Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите

Шофьорите се пренасочват в центъра на града
6 апр 2015 14:42,
127
Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите
Снимка: архив Булфото

Новата отсечка на метрото, която вече стига до летището, сви наполовина работата на таксиметровите шофьори в района.

Още по темата
Това разкри председателят на Камарата на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов. Пред БНР той съобщи, че се налага прегрупиране на такситата в столицата заради новата отсечка на метрото.

„Официално само една фирма обслужваше аерогарата. Обикновено половината фирма стоеше на летището. Сега вече се връща в града“, разказа Атанасов.

Той допълни, че имал информация от други шофьори, че такситата, които досега стояли на летището, вече се редят на стоянките в града.

Това предизвиква напрежение и сред шофьорите, които работят в центъра. Те били недоволни, че стават повече коли на стоянките и работата в града също намалява.

Новата отсечка на софийското метро до летището беше пусната в четвъртък миналата седмица. Тя е дълга 5 км и се състои от 4 нови метростанции - "Дружба", "Искърско шосе", "Софийска Света гора" и "Летище София“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: градметрошофьортакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
69
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Таксиметровите можеха да печелят въпреки метрото,но истината е,че както чужденците,така и хората от провинцията(дори и софиянци)вече знаят какви номеря вътрят именно тези,които чакат пред летището и им писна да им взимат по 30,40,50 и повече лева за курсове,които не струват толкова.Не е виновно летището.Не то ще намали работата им.Единствените виновници за това са самите шофьори,безграничната им лакомия,наглост и простотия.Почти всеки ден ползвам такси за служебни цели и вече научих номерцата им
24
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е, да започнат да се замислят преди да откажат някой "къс курс".
23
2
 
62
 
! Отговори
До г-жа Фандъкова преди 9 години
Моля да започне поетапно спиране на метрото, защото едни 100на лентяи няма кого да дерът вече. Ако това не помогне, директно спираме цялото метро и градския транспорт(точка)
22
2
 
18
 
! Отговори
pena преди 9 години
Освен бакшишите да почнат с протести срещу бакшишите или за забраняване на градскя транспорт :)
21
4
 
74
 
! Отговори
Иван (до рере) преди 9 години
"Само България е държавата, дето таксиджии и магазинери се мислят за много повече от Инженери и Лекари!"Положението при инженерите е много по-лошо. В тази област сигурно 90% от хората работят нещо, което няма нищо общо с инженерството. Но тези хора сядат на зад....ка си, четат, експериментират, развиват се в някоя друга област и пак не стоят безработни.Докато таксиджиите сега ще вдигнат вой до небето, че за тях нямало работа
20
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да возят за 50 стотинки на километър и дори за 500 метра да качват клиенти - така няма да останат гладни. И ако "протестират" с автомобил - обезщетение за затваряне на път ( 60 лв на час по ЗДвП) Ако "нямат да върнат" до стотинка както в магазина - акт за ощетяване на клиента.
19
3
 
35
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Така и трябва! Това в никой европейски град го няма - да няма евтин и удобен транспорт от и до летището. В Париж дори има гара под летището, така че хората от другите градове да не губят време по градски транспорт.
18
6
 
18
 
! Отговори
1_българин преди 9 години
Да получат национално подпомагане - субсидия от примерно 20 ст. на километър. Горките таксиджии......
17
3
 
107
 
! Отговори
pepe преди 9 години
Каква добра новина...дърпат се за курсове по 3-4км, а ако си до летището идва кола след секунди. Крайно време е да се научат да РАБОТЯТ а не да се излежават като *** по стоянките, в очакване на някой дълъг курс. Много съм доволен просто. Досега се нервираха ако ги "безпокоиш" да те закарат Летище-Младост или Плиска, айде да ги видим сега.Всичко макар и много бавно си идва на мястото. Само България е държавата, дето таксиджии и магазинери се мислят за много повече от Инженери и Лекари!
16
69
 
6
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 9 години
А къде е социалния ефект? Някой направи ли си труда в това правителство да оцени какви ще са загубите за горките таксиджии. Тези хора имат деца, семейства. Това ще увеличи скритата безработица която ГЕРП така упорито крият. Оставка! Оставка!
15
2
 
49
 
! Отговори
галакси преди 9 години
Както някой в коментарите по-долу беше написал - оцеляват най-приспособимите. Такива са правилата на демокрацията и пазарната икономика.
14
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важно - 95% от бакшишите са си обикновени селски чалгари от селата около София. Също като кумирът им Кратун.
13
2
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 2г попаднах на терминал 1, вместо на Т2. Един долен бакшиш ми взе 20лв за да ме закара до Терм 2! Заслужават си го!
12
46
 
5
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
Бойко го прави за да купи избирателите. Това си е чист популизъм.
11
2
 
54
 
! Отговори
:-D преди 9 години
''Горките'' бакшиши! :-D
10
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия таксите на летището те одираха направо. С тарифа от по 2-3лв, а на чужденците им взимат по 50 евро и повече. Като са тарикати сега да се оправят.
9
7
 
54
 
! Отговори
Ирена преди 9 години
Ех, къде е сега онзи скодоумен песовец да каже че метрото не се яде?
8
2
 
54
 
! Отговори
Петър преди 9 години
И сега какво - метрото ли да спрем?Както добре знаем, в днешно време на всеки му се налага да се преквалифицира и да се самоусъвършенства. Това, разбира се, няма как да подмине таксиджиите - просто това е положението, когато по-голямата част от работата се върши от машините.
7
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на мен ми направи впечатление, че такситата са се увеличили на кръгчето на улица Пушкин в София!!!По евтини цени на такситата може и да накарат хората да ги ползват повече!!!Едни таксита работят с над 30%-та повече от дуриги в цената!! Тъй, че не ги жалете!както се казва ще оцелеят само най-приспособимите! в тоз бранш
6
23
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Защо така, бе ( без извинение за "бе"-то). Нали метрото е лошо, бавно, неудобно и всеки друг транспорт - най-вече такси - е по-бърз. Нещо някой пак излъга в оценката за метрото. Е и аз смятам, че е безумно всяка станция да се прави като идейно копие не тези в Съюза - скъпи материали и т.н.Бил съм във Виена, Милано, Париж, Нюрнберг, Берлин и други градове, повечето спирки са опростени до максимум и единствено е мислено за по-дълъг перон. Настилката на места е обикновен асфалт и пак е хубаво.