Ще махат фонтана на "Витошка"

Главният архитект на София също не харесвал съоръжението
5 юни 2014 14:25,
44
Ще махат фонтана на "Витошка"
Снимка: Столична община

Злополучният фонтан в пешеходната част на бул. "Витоша" в София ще бъде премахнат. Такава е волята на участвалите в анкетата на Столична община.

Първоначалната идея на анкетата беше да се избере нов облик на фонтана измежду няколко проекта на студенти от Националната художествена академия.

Още по темата
В анкетата са се включили 8413 души, като 31% от тях са гласували с опцията за премахване на фонтана.

Архитектът на София Петър Диков призна пред bTV, че самият той не харесва фонтана.

Окончателното си мнение формирал на 11 май, когато е присъствал на дефиле на училищата, състоял се на пешеходната част на "Витошка". Тогава първите училища заобиколили съоръжението, а следващите дори минали през него.

Диков каза, че фонтанът е струвал около 17 хил. лв., което според него не е нещо съществено.

За такъв обаче той определи проблема, че гражданите не харесват съоръжението. Диков призна, че мнението на гражданите е основателно и правилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати, най-обикновени хора като нас откриваме проблеми и предлагаме някакви идеи за решаването им. Добре де, не можаха ли експертите и специалистите от Столична община да се сетят, че има такива проблеми?Е за какво са ни тогава тези експерти. Ааааа, да - за да дадат 17 000 лв за фонтан, който да бъде съборен 1 година след като е построен. Ама не могат да намерят пари за далеч по-належащи и важни неща.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Диков няма ли кой да го разкара бе. Егати наглия тарикат е този!
14
0
 
18
 
! Отговори
и пак Диков преди 9 години
Това са сериозни въпроси за тоалетните и чешмичките и Диков дължи обеснение.Омръзна ни само да се крадат парите,да се правят скъпи и грозни,замазващи очите неща,а София да става все по-грозна,негостоприема и неприветлива.Кой ще отговаря за фонтана-убец на пл.Славейков,покрит с някаква сива ламарина и приличаща на ковчег на алчността и безсрамното безхаберие,къде си бе ,Диков ,къде живееш и какво работиш,освен да затваряш чешмички и тоалетни и на тяхно място да строиш търговски обекти,
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, в София има толкова много минерални извори, а да няма откъде да пинеш вода и да се налага да си я купуваш бутилирана в пластмасови бутилки, си е направо престъпление.
12
0
 
27
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
махнаха, "чешмичките" защото на 5 метра от тях се продават продукти на кока кола !!!!!! същия тарикатлък го направиха и на много места в Пловдив.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Липсата на тоалетни в града е наистина сериозен проблем. И защо в метрото няма тоалетна - при случай, че метрото ни е съвсем ново, защо не се сетиха да сложат по една тоалетна на метростанциите - все пак разстоянието от Обеля до Младост 3 се взима за повече от 35 мин., което понякога може и да е проблем.
10
1
 
34
 
! Отговори
Диков отговаряй преди 9 години
Искаме София да е туристически град,но 7 и 9 правилно отбелязват,че в града изчезнаха тоалетните,чешмичките и града става все по-грозен с *** и *** в центъра,които усилено люпят семки в градинката до джамията и те принуждават да претичваш като ги срещнеш защото са на тълпи и са страшни.Питам Диков защо тоалетната на ул.Анг.Кънчев в градинката я направиха на странна закусвалня,а после изчезна,къде е тоалетната в градинката с/у Театъра на армията,чешмичката къде изчезна От там не падат па
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
17 бона са джобни пари за корумпираното и нагло *** Диков!
8
0
 
26
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Предлаагша фонтанче да се направи,да пият хората водица.Няма да стане,алчността на кафеджии,бармани и тем подобни,в комбинация с продажността на общинари няма да го позволи-вместо да ти вземат 2 лв за фреш или кола да пиеш водичка.Пример-до Халите от страната на Пиротска имаше чешмичка като бижу направена.Наредиха едни дълги маси на заведения по тротоара и чешмичката спря да тече,пресъхна.Години наред не я пускат,защото ОБЩИНАРИ МИЛЕЯТ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ и прибират тлъсти пачки да не тече та
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, да.Трябваше да се поучат от Бургаския опит - в самото начало на Александровска, между кафетата, има фонтан с делфини пръскащ на интервал от 1-2 минути.Лятото е пълно с деца дето се разхлаждат и забавляват, а когато и някоя непредвидлива мама набързо се сдобие с мокра фланелка или пола, пълни окото на кибиците по околните пейки...
6
2
 
21
 
! Отговори
хотел преди 9 години
Диков ще построи свой хотел на мястото на фонтана!
5
0
 
50
 
! Отговори
100% преди 9 години
Щом парите не са нищо съществено, да ги платят глупаците които са одобрили проекта! Не ние!
4
0
 
38
 
! Отговори
Коки преди 9 години
дотук добре - и Диков да го махнат, и по възможност в затвора, че окраде и досъсипа София
3
0
 
33
 
! Отговори
Pimp C преди 9 години
Къде бля гл.архитект,нали го е одобрил.Освен това да забрани построяването на високи сгради тип офис небостъргачи в южните квартали,скрива гледката към Витоша.То трябва и да имаш някаква визия не само да папкаш
2
1
 
30
 
! Отговори
Deja преди 9 години
Като има тръби прокарани, поне чешмички направете, там има такава нужда...
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябваше просто да изградите няколко обществени тоалетни около бидето.