Пак боядисаха паметник на Съветската армия в София

Паметникът-костница на бул. "Черни връх" е залят с червена боя
326
Пак боядисаха паметник на Съветската армия в София
Снимка: БулФото

Пак боядисаха паметник на Съветската армия.

От вчера паметникът-костница на столичния булевард "Черни връх" е залят с червена боя.

В периода 1952-1954 г. в София е направен "Паметник на съветския войн - костница на загиналите в Отечествената война" в градинката, разполовяваща булеварда.

Негови автори са архитект Васил Беязов и скулпторът проф. Любен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: Боядисан паметник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
11
 
5
 
! Отговори
морски преди 9 години
Това го могат само шопите - те са си прости селяни и такива ще си останат завинаги.Манталитета и гена не се променят.
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първата Германия е била в областта Гремания в България. Германските готи са всъщност нашите тракийски гети. Ние сме истинските арийци и сме били тук преди гърците. Ариан е написал за Тракия, че преди да се нарече Тракия, се е казвала Перка (=Белка) и Ария (=Арья= Ура). Но и той е гледал гръцкото име Перка, което всъщност е БЕЛКА. Ние сме арийците =пеласгите, които са били тук преди гърците.Имало е арийска държава Идел Ура, включително около руската планина Урал.
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз въпреки всичко си мисля, че има граници ,които никога не трябва да се преминават-другото е диващина и неандерталщина без култура!
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Халдеите в Месопотамия с техния древен Ур и Урарту са всъщност мигрирала тракийска = арийска част от нас. Имат като нашия фолклор. Вижте в ютуб фолклора във видеото на Juliana Jendo "Bandee" И понеже древногръцкия (разбирайте тракийския) бог Уран(ос) означава Космос, то нашето и руското "Урааа" и името на халдейския Ур в Месопотамия може би означават нещо като "космически или небесен". Затова и халдейската седем лъчева звезда на магите много прилича на нашата розетка от Плиска.
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е подкупните ни археолози да спрат да изговарят Перперек по този гръцки начин, защото всъщност е БЕЛБЕЛЕК. Разбира се, проблемът е в това, че нашият арийски тракийски бог Уран или другото му име Баал/Бел (идващо от нашата древна дума за бял) е обявен за враг на Йехова в Библията. Вече е ясно, че сме арийците= пеласгите=тракийците=хетите и сме били тук много преди гърците. На наша територия е била и първата Германия.Хитлер също го е знаел.
174
7
 
11
 
! Отговори
морски преди 9 години
Да,Съветската армия е избила хиляди българи 44-45 г.но това са българи фашисти слуги на фашистка Германия избили също хиляди невинни от народа ни,почернили не една и две майки.Слава на Руската армия!
173
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С руснаците сме повече от братски народи -арийци=тракийци-доказва го еднаквия ни боен вик, идващ от най- дълбока древност "УРА", който е свързан с древногръцкия (разбирайте тракийския=арийския) бог Уран- най-древния бог на Космоса,който е създал гигантите,циклопите.Именно неговото трайкийско "У" е на розетката от Плиска.Изобразяван е като бял бик, защото бикът е символ на оплождането и е един и същ с бог Бал (Баал) или Бел. Следователно Баал/ Бел е много древен европейски бог.
172
13
 
14
 
! Отговори
читател преди 9 години
Т.н. загинали съветски войни са издъхнали от препиване.Те окупираха България, избиха провителство и народно събрание, пратиха армията за пушечно месо ная фронта, над 30000 не се върнаха, осеяха страната по техен образец с лагери, поставиха *** на власт, избиха работещите селяни, направиха ни колхози и отгоре на това и паметници си поставиха.СССР - страната на победилият фашизъм.
171
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми така ще да е. Докато цоциалистите муат кебапчета с лимонада на Бузлуджа, Кунев не спи и рисува, рисува картини от близкото бъдеще! БЪДЕЩЕЕЕ!!!
170
5
 
6
 
! Отговори
ГаденМръсенКомунист преди 9 години
Капиталистически свинчоци сега е лято и е горещо... но иде зима и всички ще минете под ножа...
169
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 225Каквото и минало да сме имали няма за какво да се отричаме от него. Мен ме е срам не от това, че в България е бил комунизм или каквото и да е там, а от това, че Азис е на ютуб, пълно е с кючеци на българи, мутри и *** и кражби по моретата съпровождани от псувни на всяка крачка. Не ме е срам от това какво е било преди, а от това което сме сега.
168
4
 
6
 
! Отговори
цурка преди 9 години
До До мисионераНямаш бъдеше без миналото.Някой да ти го казвал?Или ти нямаш предци?
167
2
 
12
 
! Отговори
шъ съ упраим ли преди 9 години
До до 225Говежди надежди.Генът е сбъркан и няма надежда за оправяне.Ще изчезнем като нация.
166
4
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 9 години
Поредната простотия, сътворена от *** НПОшки! Ако медиите не пишат за това, като за новината на десетилетието, едва ли някой ще ги забележи!ПС: Василев, прибирай се, време е за хапчетата! После пак ще те пуснем, обещавам!
165
15
 
7
 
! Отговори
до 225 преди 9 години
ще се оправим единствено като се отречем от комунистическото си минало.
164
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами дайте тогава да издигнем паметник на създателите на Ран-ът.
163
0
 
8
 
! Отговори
цурка преди 9 години
На Псаки-то ли е туй измишльотина -зараза...да триеш коментарии ,когато нямаш акъл да дадеш отговор :)))
162
2
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
До Василев 216Може и да доживеем да дойде да си нагледа паметниците Червената армия - като гледам как в Украйна някой ръчка мечката в бърлогата дао я изкара от там, ама никой не знае после до къде ще стигне. Я до Берлин, я до по-далече този път. При всички случаи България й е по път, така да се каже - може и да минат да си вдигнат паметниците, или поне да си ги почистят.... хахаха!
161
3
 
13
 
! Отговори
До мисионера преди 9 години
Не разбрахте ли,че ставате банални с това"светло социалистическо бъдеще".Всичко това е история.Важното е какво е в момента.А положението в момента е катастрофално за народа ни.И тази селяния с паметника в никакъв случай няма да го промени.Е,то и затова специално на вас,работещите в сороските кочини ви плащат големите заплати.Да плюете миналото и съсипвате бъдещето.
160
4
 
2
 
! Отговори
мисионера преди 9 години
до 221 - строят светлото социалистическо бъдеще нали ?