Баровци цакат за жилища в небостъргача в София

Турци са първите купувачи "на зелено" в "Младост 3"
Обновена: 21 юли 2015 07:19 | 21 юли 2015 07:17, Александър Попов
101
Баровци цакат за жилища в небостъргача в София
Комплексът трябва да бъде завършен през 2018 г. Снимка: Гаранти Коза

Баровци от Турция и Персийския залив са първите купувачи "на зелено" на петзвездните апартаменти, които ще бъдат част от небостъргача в столичния квартал "Младост 3". Реализацията на проекта за изграждането на Трите кули ще започне през есента, очаква се инвеститорът да получи разрешенията за строеж също тогава, съобщиха брокери пред "Монитор".

Според тях в следващите 6-7 седмици на терена ще бъде завършено събарянето на стария соцмагазин „Деница” и ще тръгне подготовката за нулевия цикъл на изграждането.

Вече се сключват предварителни договори за всички видове апартаменти в бъдещия комплекс, като цените вървят от 1540 до 1780 евро за квадратен метър. Засега интересът е основно от чужденци.

Комплекс "Гранд Каньон София" трябва да е готов до януари 2018 г. Той ще се състои от три кули с общо 765 апартамента. 30-етажният небостъргач ще носи името „Рила”.

От първия до 17-ия етаж ще се помещава 5-звезден хотел от известна световна верига, а от 18-ия нагоре ще има луксозни ВИП апартаменти. Плътно до него ще се издигат още две високи жилищни сгради, съответно с по 20 и 22 етажа, които пък ще се казват „Витоша” и „Пирин”.

Според проекта в комплекса ще има мол, фитнес, СПА център, басейн, амфитеатър, детска площадка. Там ще бъде построена и втората по големина очна клиника на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
До АнонименЩе стане баровски, ре..., като руския Арбат
44
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1500 евро за младост ли ве, хахахаКой ще даде такива пари да живее в работнически квартал
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дали са предвидили паркинг, или тия 765 апартамента ще напълнят едната лента на маилнов отгоре до долу
42
1
 
23
 
! Отговори
ГОСТ преди 8 години
Тамън ни полагат нова настилка на булеварда, сега пак ще запъплят тежкотоварни машини и асфалта, понеже се съмнявам в качеството, пак ще стане на вълни. ...отделно, вече наистина този булевард Малинов, няма да може да поеме трафика и там ще е вечното задръстване....
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твърде късно е от квартал, предвиден за средностатистическия работник да се направи елитен и скъп жилищен комплекс. Не е проблемът само в панелките, а и в новото строителство, което е запълнило празните пространства и е със същата насоченост. И няма нищо лошо в това, поне на живеещите сигурно им е удобно с толкова хипермаркети и удобен градски транспорт.
40
1
 
24
 
! Отговори
Баце преди 8 години
Немци търсят 3 стаи в ОБЕЛЯ 2
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да кажеш: много се купува, значи е най-доброто, това не са чушки на пазара, сградата дори още не е построена. Но е факт, че "Деница" беше много занемарена и на фона на пренаселения Младост ( а и София) не беше добър вариант да остава в този си вид.
38
6
 
23
 
! Отговори
Баце преди 8 години
Тази статия е поредният виц ! Баровец в БАНАНОВ БАНДУСТАН в мега царвулски квартал като Младост едва ли ще купи ! Баровец ще купи къща а не апартамент в многоетажка Младост не е Ню Йорк , Лондон или Франкфурт
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ - слаба държава. Какво ви пречи проекта? Простотията дразни - в София е пълно с празни апартаменти и то на много по-хубави места. В "Западен парк" има места тихи и спокойни като на село, разхождат се катерички и растат череши, вишни и дори гъби. Близо до метрото, парк, училище и пр. Но простакът си е *** - ще застрои всичко, добре че скоро системата ще рухне и тогава много от тези блокове ще ги събарят.
36
0
 
4
 
! Отговори
AM преди 8 години
Кого цакат?
35
2
 
9
 
! Отговори
ЕЛЙОМЕНАТ преди 8 години
*** народ - слаба държава. Какво ви пречи проекта? Какво имаше на негово място, че да е толкова ужасен за Младост? Напротив, на едно неизползвано парче земя ще се построят модерни сгради, търговски център, а повече от половината парцел ще е зелена площ. Кое не му е хубавото? А работните места, които ще отвори и покрай изграждането и покрай функционирането ? Ок, съгласен съм, че не съвпада с вкуса на някои хора, но не може ли те да се фокусират върху позитивните страни.
34
4
 
10
 
! Отговори
Irina преди 8 години
Там и сега е ад с движение и паркиране, и въобще за живеене....С небостъргачите съвсем ще се затвърди адът. Горко им! Младост някога беше хубав квартал.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Определено е лоша сделка да се набуташ с 1500 евро на квадрат, за да живееш на това гадно място. Набутване си е, но пък нали е "модерно" и "луксозно". Друг е въпроса, че в страни с достатъчно свободно място, да се строят небостъргачи си е комплексарщина. Може би в Сингапур и Хонг Конг нямат друг избор, но на другите места си е глупост.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пазарът е измерител за това какво се харесва и търси от масите. Това беше мотивът ми да напиша първия си коментар. Ок, въпрос на личен вкус и предпочитания, за мен "масово" е обидна дума. А само времето показва кое е добро и кое не.
31
2
 
16
 
! Отговори
йордан преди 8 години
тая статия си е чиста реклама. аз живея там и мога да ви кажа куп неудобствапърво бул.Ал.Малинов е винаги с трафик , а като се появят още коли и хора ще стане чакане по 20минути да се включиш в Малинов от тоя нов небостъргач. каква ще е гледката - покривите на панелните блокове. Главния архитект не е трябвало да разрешава защото младост си е пренаселена и без това. Но нали турците са спонсори на мероприятията на общината и т.н.т.е. дава ли някой пари на общината му разрешават.
30
1
 
10
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Аз живея в 8 етажов небостъргач.
29
1
 
14
 
! Отговори
до 47 преди 8 години
Точно това е тъжното-харесва си им. Не е едновремешният мутро-барок, но главното е: лъскавко, на неподходящо място, предвидено за новобогаташи без грам чувство за естетика. И не всички стари сгради са панелки, особено в центъра на София повечето са наистина стойностни, строени преди соца. Но пак добре, че не пльоснаха този небостъргач между тях, тогава щеше да е трагедия.
28
2
 
18
 
! Отговори
Пророк Илия преди 8 години
Този строеж ще остане недовършен... един бетонен скелет ще се извисява над панеляците, тънещи в разруха. Той ще символизира състоянието на държавата за десетилетия напред.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали имаше некво ограничение за високи сгради ала бала?8 етажа ако не се лъжа.
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах някаква надежда, че българинът малко е култивирал вкуса си, че т.нар. мутро- барок е останал в миналото, но явно си знае все същото- няма по-хубаво от новото и лъскавичкото, пък колко ще е качествено...Не, че старата сграда беше кой знае каква ценност, но дори една градинка щеше да е по-добре от тази чутовна глупост, която подготвят. Има и една абсурдна сграда в близост до "Метро", която също ме изумява всеки път, когато мина от там. А за палмите на Ветко няма дори да коментирам!