22 машини работят на терен в София, градският транспорт се движи нормално

Обработват улиците срещу заледяване
1
22 машини работят на терен в София, градският транспорт се движи нормално
Снимка: архив, БулФото

22 машини работят на терен в София.

Във връзка с метеорологичната обстановка над столицата с превалявания от дъжд и мокър сняг, както и очаквано понижение на температурите, е разпоредено фирмите, ангажирани със снегопочистването в града, да имат пълна готовност за извършване на обработки срещу заледяване, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Започнала е обработка на Южната дъга на столичен околовръстен път със смеси срещу заледяване. Извършва се опесъчаване и избутване на снежна маса в парк Витоша на пътя Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.

Преди обяд е започнало почистване на тротоари и вътрешноквартални улици, където това е възможно. Към момента градският транспорт се движи нормално по всички свои маршрути.

От Столична община напомнят на гражданите да бъдат внимателни, тъй като настилките са мокри и хлъзгави и се очаква понижение на температурите. Шофьорите да пътуват с автомобили, снабдени със зимни гуми и със съобразена скорост. Обстановката се следи от дежурни екипи на Столичен инспекторат и дирекция „Сигурност”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Софиязимно почистване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
А тротоарите?! преди 9 години
По една или друга причина не са почистени от собствениците на сградите край тях - хора на преклонна възраст, отсъстващи от страната за дълго време или пък собственици на имот, покрай който минават два големи булеварда с много широки тротоари?Бабки на по 80 години коректно си плащат данъците на общината, която дори не благоволява да разхвърля сол или пясък по тротоарите край домовете им. Но плаща почистване в гетата на роми, които са 90% безработни и почти всички там са здрави хора под 60 год.