Акушерката, удряла бебето, не си спомняла инцидента

Условията на труд в болницата са нечовешки, упрекна адвокатът й
Обновена: 26 апр 2015 10:01 | 26 апр 2015 09:46,
238
Акушерката, удряла бебето, не си спомняла инцидента
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, няма спомен от нощта на инцидента, твърди адвокатът й Владислав Янев пред Нова телевизия.

По думите на Янев жената си спомняла единствено, че детето й направило впечатление, че то не изглежда добре и има жълтеникав тен.

Още по темата
"Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд”, коментира Янев. Адвокатът заяви, че ще пледира за невменяаемост единствено, ако има основания за това.

По думите на адвоката Ковачева е съсипана и в тежка криза. В такава криза са и близките на Емилия. Той предположи още, че се е отключил някакъв психиатричен синдром при клиентката му.

Янев коментира още, че немотията е накарала Янева да поема тежките 24-часови смени, а условията на труд в болницата са нечовешки.

"Преди доста години Емилия е станала вдовица, отгледала е сама две деца. Непрекъснато е работила, родителите й са с влошено здравословно състояние”, разказа още Янев. Той съобщи, че доходът на човек в домакинството на Емилия е 270 лв.

Според адвокат Янев случаят с битото дете поставя важни въпроси обществени въпроси, които трябва да бъдат решени. "Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило”, заяви той.

Адвокатът коментира и клипът от побоя над бебето, разпространен в интернет. По думите му това е станало незаконно и поставя въпроса колко качествено се води разследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
14
 
! Отговори
Не знам защо, но преди 9 години
колкото повече материали по този случай чета, толкова по-голямо съчувствие изпитвам към жениците, които работят по 24 часа без почивка, защото семействата им живеят под прага на бедността.Този факт сигурно не е известен на госпожите, които държат непременно да родят в частна клиника и кръщават дъщерите си Никол, а не Николина.Не ви ли идва на ум, бе, госпожи, че в тези клиники вместо VIP-обслужване има зверска експлоатация на най-беззащитните, а от това може да изпатят вашите бебета?!
19
1
 
21
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Къде е Москов и защо мълчи?
18
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте ми го това изчадие за 2 минути в една стая само двамата и ще си спомни всичко ... нали знаете има един момент когато на човек целият му живот минава като на лента , е тога ще и стопирам филма точно на тоя момент къде блъска детето в главата с един в кухата и картуната !!!!
17
9
 
14
 
! Отговори
cobra преди 9 години
Aбе половина България изнемогва и едвам свързва двата края ама не е тръгнала да избива безразборно какво ми е оправдават тази *** .РАЗСТРЕЛ това е присъдата
16
0
 
11
 
! Отговори
хммм преди 9 години
чакай сега как не си спомня нали вчеа каза че го е удряла да спре да плаче, едно е сигурно тая си реве за психиятрията
15
17
 
5
 
! Отговори
справедливо преди 9 години
Изгледах мъглявия запис! Вижда се - неколкократно се посягане даже с юмрук!Ако е вложена сила мъничкото Никол би трябвало да е смляна.....Има ли снимки на бебенцето?Счупен ли е черепа? Защото ясно се вижда ,че тя го зави внимателно.Не ми ли могло бебенцето да е ревящо поради започващ мозъчен оток? И възраден не би се възстановил на няколко дни след жесток побой!
14
2
 
15
 
! Отговори
1123 преди 9 години
Трябва да има много внимателно и щателно разследване, не само на тази акушерка, но и на всички - лекари, сестри, санитари. Тръпки ме побиват като гледам как безскрупулно го тряска това дете. Това не е единичен случай, сигурен съм
13
3
 
9
 
! Отговори
acho преди 9 години
Do jivot
12
5
 
3
 
! Отговори
Djo All banana преди 9 години
Balgarska Marsha.
11
2
 
14
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Да не би да го е галела бе!Гати и ласките със шишето!
10
0
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
Кои са родителите?В предвид че агресията е само към това дете, определено насилието е насочено към родителите,За пръв път в подобен случай не чухме нищо за тях. Нито една медия не спомена какви са и с какво се занимават, което със сигурност значи че не са случайни хора.Може и да й е било платено да го убие.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този задунайски ***, за да оцелееш, трябва да си или много глуповат, за да те вземат в милицията или да си тъмнозелен. Друг шанс няма. Ето я и тази, ще работи на няколко места, за да си издържа семейството, а с данъците които плаща да хрантути кияци неподкупни и твари берящи,и всичко това докато изпуши.
8
12
 
12
 
! Отговори
На Гошууу преди 9 години
"Ами добре де, никой не я е вързал насила там. Да ходи да копа"...Ами и теб никой не те е вързал тук ама плещиш простотии...Щом условията на работа са "нечовешки" значи,че който и да дойде ще се стигне пак до този финал...Създайте роботи които да гледат децата,те на да имат нужда от сън,храна,кафета-няма да изпитват емоции а ще си вършат работата перфектно...Но щом няма такива роботи а всичко се върши от хора,то трябва и условията да са човешки...Ти Гошууу работил ли си някога 24часа с деца?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RogerПодозирам, че адвоката не я защитава, защото вярва в невинноста й - по-скоро в случеа други фактори играят влияние
6
2
 
14
 
! Отговори
Roger преди 9 години
youtube/watch?v=0QYMQ5z60qI - ето го видеото.Нека всички, които с лека ръка пледират в защита на тази жена го гледат, пък после да отсъдят за себе си.Дано и жалкото адвокатче го изгледа няколко пъти. Това да разбера, че е причинено или се причинява на моето бебе - резвам и главата без въобще да мисля. После ще пледирам за "временна невменяемост".
5
2
 
25
 
! Отговори
Вивс преди 9 години
Aз изгледах клипчето....Честно казано не ми се струваше да е под няккакъв невероятен афект. Освен това тя през определени интервали от време го удряше, тоест не е било нещо моментно...Даже малко отработени ми се струваха движенията и сякаш не и е за първи път. Дано да греша...
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах клипа.Ужасяващи кадри.Това нормален човек не може да го направи.Апелирам за сурово наказание.
3
4
 
34
 
! Отговори
Любо преди 9 години
За втори път пиша подобен коментар. ДАЙТЕ ДА ВИДИМ РОДИТЕЛИТЕ , ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КОЙ Е БАЩАТА , АКУШЕРКАТА ПОЗНАВАЛА ЛИ ГО Е . Направо съм отвратен от тенденциозното поднасяне на информация в медиите , ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОПРАВДАВАМ ТОВА ИЗРОДСКО ПОВЕДЕНИЕ , но дайте да видим и другата страна на монетата...Според мен , тук става въпрос за лично отношение между акушерката и родителите на детето. Не ми го побира акъла как иначе можеш да избереш дете на произволен принцип и да го пребиеш така.
2
8
 
20
 
! Отговори
Американ преди 9 години
Тя е напълно вменяема злобна гадина, която преби бебето, понеже и пречи да спи по време на работа, а адвоката и е мошеник който я учи да лъже. В панделата изнасилвачите, педофилите и биячите на бебета се считат за *** и третирани по съответния начин, там ще получи справедливост.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този смахнат *** трябва да трие наровете в сливенския затвор.