Убийството в Борисовата градина – в задънена улица

Столичните криминалисти забуксуваха, няма заподозрян
Обновена: 13 юли 2015 09:45 | 7 юли 2015 14:07, Камелия Цветанова
64
Убийството в Борисовата градина – в задънена улица
Пейката, на която е седял Георги. Снимка: Булфото, архив

16-годишният Георги Игнатов беше убит посред бял ден в Борисовата градина в София преди повече от месец, но разследващите още нямат нито заподозрян, нито задържан.

Още по темата

Към момента няма нова информация по този случай. Така лаконично ни отговориха от пресцентъра на СДВР на въпроса дали има напредък в разследването на убийството и дали чуждите служби са разбрали нещо за младежа, заснет от видеокамери в Борисовата градина на 2 юни около часа на убийството на Георги Игнатов.

Ученикът от 9 клас в Националната търговско-банкова гимназия беше намерен мъртъв от приятелката си на пейка в парка на около 50 метра от паркинга на БНР.

Убийството стана недалеч от мястото, на което преди 4 години смъртта си намери и Яна Кръстева. Местопрестъплението обаче не попада в обсега на охранителните камери в Борисовата градина.

Минута и половина преди да се обади на приятелката си, за да й каже, че е ранен, Георги е написал SMS на момичето, че я чака.

Вероятно точно в този времеви отрязък е нападнат от убиеца, който още е на свобода.

Приятелката му е подала сигнала към 112 и веднага е тръгнала към Борисовата градина, но когато е пристигнала на място, го е открила починал на пейката.

Няколко дни след убийството, МВР разпространи видео, на което се вижда младеж, преминавал в близост до местопрестъплението. Столичната полиция още търси съдействие за установяване на самоличността на свидетеля на убийството, но до момента продължава да няма яснота за неговата самоличност.

Преди два дни главният секретар на МВР комисар Георги Костов обяви, че всички сигнали на граждани са проверени, но до момента няма резултат.

"Има определени насоки относно евентуален извършител на престъплението. С цел установяването и локализирането му са привлечени множество пратньорски служби от Европа и други континенти", заяви главният секретар на МВР.

Той поясни: "Това предполага използването на технически способи, с които ние не разполагаме и които не е редно да стават публично достояние".

Според комисар Костов всички версии за жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов са вероятни.

"Но от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано", допълни главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.