Ще махат фонтана на "Витошка"

Главният архитект на София също не харесвал съоръжението
5 юни 2014 14:25,
44
Ще махат фонтана на "Витошка"
Снимка: Столична община

Злополучният фонтан в пешеходната част на бул. "Витоша" в София ще бъде премахнат. Такава е волята на участвалите в анкетата на Столична община.

Първоначалната идея на анкетата беше да се избере нов облик на фонтана измежду няколко проекта на студенти от Националната художествена академия.

Още по темата
В анкетата са се включили 8413 души, като 31% от тях са гласували с опцията за премахване на фонтана.

Архитектът на София Петър Диков призна пред bTV, че самият той не харесва фонтана.

Окончателното си мнение формирал на 11 май, когато е присъствал на дефиле на училищата, състоял се на пешеходната част на "Витошка". Тогава първите училища заобиколили съоръжението, а следващите дори минали през него.

Диков каза, че фонтанът е струвал около 17 хил. лв., което според него не е нещо съществено.

За такъв обаче той определи проблема, че гражданите не харесват съоръжението. Диков призна, че мнението на гражданите е основателно и правилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен страшно ми харесва предложението с чадърите. Не е честно!
35
0
 
3
 
! Отговори
Тамара Кирилова преди 9 години
Вечра минах по Витошка и фонтана е спрян стана ми много тъжно, защо заради няколко *** го спряхте? Пуснете хубавото съоръжение да работи и да му се радват хората. Приличало на спа център. Ми фонтан е на какво да прилича? На сплесканите мозъци ли на тези, които искат да го демонтират?
34
0
 
2
 
! Отговори
Ризова преди 9 години
Не подкрепям демонтирането на фонтана. Той е в унисон с целия вид на Витошка. Пуснете още малко гласуването да видите колко хора ще подкрепят фонтана. Аман от ***. Това, че някой минал през фонтана значи, че е ***. Защо не решихте така, ами решихте, че заради мнението на някакви *** трябва да го демонтирате. Нека фонтана си стои аз ви гарамнтирам, че болшинството го искат фонтана. Тези, които не го искат са шепа извратеняци ***. Жалко е, че се кляка заради мнението на няколко нехрн
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес правим нещо с държавин пари, утре няма проблем, разваляме го...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ТОЧНО БЪЛГАРСКА РАБОТА.
31
2
 
1
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Е БРАВО СЕТИХА СЕ !БОЙКО НАПРАВИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ НА АНАДОЛСКА ПРОВИНЦИЯ С МАЛОУМНОТО ГРАДОУСТРОЙСТВО С ЕВТИНИ МАТЕРИАЛИ !
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто Диков е главен архитект, София напълно я ус***аха. Строи се безогледно, безперспективно и навсякъде, без въобще да се мисли за бъдещето. Извинявайте, ама може ли да се строи на гола поляна и по план тротоарът да е 40 см - аз едва вървя по този тротоар, а когато срещна друг човек единият от двамата трябва да слезе на улицата. Това си е чисто малоумие.Диков, пичага, разкарай се доброволно, че малко време остана и ние ще дойдем да те изритаме. Ама яко ще те ритаме, да знаеш.
29
1
 
8
 
! Отговори
13 преди 9 години
Дали сте пари за грозното нещо, наречено фонтан. Да му сложат нещо отгоре и да стои там - все някаква идея ще реализират. Стига са прахосвали пари за глупости и нови грозни фонтани. Има съоръжение, липсва му джувка някаква. Да слагат. Изнесоха капиталите в държавата, само до фонтаните сме опрели...чак обществен дебат...
28
0
 
17
 
! Отговори
предлагам преди 9 години
Диков,като отговорен за фонтанчето да плати от джоба си незначителната за него сума от 17000 лв.Така ще внимава какво ще се прави с обществените пари,да плати всички харчове и по злоекщия фонтан-убиец на пл.Славейков,за който също носи главната вина.да пусне спряната чешмичка да Халите откъм Пиротска заради алчността на ресторантьори и общинари и да ни освободи от вековното си присъствие.Как успя да смаже партийните каси на всички правителства до сега,а той вечен и несменяем !
27
6
 
5
 
! Отговори
rument преди 9 години
***, прави се нещо красиво и после няколко *** решават че са много "умни" и взимат *** решения мислейки се за богове, *** долни.
26
2
 
7
 
! Отговори
17 пъти преди 9 години
Реалната стойност на този фонтан е около 1000 лева! 500 лв. за материали и 500 за работа и проектиране.
25
0
 
23
 
! Отговори
Пеликана преди 9 години
Диков, кой го е одобрил и направил, след като не ти харесва? Време е да си ходиш, пеликан такъв!
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще махат пъпката. Браво! А какво првим със самата улица? Ужасно грозна и некачествено изпълнена ....
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
17 000 за този *** не било съществено. А това, че цяла София прилича на катун, без да има работещ закон за санирането и оцветяването на и без това грозно проектираните сгради, съществено ли е? Изобщо кое е съществено за тия хора?
22
6
 
11
 
! Отговори
Tanq преди 9 години
аз пък си го харесвам,не го пипайте!!!!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В сравнение с другите кражби наистина 17 бона в джоба не са кой знае какво, но все пак е голяма идиотщина. Малко като с паметника пред НДК.
20
0
 
23
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
"...17 хил. лв., което според него не е нещо съществено"няма такава наглост
19
1
 
11
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Да не си изтрещял нещо? Какви комунисти те гонят? Не знаеш ли кой управлява общината?
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЛАЩАМЕ ДА ГО НАПРАВЯТ ,,,ПЛАЩАМЕ ДА ГО МАХНАТ,,, ТЕЗИ КОМУНИСТИ ХАРАБИЯ НЕ СА ДОБРЕ,,,,,,КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ..............
17
0
 
25
 
! Отговори
100 години калъфки преди 9 години
Дикофф е един от най-големите измамници. Когато и да го махнат ще е късно.