"Долу ръцете от Украйна" на паметника на Съветската армия

Монументът за втори път е съпричастен към събитията в Украйна
Обновена: 2 мар 2014 21:04 | 2 мар 2014 15:53, Анисия Иванова
189
"Долу ръцете от Украйна" на паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото

"Долу ръцете от Украйна", с този надпис осъмна паметникът на Съветската армия днес.

Надписът е червен, върху самия монумент, където е изписано посвещението „На съветската армия – освободителка от признателния български народ", е поставен знакът „X".

Още по темата

Повод за боядисването на паметника е решението на горната камара на руския парламент да даде с пълно единодушие разрешение на Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

На 23 февруари на монумента бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските воини бе боядисан с цветовете на същия флаг. Това стана в деня, в който в Русия се честваше Денят на защитника на отечеството.

Преди време фигурите там пък бяха боядисани като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците и партизаните бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
6
 
! Отговори
Русия преди 10 години
Обичаме те, Русия. Ти ни освободи от турско робство! Някои неща са над всичко. Но българите са такава *** че ти драскат по паметника въпреки че ти освободи Европа от нацизма.
146
1
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
До Анонимен--142 ; Да САЩ и Англия извършиха наказателна операция за това че загубеното ни правителство им обяви война.Освен това Нашите са съборили УДАРЕНИ тяхни самолети които са се връщали от бомбардировки над ПЛОЕЩ.Бомбардираха ни и си отидоха.СССР ни окупира и ни бомбардира вече 70 г.От тяхната бомбардировка не можем се оправи 100 г.
145
1
 
2
 
! Отговори
СВОБОДА преди 10 години
До ХА,ХАА АМИ ,ДА...Дори и по времето на така наречения комунистически строй нямаше толкова неграмотни и прости хора. Даже и *** бяха по грамотни от такива , като теб .
144
11
 
9
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ РУСИЯ ----ПО-БЛИЗО ДО ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И ПРОГРЕСА!!!ОТ РУСИЯ----само студ и ПРОСТОТИЯ!!!!
143
1
 
6
 
! Отговори
ot Germania преди 10 години
KRIM e bil Ruski i shte bade Ruski. Russia njama da se saglasi Krim da bade prevarnat v NATO baza edin den.
142
1
 
9
 
! Отговори
до 154 преди 10 години
Ами руснаците бяха тук 44 години,а немците само 3!В АОНСУ не смятахте ли бе,продажен червен шушон?
141
5
 
9
 
! Отговори
Варна-Одеса преди 10 години
Долу ръцете от Украйна!
140
1
 
4
 
! Отговори
до 147 преди 10 години
Умник Колко време е стояла червената армия и колко са седяли немците ??? Колко седяха турците ??? *** ***
139
3
 
5
 
! Отговори
Destructive преди 10 години
Админите като сте за драскане на паметниици не трийте постовете който са против ! Идете драскайте по паметниците на починалите ви близки *** .
138
6
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Драскаха по стените в училищните тоалетни, пораснаха и сега драскат по паметници.... градация да има!
137
5
 
9
 
! Отговори
с. преди 10 години
Мощната Русия ако не беше супер богата и голяма държава дарена от Господ с несметни количества полезни изкопаеми и какво ли още не,които да изнася са си довиждане!Че нима има една единствена световноизвестна руска фирма за нещо!?Наследен мощен военопромишлен комплекс от СССР,който е с основна роля за икономическия крах на СССР и ресурси!Това имат!Другото е мафия,олигарси и ***!А, и водка!Какво да кажа!Направо самата прелестнес!
136
6
 
13
 
! Отговори
русофоб преди 10 години
На борсата в Москва 1 евро премина границата от 50 рубли! Що така бре другари не си щете валутата на "мощната " Русия , а драпате за евро и долари ! Защото това е вкорененото червено двуличие , как от бедни селяни да заживеят като буржуа , срещу която уж се борят !!!
135
4
 
8
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
Руското военно присъствие,в У-НА. датира от 4 века.А културно,икономическо и етническо,от още по-вече.Как очакват"някои",Русия да си тръгне,"просто така"?
134
11
 
19
 
! Отговори
с. преди 10 години
И последно ще ви кажа *** червени безродни,че само изключително ***,необразовани и лишени от всякакво самочувствие и патриотизъм хора може да ходят и да бият чела пред тоя *** и да го защитават!Червената армия навлиза в България и остава там за да установи болшевишка диктатура съгласно договореностите между Рузвелт,Чърчил и Сталин!Правителството ни нарежда на армията да не оказва съпротива и в бой няма загинал нито един съветски войник!За какво точно е тоя паметник на армия окупатор!?
133
8
 
16
 
! Отговори
с. преди 10 години
До STENLIТочно Червената армия всъщност е окупирала и поробила България ***!Червената армия няма нищо общо с руската царска армия,която всъщност воюва с турците!Я си задайте въпроса защо никой никога не пипна руски паметник!?*** червени!Паметника на червената армия е обида за всеки нормален българин и трябва да бъде преместен в музея!Точно както и монументите с партизани в Борисовата градина!
132
11
 
15
 
! Отговори
с. преди 10 години
Гаврите с тоя *** продължават!Тоя паметник е издигнат в чест на армия окупаторка по случай окончателната победа над горяните,които са най-дълго просъществувалото антикомунистическо движение в Европа!Ако не са били руснаците обирачите на мандри командвани от Масква избили интелигенцията и цвета на нацията и изкрали имотите и собствеността на хората нямаше да изкарат и 2 месеца на власт!А воят на тлъстата *** Шаренкова и подопечните и *** е черешката на тортата просто!
131
19
 
17
 
! Отговори
иван преди 10 години
който го е писал трябва да бъде разстрелян пред паметника публично.. *** долни..
130
0
 
5
 
! Отговори
none преди 10 години
До АнонименAmen
129
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не го напишете тва на паменика на амириканските летци, бомбардирали български градове и пускали играчки-бомби за нашит деца, колко народ загина тогава! Кой плаща сега на фашистите и нацистите за безобразията в Украйна, кой разбърка ла*ната там ! Гейромейданците там бият и грабят мирни граждани в Украйна е бардак, бандити и необразовани хора с оръжие щъкат навсякъде и "конфискуват" каквото им харесва! Вие за мен сте платени *** и полирани мозъци, само *** може да направи това1
128
10
 
12
 
! Отговори
едее преди 10 години
Що да е паметник на съветска армия? Колко други нации са се били и са давали жертви? Пък и след като ни затвориха 45 години, за какво освобождение говорим? Ако обичаме България толкова колкото тая ***, ще се оправим до 5 години!