Дървеници из общежитията в Студентски град

Молят студентите да не си ходят на гости, да не плъзне буболечката
Обновена: 20 юни 2015 14:12 | 20 юни 2015 14:00,
31
Дървеници из общежитията в Студентски град
Снимка: bTV

"Студентски град" пламна от дървеници. Университетските общежития са хвърлили десетки хиляди левове в борбата с вредителите, но за сега не са успели да ги изтребят.

Проблемът е, че във всяка напръскана стая трябва да бъдат изпрани и изгладени всички дрехи - включително одеялата и матраците, защото дървениците се крият в ръбовете.

Никой в Студентския град не помни подобно чудо. Дървениците подгониха студетите и някои бягат на квартира в други квартали.

Дървениците са кръвосмучещи насекоми. През деня се крият, а нощем атакуват. Всеки ден женската снася най-малко 5 яйца.

"И пак се обръщам към студентите. Много ви моля, перете си дрехите на по-висока температура и ги гладете. От моя страна ще направя всичко възможно. Ако се налага ще ви преместя в друга стая докато премахнем проблема", призова от bTV изпълнителният директор на "Студентски столове и общежития" към УНСС Иван Чавдаров.

Университетът обяви война на вредителите през лятото - ще пръскат всички празни стаи и се надяват да изтребят дървениците до крак.

ТУ на този етап са решили проблема след седмото пръскане на общежитията си. Софийският пък препоръчва на студентите си да ограничат контактите и да не канят гости от другите ВУЗ-ове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Ненапразно в София има квартал кръстен на това насекомо.....
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ТУ, проблема бил решен ? Я, пак? Поздрави от 13 блок....
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички гадости забравени от години се завръщат с пълна сила. Това говори много. Плюят по предишния строй, но той се беше справил с тези неща, а сега какво стана.
18
0
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 8 години
НЕ САМО ДЪРВЕНИЦИ. ИМА И КРАСТА !!!НЕ ЛЯГАЙТЕ И НЕ СЯДАЙТЕ В ЧУЖДИ ЛЕГЛА, КРАСТАТА Е СТРАШНА НАПАСТ И ТРУДНА ЗА ЧИСТЕНЕ, ВЪШКИТЕ ЩЕ ВИ СЕ СТОРЯТ КАТО ПЕСЕН. ОТ КРАСТА СЕ ЛЕКУВАШ МЕСЕЦИ НАРЕД, И СЪРБЕЖИТЕ СА УЖАСНИ. СТУДЕНТСКИЯТ СЕКС Е РИСК В ДНЕШНО ВРЕМЕ. ХВАНЕТЕ СИ СЕРИОЗЕН ПАРТНьОР, ЗАБРАВЕТЕ СЛУЧАЙНИТЕ ВРЪЗКИ, ОСОБЕНО В СТУДЕНТСКИ ГРАД !
17
0
 
7
 
! Отговори
agronoma преди 8 години
Бивш възпитаник съм Лесотехнически университет.Завърших преди 4 год.В 80% от от блоковете не бяха чували за тези гадини,обаче в 21бл. всички знаеха какво могат да причиняват.Мен лично са ме докарвали до полуда,няма сън.За мен решението е да се съборят тези сгради,колкото и крайно и невъзможно да е.Дървениците са се набили в междупанелните пространства там как ще се напръска.Съчувствам искрено на засегнатите от тази напаст.
16
0
 
9
 
! Отговори
www преди 8 години
Че той кварталът не се ли казваше Дървеница или беше близо до Студентски град?
15
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Дървениците най-накрая са се върнали в родината си
14
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Администрацията на общежитията и студентите да сезират новоизбрания архиерей на епархията архимандрит Исахак Похосян.
13
1
 
5
 
! Отговори
оооооооооо преди 8 години
Ами че то , не случайно и името на квартала където са общежитията е ДЪРВЕНИЦА!!! Някой явно е забравил това!
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото ако някой студент е ходил на бригада в Сащ ,ги е докарал с багажа си. Защото там е пълно с дървеници. В България имаше дървеници до 50-те години и ги пръскаха с модерното тогава ДДТ. После нямаше.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно щото са близо до Дървеница.
10
2
 
14
 
! Отговори
татко Карло преди 8 години
Най омразния квартал за Пинокио - Дървеница.
9
4
 
5
 
! Отговори
darvo преди 8 години
Darvenisi s RAID ne se moryat za jalost. Praska se sas specialni insektizidi min. 2-3 pati ima karantinen srok ot min. 24 chasa za da e sigyrno che teq gadini nqma da se poqvqt pak. I pak nqma 100% garansia. Zavadite li takiva gadosti vikate specialisti, che tezi gadini se kriqt pod parket i kade li ne i mogat da prejiveqt bez krav do 6 mesesa.
8
0
 
10
 
! Отговори
хммм преди 8 години
,,Университетът обяви война на вредителите през лятото,, леле колко метафорично се е изразил чак ми става смешно. Дай да видим сега какъв ще е отговора на буболечките :D
7
0
 
20
 
! Отговори
Ямболлия преди 8 години
а тоя шефа на студентски столове и общежития към УНСС е по-голяма дървеница от дървениците. Смучка си яко :)
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 7СРЕЩУ БЪЛХИ НЕ СЪМ ПРОБВАЛ ЧЕРВЕНИЯ РАЙД!!!ЧЕРВЕНИЯ РАЙД ИЗТРЕПА МРАВКИТЕ ИЗГОНИ ГИ, УБИ ДЪРВЕНИЦИТЕ АМИ ТОВА Е СИГУРНОТО!!!БЪЛХИТЕ СА МНОГО ИЗДРЪЖЛИВИ ГАДИНИ!!!! СРЕЩУ ТАЗИ НАПАСТ НЕ ЗНАМ ДАЛИ И ЧЕРВЕНИЯ РАЙД ЩЕ ПОМОГНЕ :(
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и при нас имаше много са упорити БЯХА СЕ НАВРЯЛИ В КАСАТА НА ВРАТАТА И ГИ МОРИХМЕ С ОТРОВА И НИЩО НЕ СТАНА ТЕЧНА ОТРОВА!!!УМРЯХА ОТ ТОВА, ЧЕ НАПРЪСКАХМЕ С ЧЕРВЕНИЯ РАЙД САМИ ИЗЛЯЗОХА ДВЕ ОТ ВРАТАТА ГОЛЕМИ ОЩЕ ЖИВИ НО ВЕРОЯТНО УМИРАЩИТОЯ РАЙД Е УБИЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами той кварталът нали се казва Дървеница. Какво толкова чудно.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два пъти съм влизал в тези общежития и двата пъти съм благодарил на Господ, че си живея в София и няма да ми се наложи да ходя там. Просто е отчайващо положението. Докато не се срутят тези постройки явно няма да вземат мерки...
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, айде сега. В Лондон също има ужасно много дървеници. *** няма, но дървеници колкото искаш.