Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите

Шофьорите се пренасочват в центъра на града
6 апр 2015 14:42,
127
Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите
Снимка: архив Булфото

Новата отсечка на метрото, която вече стига до летището, сви наполовина работата на таксиметровите шофьори в района.

Още по темата
Това разкри председателят на Камарата на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов. Пред БНР той съобщи, че се налага прегрупиране на такситата в столицата заради новата отсечка на метрото.

„Официално само една фирма обслужваше аерогарата. Обикновено половината фирма стоеше на летището. Сега вече се връща в града“, разказа Атанасов.

Той допълни, че имал информация от други шофьори, че такситата, които досега стояли на летището, вече се редят на стоянките в града.

Това предизвиква напрежение и сред шофьорите, които работят в центъра. Те били недоволни, че стават повече коли на стоянките и работата в града също намалява.

Новата отсечка на софийското метро до летището беше пусната в четвъртък миналата седмица. Тя е дълга 5 км и се състои от 4 нови метростанции - "Дружба", "Искърско шосе", "Софийска Света гора" и "Летище София“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: градметрошофьортакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
29
 
! Отговори
шофьор-пенсионер преди 9 години
Като цяло шофьорите не се славят като много работливи , ама таксиметровите са хем мързеливи хем крадливи . Ето един *** пример , защо трябва да си копърка като можеш да си караш като човек нормално. Естествено тарикатът има дузина отговори , но нито един за бяла държава . Да седиш цял ден и да чакаш един двама клиенти си е тъпотия и простотия .
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъкааа
43
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Стефан СофианскиАма те бакшитите отрязваха хората с куфари, така че и досега никой с много куфари не ги хващаше - по тяхно собствено желание. ами каквото си надробят, това ще сърбат. Не е удобно с метрото, но хората нямат ддруг избор. Е, сега сигурно са размислили за возенето на багаж, ама късно
42
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименкато не е за социално слаби къде ви е възпитанието-интелектуално и хигиенно. Колите ви смърдят та се не трае
41
38
 
3
 
! Отговори
Стефан Софиански преди 9 години
Не разбирам,кой 6те кацне с двеа куфара и ще ги мъкне после по метрото,или ще извади 20 ойро да го закарат ,мися второто за по-вероятно
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОК Супертрансами вдигни, тогава копърките ще ти изядат хляба
39
31
 
5
 
! Отговори
Сунай, таксист преди 9 години
Такситата сме изтенските господари на този град.
38
2
 
46
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Мъчно ми е много за сладките бакшишчета... до сега возиха *** на адрес.... сега ще се наложи те да са проститутките
37
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Препоръчвам на хората които страдат за изядения хляб на таксиджиите да застанат за 10 минути през деня пред ИСУЛ и да обърнат внимание как излизащите от лъчетерапия онкоболни биват мамени шоферите на жълтите коли
36
2
 
48
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
@33Разчувства ме. Ей така, спонтанно ми се прииска, да дам 20-30 лева от Летище до Централна гара на някой твой колега. Спонтанно, от милосърдие... И ей така за да ми се стопли душата, поне 4 коли да ми откажат курс от Автогарата до Кемпински примерно, щото им било малко...Дееа чакалите ненаситни!
35
2
 
16
 
! Отговори
anti преди 9 години
В Кюстендил един бакшиш с гордост се похвали, че той и неговите колеги са фалирали градския транспорт.
34
2
 
51
 
! Отговори
pepe преди 9 години
До АнонименСъгласен съм да плащам двойно, но да караш нова кола, колата да е чиста, да си облечен добре, да не пушиш, да не се правиш на велик, да не ми досаждаш, да не се мъчиш да правиш дребни номерца, да не гледаш лошо, да караш безопасно, да не си мислиш че знаеш повече от мен (защото не знаеш) и т.н. и т.н. Явно си е диагноза да си таксиджия, аз ако бях такъв щях да вземам къси курсове и да изкарвам много повече от тези дето кесят по стоянкие в очакване на Люлин-Младост.
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В няколко чужсоезични пътеводителя за София се натъквам на подробни инструкции как да се хване такси от летището до центъра на града.
32
3
 
27
 
! Отговори
kikinho преди 9 години
До ОК Супертранс ти сам си си избрал да си такси, както и колегите ти.Таксите трябва да са регламентирани. Не може да си ги измисляш сам.Щото, ако не са клиентите, няма да има с какво да празнуваш.... ето то там Ви е проблема на теб и колегите ти, че не цените клиентите и искате да ги одерете с голямата брадва....
31
77
 
6
 
! Отговори
ОК Супертранс преди 9 години
Мноооого ама мнооого лаете против колегите ама на Нова година като се напиете като катили и ама що няма такси . Ми много просто - и ние сме хора и ние искаме да си празнуваме със семействата. А в най-големите дъждове и виелици вече вдигам тарифата двойно, дее и мрънкялниците ви деее.
30
3
 
49
 
! Отговори
Чудесно преди 9 години
Всички сме им яли попарата на бакшишите. Последно ми искаха $50 от летището до центъра...
29
3
 
29
 
! Отговори
edin преди 9 години
Мька,мька!Чух,че ще возят за левче до входа на метростанцията!
28
5
 
32
 
! Отговори
kikinho преди 9 години
Заслужават го!Не може от дървеница до летището да е 6-7 лв с всяка друга фирма, а от летището до дървеница с фирмата, която стои там (ОК Такси) да е 14 лв. Нито разстоянието е повече, нито каквото и да било друго.....
27
3
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Бакшишите от Софето,да се...пренасочат към Кривунделово.Ще обслужват пътниците от и до жп-гарата.Само да уточня,че транспортният министър закри преди Коледа нашата гара,но още има пътници;с каруци минаваме от там за...къра и пресичаме прелеза.
26
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте за Кутев за кмет :) Той е толкоз ***, че ще спре метрото!