Роми на протест заради боя в "Дружба"

Смятат, че виновни са крайни групировки с политически цели
Обновена: 20 юни 2015 22:50 | 20 юни 2015 22:45,
184
Роми на протест заради боя в "Дружба"
Снимка: Архив Булфото

Роми от столичния квартал "Дружба" се събраха на протест заради станалия по-рано тази вечер инцидент, при който баща и двете му деца бяха пребити в автобус, съобщи БНР.

Тримата роми са били нападнати и пребити от няколко младежи с палки. Това разказват хората, които се бяха събрали на протест около блоковете в "Дружба", близо до мястото на инцидента.

Още по темата

Жителите на квартала от ромски произход обясниха, че живеят в "Дружба" от повече от 50 години и досега не са имали абсолютно никакви проблеми с българите. Те смятат, че нападението тази вечер е дело на крайни групировки, които според тях имат политическа цел. Хората бяха категорични, че нападателите трябва да бъдат задържани.

По информация на БНР пострадалите са баща и двама братя близнаци, които са на 18 години. Те са били нападнати от няколко младежи с гумени палки в автобус номер 88, след което побоят е продължил на спирката на превозното средство, близо до блок 114.

Сигналът за инцидента е подаден в 19:50 ч. в полицията. Пристигналият на мястото полицейски патрул не е успял да задържи нападателите и в момента те се издирват от СДВР.

Тримата пострадали са откарани в "Пирогов". Те са с леки наранявания. Няма опасност за живота им.

Заради протеста тази вечер на място бяха изпратени сили на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Български фашист преди 8 години
Само така , БРАВО ! " Чайе Шукарийе , паламанде,тата " - в Аушвиц-Биркенау - 2 ........ !!!!
53
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нищо им няма нали ги видяхме по тв това е провокация и викат подкреплениеза да стане скандал и в колко часа ходят на църква без майка си а сигурно и билетиперфорират в автобуса
52
0
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Пребиха 3-*** и сега щели да протестират ??? А колко пъти ромите са пребивали българи без никакви последствия и протести ? Но не са виновни изцяло те - нека ги настанят в общински жилища, нека плащат наем, сметки и данъци. Някои казват, че нямало какво да им вземат но не е така. Като нямаш да си платиш сметките и данъците отиваш и полагаш обществен труд, елементарно е. За да не бъдат такива каквито са в момента трябва да работят както всички нас !!!
51
9
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Преди години в трамвай 9 пред очититеми пребиха едно момче негърче.Стоях в трамвая вцепенен от ужас и страх.Трима яки мъже с качулки ритаха право в лицето черното момче сякаш то е виновно че природата го е създала с черна кожа.Когато слезе от трамвая от окървавената уста изпаднаха почти всички зъби.Тези *** сигурно още шетат необезпокоявани из България.
50
0
 
6
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Zapo4va se
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автобусът е бил с номер 1488 :))))))
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дo: 64такива като теб ли
47
4
 
6
 
! Отговори
дo: 64 преди 8 години
Дасикане рома (роми християни, български роми):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окрадаха ме...........
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gospodi, molqte malko akal da im naleesh na dneshnata Trol...
44
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е новият контрол в транспорта който някои ползваха без да плащат. Някой нещо против???
43
31
 
16
 
! Отговори
автобус 88 преди 8 години
А тия скинари дето са били невинните хора дали са дупчили билети а или пък няма да си купят наркотици да се дрогират ? Скинара наркоман отпадак на обществото.........
42
1
 
53
 
! Отговори
патрон преди 8 години
В Блгария управляващите никога няма да озаконят огнестрелното оръжие,поради простата причина ,че едим ден като му прикипи на българина може да ае пренесе с пълно бойно на жълтите павета и да ги засипе с гилзи;)))
41
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека сега разберат как са се чувствали българите в малките селца живеещи в страх да не бъдат пребивани за мизврните им пенсии и зимнината. И за унижението и безпомощността когато полицията и прокуратурата не са правели необходимото.
40
7
 
39
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
А бащата и близнаците пазиха ли си билетите от автобусаИли (да не повярваш) са били гратисчии?
39
4
 
38
 
! Отговори
До Циго преди 8 години
Много си смел защото пишеш от чужбина. Царството ви характерно с наглост, простотии, гнусна миризма на крайна нистоплътност, краста, въшки, кражби, подлост, език отвратителен, издевателств над стари и бедни българи, убийства за мизерните им пенсии свърши!!! Сега когато агитки и скинари състоящи се от здрави и тренирани ви потърсиха сметка и ще ви търсят натаковахте се от страх. Смел мингянин..да, ако са 20. Миризливец.
38
0
 
73
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ненавиждам български граждани които крадът,убиват,смучат социалната система,изнасилват,не си плащат тока,водата,данъците,глобите,карат без книжки автомобили,имат деца на 13 годишна възраст,строят си незаконни жилища,секът незаконно дървета, и още много подобни ,но ми свършиха символите!! ........
37
18
 
15
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
С риск да бъда безжалостно оплют,лично предпочитам ром за приятел,отколкото политик.
36
2
 
28
 
! Отговори
Чичко Молотов преди 8 години
Кога да се намесвам? Май е време, а?
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aide pocvaite da svirsva taq bilgariq