Санират 26 детски градини и училища в София през лятото

Стойността на проекта е 4,3 млн. лв.
19 фев 2014 22:00, Красимир Ангелов
2
Санират 26 детски градини и училища в София през лятото
Снимка: Булфото

Общо 26 детски градини и училища в София ще бъдат енергийно обновени през лятото с осигурено финансиране от фонд "Козлодуй", съобщават от Столична община.

Процедурата за избор на изпълнители на мерки за енергийна ефективност в 23 детски градини и 3 училища беше обявена от Столичната община на 10 февруари. Общата стойност на проекта е 4,3 млн. лв., от които 50 на сто е безвъзмездната помощ и 50 процента е съфинансиране от общинския бюджет.

Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 28 март, а същинските дейности ще бъдат реализирани през летните месеци, за да не възпрепятстват нормалното провеждане на учебните занятия, посочи заместник-кметът Ирина Савина.

За градините ще бъде създадена необходимата организация, така че децата да имат възможност да посещават близки детски заведения до приключването на ремонтите, допълва тя.

Проектът предвижда да бъдат внедрени редица мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградите. Ефектът от тези мерки ще се усети още през следващия отоплителен сезон, когато в обновените детски градини и училища се очаква да бъдат постигнати икономии на енергия в порядъка на 30-40 процента, отбеляза Савина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в Ботевград с 4 млн. се "санира" само една детска. Кмета сега ще купува 40 нови апартамента с общински пари, за да ги раздаде на млади ромски семейства за ползване. В София имат много още да се учат как се краде държавно...