"Долу ръцете от Украйна" на паметника на Съветската армия

Монументът за втори път е съпричастен към събитията в Украйна
Обновена: 2 мар 2014 21:04 | 2 мар 2014 15:53, Анисия Иванова
189
"Долу ръцете от Украйна" на паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото

"Долу ръцете от Украйна", с този надпис осъмна паметникът на Съветската армия днес.

Надписът е червен, върху самия монумент, където е изписано посвещението „На съветската армия – освободителка от признателния български народ", е поставен знакът „X".

Още по темата

Повод за боядисването на паметника е решението на горната камара на руския парламент да даде с пълно единодушие разрешение на Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

На 23 февруари на монумента бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските воини бе боядисан с цветовете на същия флаг. Това стана в деня, в който в Русия се честваше Денят на защитника на отечеството.

Преди време фигурите там пък бяха боядисани като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците и партизаните бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неуки тийнеиджъри се опитават да привлекат вниманието към себе си. Което разбира се не е оправдание.
86
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСНАЦИТЕ ДАДОХА 200 000 ХИЛЯДИ ДУШИ ЖЕРТВИ ЗА ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ. ДА БЛАГОДАРИМ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, ЧЕ ИМ ПОЗВОЛИХА ДА ГО СТОРЯТ !!!!
85
7
 
30
 
! Отговори
Антон преди 10 години
А когато мирните протестиращи стреляха срещу полицаите, убиваха руснаци защо нямаше реакция? Или ще мерим с двоен аршин това, което ни изнася и това, което не ни изнася. САЩ са нападнали десетки пъти повече държави от Русия. Знаем кой е световния агресор. Крим е откъснат от Русия и подарен на Украйна от украинеца Хрушчов сравнително скоро. Путин е изцяло прав - като не щеш мира на ти секира е казал един български хан.
84
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да Живеят АМЕРИКАНЦИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА ЦЕЛИЯТ СВЯТ !!!!!!!
83
4
 
12
 
! Отговори
ДО 94 преди 10 години
АМИ ТЕ ФАШИЗОИДНИТЕПРОСТАЦИ ГИ ВИДЯХМЕ НА МАЙДАНА , КАКТО И ПРЕДИ ДЕСИТИЛЕТИЯ БЯХА ИЗПОЛЗВАНИ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН, И ПРОСТАЦИ ТАКИВА ЧЕТЕТЕ ИСТИРИЯ, ТАМ ПИШЕ ЗА КРИСТАЛНАТА НОЩ, ЗА КАФЕВИТЕ РИЗИ, ЗА БИРЕНИЯТ БУНТ, ЗА НОЩА НА ДЪЛГИТЕ НОЖОВЕ И ПРОЧИЕ. НО ВИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ НА НИВОТО ОТ КОЕТО И ХИТЛЕР ВСЛЕДСТВИЕ СЕ ОТЪРВАЛ..*** И НИЩО ПОВЕЧЕ, АЙДЕУТРЕ БЕГАЙТЕ ПРИ ТАТАРИТЕ И НЕ ЗАБРАВЯИТЕ В КРИМ ТЕХНИЯТ БОЕН ВИК Е АЛААХХ...
82
9
 
26
 
! Отговори
rambo преди 10 години
братия българи да подкрепим русия.ние като православни християни сме освобождавани от турско робство и от фашистка германия именно с помощта на русия.да дадем на русия и на путин нашта подкрепа в борбата му с екстремистите терористи и американски агенти и предатели който искат да предадат украина на агресора и империалист америка.не беше ли агресия американското нападение на косово.не беше ли агресия американското нападение над ирак.а в либия същто американска агресия.братушки българия е с вас..
81
19
 
12
 
! Отговори
ДОЛУ АГРЕСОРА преди 10 години
ДОЛУ МРЪСНАТА БОЛШЕВИШКА РУСКА ФАШИСТКА ***!!!!КОМУНИЗЪМ---НАЦИОНАЛ- СОЦИАЛИЗЪМ -----------ТОВА Е ЕДНО И СЪЩО!!!!!!ВИЖДАТЕ ЧЕРВЕНИЯ ФАШИЗЪМ --ВЕЧЕ НА ПРАКТИКА И В ДЕЙСТВИЕ!комунизъм и фашизъм----ТОВА ОЗНАЧАВА ВОЙНА!!!!!!!!!!!!!!
80
19
 
8
 
! Отговори
ДОЛУ АГРЕСОРА преди 10 години
ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ УКРАЙНА !ДОЛУ РУСКАТА БОЛШЕВИШКА ***!!!ДОЛУ ФАШИСТА ПУТИН ---НЕЗАЧИТАЩ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОГОВОРИ ЗА УКРАЙНА!ПУТИН Е РУСКИЯ ХИТЛЕР!!ДОЛУ РУСКАТА АГРЕСИЯ ПРОТИВ УКРАЙНА!!!!
79
5
 
17
 
! Отговори
ivo преди 10 години
,,ръкоблудните студенти'' защо забравиха на 10 януари да благодарят пред американското посолсто за бомбардирането на София ? И къде бяха за ,,Долу ръцете от'' Либия , Югпславия , Панама , Ирак ... ? Къде бяхте тогава наркоманчета ?
78
9
 
14
 
! Отговори
изроди преди 10 години
стига сте цапали паметници, *** такива, вървете да работите защото провинцията няма да ви хрантути цял живот. Паметниците в цял свят са уважавани освен такива които са бомбардирали и избивали жени и деца/те такива и никъде не се правят освен у нас.
77
1
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Не се лъжете, не спорете...- Крим е автономна република със собствен Парламент и Правителство..., а не окупирана от Украйна област...!!!- Кримските жители, АКО ИСКАТ ЩЕ СА В СЪСТАВА НА УКРАЙНА, АКО ИСКАТ В СЪСТАВА НА РУСИЯ..., макар че могат да поискат и да са в състава на България..., където са били по време на кубратовата Стара Велика България (заедно с Русия и Украйна)...!!!- Да правят референдуми и да се връщат в България... - Ще ги приемем... и хем ще влязат в Е.С., хем в НАТО...!!!.
76
4
 
10
 
! Отговори
rambo преди 10 години
русия и путин закасняха с воената намеса в украина.путин трябваще ощте преди 2 месеца да изпрати в украина руската армия самолети и ракети и да унищтожи екстремистите терористи който са слуги на америка и са предатели на украина.путин каза украина няма да я последва съдбата на косово либия и ирак.всички знаем как американските агресори и империалисти с оражие поробиха и унищтожиха и косово и ирак и либия.но сега там са американски воиски окупатори който сега гледат кам украина.да на братска руси
75
4
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения на Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление..
74
7
 
19
 
! Отговори
вася преди 10 години
Тоя народ заслужава още 500 гд. да е под турския ятаган.
73
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие не сте червени *** !-- Вие сте робите на червените диктатори !!!
72
2
 
20
 
! Отговори
ИМАМ ВЪПРОС! преди 10 години
До АнонименРусия НЕ Е ЛАТИНСКА ИМПЕРИЯ. Руският език не е латински език. Латинската империя-1 беше с император Балдуин Фландърски. Те превзеха и плячкосаха СТОЛИЦАТА НА Византийската империя- Константинопол и ПО ТОЗИ НАЧИН ОТВОРИХА ПЪТЯ НА ТУРЦИТЕ КЪМ БАЛКАНИТЕ!!! Латинската империя нападна България за да я ОГРАБИ И ЗАВЛАДЕЕ. Нашият цар Калоян разби армиите на крадливите западняци и затвори техния крадлив император Балдуин в кула на хълма Царевец. Изчерпателен ли бях?
71
6
 
3
 
! Отговори
2 март! преди 10 години
Сега убедихте ли се, че ще воюваме с руснаците? Надписът върху паметника го доказва!
70
0
 
2
 
! Отговори
ИМАМ ВЪПРОС! преди 10 години
До МихалчоА ти си много сложен!
69
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az bqh 3 meseca v Ukraina I vi uverqvam - sled deistviqta na Russia "benderevcite" shte se uveli4avat vseki den.DA JIVEE UKRAINA . Stop na ruskata naglost.
68
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега убедихте ли се, че ще воюваме с руснаците? Надписът върху паметника до доказва!