Убили Георги с нож тип "пеперуда"

Престъплението извършено на 2 м от пейката, на която го намерили
Обновена: 5 юни 2015 10:51 | 5 юни 2015 09:40,
88
Убили Георги с нож тип "пеперуда"
Снимка: архив Булфото

16-годишният Георги Игнатов, който беше открит мъртъв в Борисовата градина, най-вероятно е убит с нож тип "пеперуда" на 2 метра разстояние от пейката, на която беше намерен от приятелката му.

Момчето е било до металната ограда на конната база в Борисовата ограда, когато е бил убит, съобщава в. "24 часа". За това свидетелстват капки кръв на мястото.

Криминалистите продължават да възстановяват събитията от 2 юни с помощта на близки и приятели на момчето.

На голям периметър около мястото на убийството са иззети десетки предмети. Намерени са и отпечатъци от маратонки, които не са на Георги, но не се знае дали са на убиеца, тъй като мястото е популярно за събиране на младежи.

При сблъсъка с нападателите си Георги Игнатов е бил прав до металната ограда, точно на ъгъла до алеята, която води към стадион "Васил Левски".

Още по темата

Часът е бил малко след 11,30 на 2 юни. След удара Георги е извадил мобилния си телефон. Обадил се на приятелката си Лора, с която имали среща в Борисовата градина и казал, че е ранен. Момчето вече е започнало да губи кръв. Направило е няколко крачки, за да стигне до двете пейки, които са една срещу друга и са преместени там от алеята. През това време е притискал с ръка раната си.

Легнал е на пейката, която била обърната към бул. "Драган Цанков", за да чака медицинска помощ. В тази поза е намерен трупът от приятелката му и друг приятел на Георги, които останали на мястото, за да чакат линейката.

В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион "Юнак", където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит.

Според разследващите ножът, с който е прободен ученикът, най-вероятно е тип "пеперуда" с острие от 13 см, а ударът е бил много силен. "Пеперудата" е част от аксесоарите на хулигани с профила на футболните фенове.

Четирима от привържениците на столичен клуб са били разпитвани до късно снощи в полицията във връзка с убийството. Те обаче имали алиби за деня и часа на престъплението Безпорно е установено, че нямат нищо общо с убийството на Георги. Открити са и високите близнаци, които са забелязани от Лора на местпрестъплението, но и те са разпитани и освободени.

Според министъра на вътрешните работа Румяна Бъчварова основната версия са убийството е спречкване между футболни фенове. Приятелите на Георги обаче са категорични, че той не е участвал в агитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
21
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Ти остави, така наречените ултраси, и футболни фенове, и по-добре се замисли защо Борисовата градина посред бял ден стана арена на убийство с хладно оръжие?
39
4
 
21
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Това, че момчето не е участвало в агитки, не дава никаква гаранция, че участници в агитка не са го нападнали! Жалко за момчето! Мама му стара... много нелепо, бе! По обяд, на всичкото отгоре!
38
5
 
33
 
! Отговори
99999999999999999999 преди 8 години
Затова не ходя на футболни мачове -има само наркомани и хулигани -ще те убият за едното нищо То пък и един футбол -само уредени срещи
37
2
 
19
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Не е необходимо да участва в агитка. В този град, а и цяла България е пълно с хулигани, на които не им трябва причина да нападнат. Ако момчето няма видими рани това означава, че нападателят е бил много по слаб от него.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто е трябвало да бяга много бързо, не да остава насаме с врагове в глухата част на парка.
35
2
 
32
 
! Отговори
до 12 tulski преди 8 години
Напълно нормална реакция, /разсъждавам като родител/ приятелката му знае къде се намира, тъй като имат уговорка за среща, естествено, че на нея ще се обади първо и после на родителите си за да каже какво е станало./ на тях нормално да каже с кого излиза, но не и точно къде е. Коментарите по израза "наръгаха ме", и защо не бил споменал име, също има логично обяснение. Ако го е направил някой, който той познава, естествено че ще спомене име, но ако срещнеш някой който те пребие или наръга, какво
34
2
 
5
 
! Отговори
Любомир преди 8 години
Абсолютно си прав.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Информациите на полицията са дезинформиращи. Няма нищо ясно и категорично да кажат докато няма нещо с голяма вероятност.
32
4
 
2
 
! Отговори
Sad Reality преди 8 години
ako se okazhe che niakoi kandidat skinar e triabvalo da vleze v bandata i da se dokazhe s neshto takova, shte bude nai zhalkoto
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР не могат ли да се прослушат конкретния разговор между убитото момче и приятелката му? Дали не е казал още нещо, дали не се е свързал с нея преди да го ранят смъртоносно изобщо? Тинейджърите в днешно време са лекомислени и често КРАЙНИ. Честно съмнително ми е това момиче Лора.......
30
4
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
До JusticiaТака е! Референдумът на есен трябва да бъде на тема: Да се върне ли смъртното наказание
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМен също ме подразни странната усмивка на оперативния работник от снимката.
28
9
 
22
 
! Отговори
бай ристо преди 8 години
Тая *** снимка колко пъти ще бъде прилагана към статии по темата? Разбрахме - единият явно одобрява колко е надарена колежката, запътила се в негова посока, докато другият старателно оглежда небето (сигурно за улики)!
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убийствата без мотив се разкриват най-трудно.
26
2
 
34
 
! Отговори
страничен преди 8 години
Много ми е чудно в момента какво изпитва убиеца на детето. Дали съвестта го гризе или пък пръцка защото се притеснява , че всеки един момент може да бъде разкрит. Надявам се да го намерят...... Да ви кажа честно не изключвам версията всичко да е станало просто случайно, имам в предвид да е просто случайно спречкване с дадени хора... и всички знаят как стават белите за секунди.......
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Персонажите на задния план на снимката са изключително изразителни.
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нападателят и помагачът му? Откъде знаят, че са двама? Ако един или са трима? Нещо май...
23
1
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
вероятно ще хванат убиеца, спонтанните убийства почти винаги ги хващат, но мога да сложа каса бира че ще се окаже непълнолетен,подобно на убиеца на вероника при предишното му убийство, а в нашето цивилизовано общество такива се наказват със строго мъмрене
22
1
 
6
 
! Отговори
bobo преди 8 години
До ЦК на либераститеНе слагай всички под общ знаменател!!!
21
1
 
22
 
! Отговори
До Тулски преди 8 години
Тулски, в такава ситуация човек наистина мисли повече емоционално, отколкото рационално. Преди година усетих силен пристъп на хипертония, първото което направих е че се обадих на жена ми да й кажа че ми е много зле и ме е страх, и едва след това си хванах такси към Токуда.