Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени

Искаме децата ни да отидат на училище, обяви ромски лидер
15 юни 2015 08:25,
351
Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени
Снимка: bTV

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
26
 
2
 
! Отговори
натовист от Банкя преди 8 години
Хайде стига с тези протести, не виждате ли че всичко е с предизборна цел? Нарочно се опитват да всяват напрежение между хората, иначе няма никакви проблеми. Всички си живеем заедно и мирно, не е необходимо сега да слушаме провокатори и да се подклажда напрежението заради изборите. Нека полицията да хване подстрекателите и те да си понесат последствията за да се успокои положението и да си живеем нормално.
73
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На продажните медии никой не им вярва. Сега се опитват да изкарат че всичко е работа на хулигани а видите ли обикновения българин прелива от любов и толерантност към ромските си събратя. Да винаги е имало и ще има по буйни които са в острието на народното недоволство. Да в случая се касае за народно недоволство. Недоволство от една несправедливост
72
1
 
54
 
! Отговори
Некъф хор преди 8 години
А българите кой ги пазеше когато ромите ги биха.
71
6
 
8
 
! Отговори
Имайте в предвид преди 8 години
че на ромите им дават акъл умни хора. Ако се допуснат провокации и ненужна сила може да стане страшно. Може би това е и идеята
70
3
 
17
 
! Отговори
тими преди 8 години
това е положението в сегашна европейска и натовска България
69
3
 
4
 
! Отговори
Чинген преди 8 години
Губещи ще бъдат добрите българи както винаги най много бг на 2 югозапада и северо3апада за българите ще ви стигне
68
4
 
40
 
! Отговори
bg преди 8 години
Откога пък започнаха да ходят на училище и на работа...
67
3
 
14
 
! Отговори
тими преди 8 години
в най бедната европйска страна с разсипана икономика с мизерните доходи който се получават без всякава икономическа преспектива много ясно че ще започнат да има такива проблеми и за съжаление ще се увеличават защото самата държава няма ясно виждане за равитие на държавата няма заводи няма работа няма серозен бизнес който да генерира пройзводство да се пройзвеждат блага за да има реална печалба от пройзводствена икономика се превърнахме в консомираща икономика която не носи високи доходи
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само тояга оправя нещата. Опитайте и ще се уверите .
65
2
 
44
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Задържани са само българи нали ? Защото не им е кеф да бъдат крадени, бити и ограбвани от специалния етнос. Искали да ходят децата на училище.. искат.. друг път.. искат да излязат от махалата и да крадат, че снощи не можаха да откраднат нищо.
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВъпросът е къде? Защото никой никъде не ги иска...предлагам да ги пратим в Брюксел, там нали са специалисти по Roma integration!
63
19
 
4
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Нека полицията и кмета ни г-жа Фандъкова да се намесят по-категорично и да оправят положението. Не е нормално съмнителни елементи да обсаждат цял квартал с български граждани и това да е нещо законно. Да се види #КОЙ и защо си позволява подобни действия и да се послуша мнението на ромския лидер ръководещ дадената общност. Нека децата да могат спокойно да ходят на училище, а хората на работа. Иначе, нека ЕС да ни налага санкции защото не спазваме евроатлнантическите ценности.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наближават избори и ДПС'то сплотява електората.
61
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ооооооо не ..... хахахахахх , заболя ме корема от смях ""Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват."
60
4
 
7
 
! Отговори
до 175 преди 8 години
Имаш предвид син *** като Б. Борисов ли, с дядо уж репресиран а всъщност с партийна книжка? Чакай той не беше ли премиер сега? Как стигна до там?
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
офффф ПИСНА МИ от тази лъжлива...обшност
58
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, "искаме децата ни да ходят на училище". Сигурно от БХК-то са ги подучили да го кажат това, барем да излезнат много ученолюбиви и трудолюбиви ! :Д
57
12
 
2
 
! Отговори
до 167 Брех! преди 8 години
За какво да ни благодарят точно? За скотския живот в бараката или че няма работа да си храни децата?
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уплашени хахаха божеее
55
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правителството и всички партии в парламента мразят неистово Българите , това е истината колкото и кофти да звучи .