Двама от ранените полицаи остават в тежко състояние

Единият от тях може да изгуби ръката си, казаха от ВМА
Обновена: 14 мар 2014 19:47 | 14 мар 2014 17:06, Красимир Ангелов
53
Двама от ранените полицаи остават в тежко състояние
Снимка: БТА

Състоянието на двама от тримата ранени полицаи е тежко, но няма опасност за живота им, обяви пред журналисти д-р Неделчо Цачев от ВМА. Малко по-рано днес тримата ранени бяха транспортирани с военен самолет от Горна Оряховица.

Д-р Цачев обаче посочи, че има сериозна опасност от инвалидизиране на двама от ранените. Единият от тях е с тежка травма на ръката и може да се наложи ампутация, съобщи полк. Николай Младенов, който е анестезиолог - реаниматор, участвал в транспортирането на полицаите с военния самолет „Спартан”.

Още по темата
Ръката на пострадалия за момента има сетивност, но предстоят много тежки и продължителни операции за възстановяването й, категорични са лекарите.

Състоянието на третия ранен е по-леко.

Полицаите са били с бронежилетки и затова раните им са в областта на ръцете. Първите операции вече са извършени, а следващите ще бъдат след два дни. В момента полицаите са в шокова зала, посочиха от ВМА.

Шийна рана е причинила смъртта на служителя на СОБТ Емил Шарков, заяви полк. Николай Младенов, участвал в транспортирането на ранените полицаи до София. По думите му останалите ранени полицаи, са извадили късмет, че не са получили смъртоносни рани. При тях огнестрелните наранявания са предимно в областта на горните крайници.

След извършените интервенции, на пострадалите се провежда антибиотично лечение с цел ограничаване на риска от усложнения вследствие на огнестрелните наранявания.

Както Dnes.bg съобщи, тримата ранени бяха настанени веднага след инцидента в болницата във Велико Търново. След като бяха стабилизирани, те бяха преместени с военен самолет в София, а оттам настанени във ВМА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
16
 
! Отговори
до пена преди 10 години
"Явно подхода на Бойко с гранатомета се оказва доста по-добър начин за справяне с психари."Цял ден всички гербери повтаряте това като свещена мантра само и само да извлечете дивиденти за Тиквата. Не, не е удачно да се стреля с гранатомет в гъстонаселено място, особено до училище, така че какво хвалите методи на Тиквата и как биха могли да са приложими тук не е ясно. Съдът в Страсбург си каза мнението за неговите методи и сега всички ще плащаме обезщетения.
19
2
 
7
 
! Отговори
А Сарафово? преди 10 години
До Някой сиЗащо така забрави за него? Медиите в целия свят гръмнаха,а ОСТАВКИ-ЙОК!
18
1
 
5
 
! Отговори
А Сарафово? преди 10 години
До пенаЗащо така забрави за него? Медиите в целия свят гръмнаха,а ОСТАВКИ-ЙОК!
17
11
 
25
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
ББ може да е всякакъв, но действаше безкомпромисно! Ще стреляш по полицаи? Я вземи туй РПГ!
16
9
 
12
 
! Отговори
Оставка, Бойко! преди 10 години
До Оставка бе, морякоЧе терориста нали взриви мега мощна бомба в Бургас? Някой подаде ли оставка заради тоя пробив в националната ни сигурност? Бойко, Цвъ-цвъ? Кой подаде оставка? Бойко ни будалкаше, дрънкаше простотии, че щом сме имали дюнери нямало да има атентати у нас!
15
8
 
21
 
! Отговори
пена преди 10 години
Явно подхода на Бойко с гранатомета се оказва доста по-добър начин за справяне с психари. Жалко че трябваше да се случи нещо такова, че да го разберът критиците. А Овчев очевадно има умения само да бие протестиращи....
14
0
 
10
 
! Отговори
до"до 10" преди 10 години
В този случай партийните цветове не помагат.Това е житейска драма и професионалният далтонизъм на ръководещите тази акция е завършека довел до фаталния край,но не е основната причина.Едно по дълбоко вглеждане на случая би разкрил колко недалновидност и неизяснени човешки болки са се натрупали във времето.
13
4
 
11
 
! Отговори
Бизнесмен! преди 10 години
"По думите му стрелецът Петко Савов живее сам с майка си и не работи нищо, въпреки че преди години е бил известен бизнесмен в града."Бизнесмен? Това обяснява всичко! Така сте свикнали вие бизнесмените да заплашвате и убивате дори децата! Един бизнесмен беше убил банкерка на улицата. Имала си крушка опашка!
12
8
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 10 години
Ей лолю вземи се скрии и не се прави на умен по саитовете. Явно си нацвъкан психар и защитаваш колегата си! Ще ти изпратим и на тебе спец части като "крайна мярка" някои ден да рискуват живота си!!!!!
11
2
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ПО-ДОБРЕ дъщеря "ястреб" отколкото син полицай
10
1
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 10 години
Не бих казал че съм и*иот годподин червен. ****тът си ти. Като си промениш отношението към психично болните да не очакваш света да стане по-добър. В Америка сумати психично болни избиха деца в училища и по улиците, да не мислиш че се случва заради лошо отношение към психарите! Точно такъв като ББ ще оправи нещата, вяно е че всяка професия носи риск, но всеки риск се контролира и по-добре мафиот като Чакъра и психично болен убит отколкото няколко млади човека дори да им се плаща за това!
9
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единият от тях може да изгуби ръката си с която взима РУШВЕТИ, казаха от ВМА
8
4
 
8
 
! Отговори
до ЛАЛА преди 10 години
Борисов ще ти промени живота на куково лято.Спец акциите са крайна мярка,която понякога води до фатални последствия.Трябва да променим отношението си към психичноболните хора.Повече грижа за тях от държавата и по-хуманно отношение на всеки един от нас към тях.В противен случай,не Бойко ,но и господ да слезе няма да помогне.В случая,твоят коментар говори,че *** си то,щом не виждаш очевадни неща.Не знам ЛАЛА ли си,но определено си льолю
7
6
 
20
 
! Отговори
не син преди 10 години
Нали умниците нападаха Борисов,че в аналогичен случай разрешил употреба на гранатомет ! На ви сега един убит и двама в критично състояние ! ОСТАВКА ВЕДНАГА !
6
3
 
17
 
! Отговори
Слави преди 10 години
Моят росен нали е завършил симеоново, защо не пратихте него? Да видим луд с луд жито мели ли!
5
8
 
21
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Много е тъжно когато 4 *** човека пострадат заради *** и*иот. Един загинал и двама с риск от ампотация. Жестоко звучи. Да беше ББ на власт да му пусне на ид*ота бомба като на Чакъра. Аз затова гласувам за ББ! И пак ще гласувам!Да се помолим на бога да оздравеят момчетата и да си запазят крайниците, дано бог е с тях и да ги пази и закриля и тях и семействата им, да оздравеят и да са невредими, да се радват на живота пред тях!!!!
4
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ги жалите тея ченгета. Те сами са избрали професията си (или имат роднина ченге който да ги уреди), заради това се пенсионират млади и вземат 20 заплати накуп. Бездарници които могат да бият само студентки и майки с деца. Колкото по-малко полицаи и *** останат тук, толкова по-добре за всички нормални.
3
9
 
24
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Хайде сега *** пак да плюят Б.Борисов защото бил гръмнал Чакъра. Сега да идат да обяснят на децата и родителите на загиналия и ранените полицаи колко са демократични. А на народа малоумния Гл. секретар да обясни как са победили престъпността. МВР загива от такива *** като Министъра и Гл. секретар.
2
3
 
27
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 10 години
Жалко за убития и за пострадалите младите полицаи. Как до сега не са прибрали лудия ат лясковец за лечение, а се стигна млади, здрави и нормални хора да пострадат ??? Това е от безхаберието на мнооого отговорни институции в България. Нямат грижа и отговорност за нищо, не зависимо коя партия е на власт.....само обещават и лъжат хората ! Бог да го прости убития и дано другите се възстановят и да оздравеят - желая им го от сърце !!!
1
4
 
28
 
! Отговори
Оставка бе, моряко преди 10 години
Бах маа му. Един луд направи на сандър трима "спец" полицаи (думата "спец" нарочно е в кавички). Значи представям си какво щеше да стане, ако някой обучен терорист посика да открие огън по невъоръжени хора и нашите герои отидат да го спират :))) Значи ли полицаите са калпави, или малоумният моряк Цвъчко, дето е ръководел акцията. Ама то се знае - от моряк с глава-шамандура полицай не става