В патрулката - камери, на ревера - микрофон!

10 коли на КАТ ще дебнат около зебри и по кръстовища в София
8 фев 2015 16:23,
78
В патрулката - камери, на ревера - микрофон!
Снимка: архив, Булфото

Десет патрулни автомобила на КАТ-СДВР, оборудвани с камери и микрофони, започват проверки по най-невралгичните места в столицата, съобщават от МВР.

Още по темата
Общо 120 автомобила на Пътна полиция ще бъдат оборудвани с новата система за видеозаснемане и аудиозапис на действията на пътните полицаи.

През последните няколко месеца са се увеличили тежките пътни инциденти на пешеходни пътеки, както и на регулираните кръстовища с пътни знаци и светофарни уредби. 

Много от водачите, когато правят десен завой, не осигуряват предимство на пешеходците и стават тежки пътни произшествия. Именно затова проверките ще обхванат местата с установено концентриране на такива произшествия.

Същевременно ще се извършва и контрол на водачите за употреба на алкохол. Целта е намаляването на пътния травматизъм и превенция, както и възвръщането на доверието на обществото към системата на КАТ, обясняват от полицията.

С оборудваните автомобили на практика се започва работа по новия метод, при който всеки патрулен екип ще работи самостоятелно.

В патрулните автомобили са монтирани три камери, които през цялото време записват. На реверите на патрулиращите полицаи са поставени микрофони, които ще записват и разговора на униформените с проверяваните шофьори. Всички автомобили на пътна полиция са снабдени с джи пи ес системи, които показват точните им координати по време на работа.

Колите са специално оборудвани със стикери, които посочват, че се извършва видеозаснемане.

Според МВР с въвеждането на този метод на практика се въвежда сериозна антикурупционна мярка, постига се и по-голяма сигурност за служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От едно изследване бяха стигнали до извода че ПТП тата като процент са нормално за София като се има пред вид колко коли има . След този удар на крьста с видеото се свиха ,после почнаха видители колко лош е бг шофюра толкова прегазени катастрофи имам 1уството ден и нощ се моляха за още по големи трагедии с една едничка цел ПРОДЬЛЖАВАНЕ НА ЦАРУВАНЕТО ИМ цаката на тия мерки 100% е измислена Реформата в МВР и йота не мрьднал Мачкай малката мравка е девиза им.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5 В по-голямата част на света е така, но ти явно много си засегнат, вероятно си второ, трето, четвърто поколение в КАТ. Ами сега?
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 22 .Явно си червен "плюшковец" щом имаш такива уникални умозаключения за демокрацията в БГ.А що се отнася за уредената 9 милионна държава-то тя фалира,както и мощната империя СССР.ФАЛИРА целият соц блок.А що се отнася до демокрацията,също грешиш.В българия започна пладнешкото ограбване на икономиката колкото е останало от нея от номенклатурите на БКП с организацията на партийната служба ДС.В СДС бяха внвдрени много агенти на ДС,които провалиха надеждите на хората за демокрация.
20
1
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
В патрулката - камери, на ревера - микрофон ......... и джоба празен !
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakvo stana s onzi MILICIONER, koito go snimaha v Sf Нищо не се чу за този разбойник но момчето снимал и пуснал видеото май му разбиха живота с сьдилищата А КАТ защо не махне талоните мислите вьтят сучат пак са на далавера Надуват се че писали актове ,а актовете имали началник да реши сьс месеци ни дьржат тия талони естествено че се дава при този случай пари за кафе Аз сьм казал Кат се разпуска и се формира ново звено гражданско 3години и постепено се попьлва нови от школите КАТ=РЕПРЕСИИ
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всички демократични плюшковци коментират какво направи демокрацията с една уредена 9 милионна държава?!За 25 г в следствие на икономическия геноцид населението се стопи с 1/3 до 6 млн. Унищожени бяха изцяло селското стопанство, производството, а образованието и здравеопязвянето са доведени до крах!То слепите прогледнаха, само тъпите НЕ!
17
1
 
7
 
! Отговори
Seaa преди 9 години
Хей джигити, скоро ще имате възможност да се доказвате на бойното поле.
16
0
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Катаджиите вземат кокошкарски рушвети.А какво ще правим с митничарите,които са недосегаеми "Свещенни крави" .Ако се контролират по същия начин митниците и контрабандата,пари ще има за всичко.Но... митниците са хранилки за политиците и мафиотите,които ги назначават.Къде са репортажите на журналистите,като изключим тия с врачки,гледачки и разни ***? Журналистите също са зависими от добре облечените червени мафиоти .
15
2
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
ЛОША НОВИНА за потомствените балканоанадолски каруцари с купените книжки
14
0
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Оставихте ръцете им свободни. С тях се вземат рушветите.
13
1
 
5
 
! Отговори
:))) преди 9 години
az lichno ne mislq da chakam tazi nelepica da se se sluchi.Shte vzema az da se oborudvam s mini mikrofon i kamera za moq sobstvena sigurnost, i kogato imam povod-v suda! A i vuv VBOX i YOUTUBE!Za da se vidqt hubavcite?Mejdu drugoto.....kakvo stana s onzi MILICIONER, koito go snimaha v Sf da vzima podkup?Nqkoi moje li da hvurli malko svetlina?
12
1
 
2
 
! Отговори
? преди 9 години
I zashto samo 10? Sigurno zashtoto ako se oborudvat vsichki, situaciqta shte vzeme da stane po-dobre za shofiorite i MVR shte trqbva da uvolni 80% ot policaite?Taka e!Stignahme dunoto, zashtoto koito za nishto ne stava...stava uchitel ili policai!Tova e istinata. Umen chovek v nashi dni nqma da se nasochi kum tezi profesii! Obrazovanieto i sigurnostta, govorqt krasnorechivo za sustoqnieto na cqlada turjava!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спирането без да си нарушил е терор и нарушение на правата!!! Да, който е нарушил да се спира но да правиш тези безмислени акции си е тормоз! Никъде по света няма тази загуба на време като у нас. И ще видите в края на годината, че резултата е нулев. *** ще си карат по *** и ще има катастрофи. Докато у нас справедливостта я няма и се живее скотски подобрение не чакайте.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новият световен ред идва!
9
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
В ПАТРУЛКИТЕ --КАМЕРИ НА РЕВЕРА--МИКРОФОН В РЬЦЕТЕ--АВТОМАТ---КАКТО В ИТАЛИЯ И ЩЕ СИ ПОМИСЛИШ ДАЛИ ЩЕ СПРЕШ ИЛИ ДА
8
3
 
10
 
! Отговори
Пей сърце преди 9 години
"В патрулката - камери, на ревера - микрофон...", а в джоба рошвет.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парички, парички ще се съберат, това е целта. Сигурен съм, резултата по отношение на жертвите няма да се подобри. Манталитета, културата и необразоваността са в основата. А кой ще потърси сметка за издадените книжки на неграмотните ***?
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това добре, а кога ще им махнат 20-те заплати и привилиегиите при пенсиониране ?
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да злобееете и храните полицията се масилете, че милиардите левове народна пара за тази сбъркана простотия с микрофоните ги платихте всички вие, дето си мислехте, че сте хванали Господ за шлифера,дойдоха от вашите данъци и от вашите джобове. И другият път пак да изберете Баце.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има една единствена ефективна мярка - 100 % подмяна на личния състав като в Грузия, всичко останало е временно докато не му хванат цаката нашите тарикати