоко пасторалния свят, в който е заченато тялото и възпитано съзнанието ти. Изхождайки от горепосоченото си откровен ***. А народът ни е великолепен, независимо къде е живее
13
1
 
10
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
До Анонимен 23Теоретизираш относно произхода ми, което е трогателно. А това, което аз казвам е факт. И честно казано все ми е тая. А във всеки град и село из БГ си изкарвам идеално и обожавам цялата си страна. Вас, селяците, ви тормози нещо София. Та кажи нещо за реконструкцията на Лъвов мост? Все пак това е темата
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този отвратителен град има микроскопична прослойка свестни хора - интелигенция, събрана от цяла България. Всичко друго е пълна селяния, ***, дървени шопи, софийски копеуета и т.н. ***.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До keepwalkingАми *** и баща ти от къде са дошли бе, пернишка аристокрацио. Като са взели едно кално шопско село и са го набедили за столица сте били колкото Каспичан. За сто години как станахте 1млн? Да не би месните шопкини да са разчекнали да раждат?
10
3
 
26
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
До Анонимен 19Ха ха ха ха!!!Всички ви е срам цял живот от София ама си спомням първи курс в Техническия как всички колежки от прованса, с канибалска жажда в очите, питаха кой младеж от къде е. Някак си се радваха повечко на тия от София и никак на тези от Каспичан. Повечето от тях си преглътнаха срама и в момента са горди жители на София и говорят за "ония в провинцията"