В патрулката - камери, на ревера - микрофон!

10 коли на КАТ ще дебнат около зебри и по кръстовища в София
8 фев 2015 16:23,
78
В патрулката - камери, на ревера - микрофон!
Снимка: архив, Булфото

Десет патрулни автомобила на КАТ-СДВР, оборудвани с камери и микрофони, започват проверки по най-невралгичните места в столицата, съобщават от МВР.

Още по темата
Общо 120 автомобила на Пътна полиция ще бъдат оборудвани с новата система за видеозаснемане и аудиозапис на действията на пътните полицаи.

През последните няколко месеца са се увеличили тежките пътни инциденти на пешеходни пътеки, както и на регулираните кръстовища с пътни знаци и светофарни уредби. 

Много от водачите, когато правят десен завой, не осигуряват предимство на пешеходците и стават тежки пътни произшествия. Именно затова проверките ще обхванат местата с установено концентриране на такива произшествия.

Същевременно ще се извършва и контрол на водачите за употреба на алкохол. Целта е намаляването на пътния травматизъм и превенция, както и възвръщането на доверието на обществото към системата на КАТ, обясняват от полицията.

С оборудваните автомобили на практика се започва работа по новия метод, при който всеки патрулен екип ще работи самостоятелно.

В патрулните автомобили са монтирани три камери, които през цялото време записват. На реверите на патрулиращите полицаи са поставени микрофони, които ще записват и разговора на униформените с проверяваните шофьори. Всички автомобили на пътна полиция са снабдени с джи пи ес системи, които показват точните им координати по време на работа.

Колите са специално оборудвани със стикери, които посочват, че се извършва видеозаснемане.

Според МВР с въвеждането на този метод на практика се въвежда сериозна антикурупционна мярка, постига се и по-голяма сигурност за служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
0
 
! Отговори
do alka преди 9 години
Davaneto na podkup e prestaplenie vig NK taka,che ne se hvali s tova
42
1
 
0
 
! Отговори
do alka преди 9 години
A ti cho mu davach podkup vig NK
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде в Европа сте видяли такива еничари по пътищата? Този министър в Ориента ли ни води с тези мерки?
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама какво доверие да се връща към КАТ при положение, че никога не го е имало! С две думи написаното означава почваме да рекетираме хората с 10 коли/за сега/...Тази служба трябва да се закрие тотално!!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рррр налазиха ме трьпки ченгета ако река имат ми уважението по скоро чорбари с родословно дьрво шетат по форум като *** по дьржавни служби за привилегии и разбира се почерпване с кфе, само че най евтиното кафе май стуваше 20 лв за калпак извинявайте за фуражка
38
0
 
11
 
! Отговори
Деян преди 9 години
А стига вече с тва дебнене, не живеем в 88-***..!
37
1
 
16
 
! Отговори
и.диод преди 9 години
Най-добре ще да е на всеки депутат камера на челото и микрофон в задната част.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Матряла не става. Човека отдавна ви го каза, но му се обидихте тогава.Ако ще не камери и микрофони, ами по един въртолет да кръжи над всяка патрулка и да снима! Пак няма да се оправим!
35
1
 
0
 
! Отговори
234 преди 9 години
Ако някой си направи труда да прочете чл. 189 от Закона за движение по пътищата, ще види че този закон признава като веществени доказателствени средства - снимките и клиповете от системите за видеоконтрол по пътищата. Тези данни са криптирани.
34
1
 
2
 
! Отговори
Ченгето в мен преди 9 години
До адвокатОтдалеч ти личи, че адвокат си си виждал само по филмите.
33
6
 
2
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
До пинкоПиленце, с това неграмотно писане, няма кой да те вземе насерионо. А бройката на полицаите не е твоя работа.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пинко грешиш 1кьм3 сьс свичките им облаги сериозно се замислям за някое домакинска службица като се пенсионирам ще улуча тотото
31
1
 
18
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Не случайно нашата съдебно полицейска мафия не признава записите като доказателство в съда . Ако се признават аудио и видео записи затвора ще се напълни с полицаи и прокурори и съдии . Хората масово ще снимат както снимаха катаджията , който взе подкуп . Но това не го искат мафиотите .
30
3
 
17
 
! Отговори
пинко преди 9 години
56 000 хил полицай на 4 място в света по брой полицай кога ще почне яко съкращение в холандия са 10 000 хил полицай
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не кажат и разрешат камери и в колите на гражданите и те да са доказателства за дерибейщината.
28
2
 
3
 
! Отговори
до иван преди 9 години
Как ти е нурското "име" ако не те е срам де каур
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТ защо пьрво не си оправи кьщата , има знаци не адекватни светофари светещи на премигване да глоби общините за много опасни шахти и кратери да научи служителите си да застанат на средата на крестовище при видимо задрьстване за рерулация да научат пешеходците как се пресича а не да тича срещу движеща се кола и т.н
26
1
 
15
 
! Отговори
ПАК ПИТАМ преди 9 години
А как ония "българи" с азиатскокюрдските именца взимат книжки в БЪЛГАРИЯ без да могат да четат и пишат на БЪЛГАРСКИ
25
8
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Колко жалка нация сме. На времето боядисваха държавния бензин за да не се краде. Поставха камери по канцелариите за да не се вземат рушвети. Сега камери за символа на властта МВР. Няма ли най-после да признаем и се провикнем от високо Ние сме *** и оправия ням.а
24
5
 
10
 
! Отговори
alka преди 9 години
вчера ме спира един с камери уж и лялявщини по него. Преди и дума де обелил му бутам в документите 20 лева оня като ги видя грейна като коледна елха, като куче пред кауфланд видяло кебабче от промоцията да изпада на земята. Взе си ги в ръкава и си тръгнаха по мирно по здраво.