Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш. В този ред!

Зимата отминава, но ямите на пътя в столицата си остават
Обновена: 16 мар 2015 12:39 | 16 мар 2015 11:00,
67

Дупка до дупка. Снимка: Dnes.bg

Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш – честа шофьорска гледка из кварталните улици на София.

До такава степен шосетата са станали на решето, че скиорите - слаломисти могат да завидят на водачите в столицата и да дойдат да тренират у нас... на сухо.

Зимата отминава, но ямите в столицата остават, остават и похабените нерви на стотици столичани, потънали в дупка и продънили портмонето си по ремонти.

Тръгнеш ли да излизаш от "Младост" - младостта ти отива. То не са ремонти по метрото, то не са светофари на всеки ъгъл, то не са дупки. Далеч съм от мисълта, че и по другите квартали не е същото.

За ваше сведение, едно леко отклонение - през тази година Столичната община ще ремонтира едва 20 малки улички – повечето в центъра. Сумата, отделена за това, е 24 млн. лева. Толкоз с ремонтите, толкоз и с парите!

Общинарите се заинатиха и решиха, че въвеждат нов метод за поддръжка на малките улици. От тази година София е разграфена на шест зони, а фирма ще следи всекиднивнно дали има дупки по платното или разклатени плочки по тротоара, дали се вижда маркировката, дали табелите са на място и дали осветлението работи. След това откритите проблеми ще бъдат отстранявани възможно най-бързо. Обещаха!

Но така и не видях някой да дебне дупките, а още по-малко да биват запълвани. Ще действаме самосиндикално май, на принципа – оправи си сам!

Пъплиш, пропадаш, пукаш, псуваш и на гумаджия. А там – наплив, все едно са пуснали олиото по левче. Но не – там изправят джанти и сменят гуми. Ако нямаш левчета – колата на трупчета!

"Излиза около 15-20 лева на гума. Това е, по-евтинко няма, ако искат", сподели пред Dnes.bg гумаджия от "Младост", при който напливът от коли не секва.

"Как да секне? То тук е като на Луната – кратери. Зимата е ад по пътя. Пък тази седмица още повече, шофьорите не виждат дупките, защото са пълни с вода и се хакват в тях", откровеничи той.

И ние сме откровени, плащаме си данъците, гражданската, каското, винетките, значи и пътища трябва да имаме, или грешим!

P.S. С любов към общинарите на София!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мдаинтересно в какви атмосферни условия се извършват ремонтите в скандинавските страни
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мда едно време им викахме Янчулевки, сега ще са Фандупки...само дето не са никак fun....
24
5
 
10
 
! Отговори
мда преди 9 години
До до 26Служебните ми задължения ме отвеждат от места където ще се строят големите магистрали до квартални улички на малки населени места. В повечето случаи общините искат да пооправят инфраструктурата, в крайна сметка и те ползват същите улици, но когато им изпратим анализа и те самите установяват, невъзможността да изпълнят всичко. В много случаи пренасочват финансиране към социален патронаж и други също важни неща. И макар че съм "асфалтаджия" ги разбирам. Хората не знаят колко е скъпо наис
23
2
 
9
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Съобразанета скорост е неизбежно правило, иначе по пътя ще бъде опасно. Просто в съдебната практика трябва да се възприеме, че не е възможно да се съобразяваш с дупки на пътя, които са и невидими, поради което за повечето случаи на дупки да се осъжда общината да плати ремонтите на МПС плюс материални щети. И разбира се, да се уволнява отговорния за това човек.
22
4
 
14
 
! Отговори
Пфффф преди 9 години
Толкова зле пътищата В София не са били дори по Жан-Виденово време, когато пари нямаше дори за храна... Нямам думи, виското това на фона на 16 милиарда кредит. Не си плащайте пътния данък, друго наказание за тази *** няма!!!
21
3
 
11
 
! Отговори
тиква преди 9 години
положението е направо трагично, дупки правени преди три месеца, зейнаха на ново ,но не стига това ами и нови се отвориха.Лошото е че на на някои места с по две ями нито можеш да заобиколиш ,нито да обкрачиш.През такива минаваш с не повече от 5-10 км в час иначе в сервиза.Направо ми е жал за тия с чисто новите коли , ходовата им част заминава по -бързо отколкото трябва.
20
2
 
10
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Има спасение само ако се премахне този член от ЗДП - Несъобразената скорост.Тогава ще можем да съдим общината.Сега викаш КАТ но на полицая са наредили да пише така че виновния е шофьора.
19
3
 
9
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Мислех да не пиша коментар, защото някой може да реши, че е ерес, но ще споделя, че ремонт не се извършват в такива атмосферни условия и като се пооправи времето ще видим дали ще се справи общината. Истината е че сме бедна държава и нещата стават бавно иска ми се да съм оптимист и досега има поводи да съм такъв.
18
3
 
7
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Колко много каруцари на форума! Да управляваш кола те прави по-свободен. Градския транспорт е неизбежно зло. Просто каруцарите трябва да бъдат гонени от общината, да не пречат. Да си мърморят по форумите само. Не трябва да се дава възможност на каруцари да ремонтират пътищата за моторни превозни средства, както и да слагат знаци.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обстановката по столичните улици е изнервяща яко - дупки, локви, коли, пешеходци... Човек се чуди къде да гледа и от къде да кара, колата ли да пази, пешеходците ли да пази дето изкачат и те като партизани, дупки ли, други участници ли..... особено вечер, мокро, няма маркировка, неосветено на повечето места и хоп - ремонт на предница, гуми и джанти в най добрия случай
16
18
 
10
 
! Отговори
Главен експерт преди 9 години
До ceci_То и автомобилите ви са под всякаква критика- стари, зле поддържани, неотговарящи на никакви екологични норми. Трябва да се радвате, че Държавата проявява разбиране и засега не ви ги спира от движение.
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откажете се от автомобилите си, лигочи!
14
5
 
20
 
! Отговори
ceci_ преди 9 години
До Главен експертС узключение на метрото, градският транспорт е неудобен и е под всякаква критика.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен #13В нормалните държави, водачът е концентриран над това къде отива, в БГ цялото внимание е да се намери пролука на пътното платно където няма кратер. Това е пряка предпоставка за ПТП... Но КАТ разбира се ще напише "несъобразена с пътните условията скорост".
12
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако карате със разумните 30-40 км из гьоловете и кратерите като се стремите да ги заобикаляте няма да имате такива проблеми.Като карате със 70-100 особено по тесните и малки улички и гуми ще пукате и убийства ще правите и ламарини ще мачкате.Защо във всички нормални държави хората са го проумели само *** не може ?Щото очевидно е умствено изостанал.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДУПКА ДО ДУПКА ТУК ТАМЕ АСФАЛТ. ВСЯКА ГОДИНА СЕ ПОВТАРЯ ЕДНО И СЪЩО. АКО ПОГЛЕДНЕТЕ ПО ВНИМАТЕЛНО СНИМКАТА ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ТЕЗИ ДУПКИ СА КЪРПЕНИ МИНАЛАТА ГОДИНА. ПРИБРАЛИ СА МИЛИОНИТЕ А ТАЗИ ГОДИНА ПАК ЩЕ ГИ ЗАКЪРПЯТ И ПАК ЩЕ ПРИБЕРАТ МИЛИОНИТЕ. И ТАКА ДО КРАЯТ НА СВЕТА. ТОВА АКО СЕ СЛУЧИ В ГЕРМАНИЯ ТЕЗИ ЩЕ БЪДАТ ОБЕСЕНИ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ДРУГИТЕ НА ПЪРВИЯТ СТЪЛБ.
10
4
 
21
 
! Отговори
агония преди 9 години
Животът в територията наречена България, защото държава няма е агония от раждането до смъртта!
9
18
 
9
 
! Отговори
Главен експерт преди 9 години
Като са толкова разбити улиците, не си трошете колите по тях, а ползвайте градски транспорт.
8
4
 
5
 
! Отговори
лелее преди 9 години
ujas e ne znam 4e6at li se tezi groznici v darjavata no ot 3-4 god ni6to ne e praveno vav vsi4ki kvartali e taka daje ve i na mnogo golemi centralni ulici bulevardi i tn za posledno si spomniam 4e vidiah da opraviat dupki sigurno predi 4 god be6e ot togava ni6to egato smotaniacite selski brat4e
7
6
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До до 5Сега се кара по- бавно.