Трус с магнитуд 2.7 по Рихтер разлюля София

Епицентърът е бил в югозападната част на столицата
Обновена: 2 яну 2015 18:44 | 2 яну 2015 17:55,
81
Трус с магнитуд 2.7 по Рихтер разлюля София
Снимка: Reuters, архив

Земетресение с магнитуд 2.7 е регистрирано на територията на София, съобщава сайтът на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.

Трусът е регистриран в 17.20 ч. и е бил на дълбочина 12 км. Епицентърът е в югозападната част на София. 

Много малка е вероятността от вторични трусове след земетресението, което бе усетено в София. Това коментира ръководителят на Департамент „Сеизмология” в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН проф. Емил Ботев пред агенция "Фокус". По думите му трусът е бил няколко хиляди пъти по-слаб от земетресението в Перник през 2012 г.

Проф. Ботев заяви, че такива земетресения се случват около 10 пъти годишно и припомни трусът със същия магнитуд от 6 декември, който беше регистриран в близост до ботаническата градина в София. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пссссссссссс на 15 нищо не усети, кога стана това земетресение бе?
39
8
 
10
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
Ха и Пловдив се усети тъкмо си седях на дивана и си гледах телевизия и викам главата ли ме заболя след това разбрах ще е трус явно съм по чувствителна и го усещам.Ако има голямо земетресение от 7 степен викам първо да събори народното събрание и всички политици в него начело със бойко тиквунии пък белким след това се оправи България.
38
4
 
12
 
! Отговори
До Село гр. не видел преди 9 години
Доскоро, научните институти се състояха от различни секции. Сега се състоят от "департаменти".Ама ти да не вземеш да си помислиш, че вследствие на това родните ни "учени" са поумнели и са започнали да работят по-продуктивно? Не са!Продължават да си подливат вода един на друг и зорко бдят, да не би случайно някой кадърен и работлив да успее да вземе преднина.Та, с други думи, и в "секциите", и в "департаментите", все тая - "Погледнал се Илия, все в тия!"
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДоСело град не виделоСега са на мода промените във всяка област,включително и в терминологията.С думата департамент вече се обозначава какво ли не.Например, в някои висши училища вече няма факултети, а има "департаменти".Ще ти посоча и друг интересен пример. До неотдавна,когато се провеждаше научна конференция, докладите биваха групирани според тематиката им - онези, които имат сходни теми,се четат по времето на едно заседание. Сега обаче, вместо заседание, се казва "панел". Бог знае защо!
36
1
 
3
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
До Анонимен Не е вярно,стояли са в пустинята за да се размножат достатъчно,за да са повече и по-силни и тогава да атакуват сегашните си земи,населени с други племена,гледай Дискавъри
35
2
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
И аз нищо не усетих
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не бе ,на коня му стана *** от студа и ритна малко.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно Делян е пръцнал.
32
3
 
4
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Нищо не съм усетил, а живея под Витоша.
31
1
 
46
 
! Отговори
Ная преди 9 години
Ама днес.бг вие нормални ли сте? Ясно, че в тия дни няма много новини, ама да пишете за земетресение от 2,7?? Само стряскате хората с глупости. Такива трусове се случват адски често и не се усещат от никой и са напълно безопасни. Но написана статия по въпроса влияе много. Хора, успокойте се! По-добре да има такива неща от време на време, та да се изпуска пара, щото иначе събраното напрежение в земните недра води до големите земетресения. Викам да си допием каквото остана от НГ :)
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние се шегуваме,а с тия природни бедствия шега не бива.Последното земетресение разлюля Южна България - с епицентър 6, Северна Гърция около остров Самотраки
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Но пък е Столица на България! Представи си каква е провинцията на тази държава!
28
0
 
2
 
! Отговори
Ручей бистър преди 9 години
До Анонимен 35Ко речи , ко? Дай субтитри нещо ......ала бала.
27
2
 
3
 
! Отговори
Вулканизатор преди 9 години
До Анонимен 29Направо вулканичен компекс има. Имало е мноооого отдавна .Земетресенията нямат общо с това дали е имало или има вулкан, става въпрос за движение на тектонични плочи .
26
3
 
30
 
! Отговори
Боксовата круша преди 9 години
След труса великият боксьор Опулев се заозъртал да види дали Кличко не го е нокаутирал без да разбере,почесъл се по празната мозъчна кутия и изфъфлил-Продължаваме напреееед....
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе такива леки нека има за да няма големи.Иначе мълчи ли дълго земята не е добре.
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 22Някога когато Моисей извкл евреите от Египет не е искал да ги вкара на новата им земя. Вътял ги е из пустинята 40 години докато измре старото поколение с робски манталитет.Не е искал да вкарва оби в новата им земя
23
4
 
17
 
! Отговори
прости селтаци преди 9 години
Вие нормални ли сте?Все едно като ставаха наводненията аз да се радвам и да викам ...а така издави ги тия миьекащи ...
22
3
 
7
 
! Отговори
софизмолог преди 9 години
Тресе, но не люлее.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не съм усетил.То под 3-та степен само на последните етажи на високите блокове се усеща