10 бона за 15-годишния Марсело да учи в Кеймбридж

Правителството ще финансира обучението му
21 авг 2015 17:19,
72
10 бона за 15-годишния Марсело да учи в Кеймбридж
снимка: БНР

Правителството ще отпусне средства, с които да подпомогне обучението на Марсело Илиев от град Монтана в CATS College Cambridge, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

15-годишният ученик е издържал приемния изпит в условията на голяма конкуренция и е приет в колежа, но сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Министерският съвет днес реши да осигури необходимите 4350 британски лири, с които да бъде обезпечена първата вноска за настаняването на Марсело Илиев в общежитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пишете, че е ром, че ще ви изтрият коментара! И снимката щото изобщо не е толкова светъл!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се подават молбите за финансиране от правителството на приети българи в чуждите университети през 2015?Имам познати на които детето им беше прието да учи медицина в чуждестранен университет в условията на голяма конкуренция и 10 хиляди лева финансиране ще се отрази добре за плащане на таксите първата година на това дете,както и на Марсело.
12
1
 
22
 
! Отговори
Погазване на правата преди 8 години
Казуса изключение за "финансиране на Марсело от Министерски съвет с 10 хил. лв" дава правото да кандидатстват за финансиране до 10 хил. лв от Мин. съвет на всички "приети в условията на голяма конкуренция" в чуждестранни колежи и университети умни и будни българчета.При отказ на Мин.съвет да удовлетвори молбите им за финансиране,могат да заведат дела за дискриминация на образователна основа срещу Мин. съвет в КЗД или съда в Страсбург.
11
3
 
20
 
! Отговори
Алоу-у-у-у... преди 8 години
правителството, и на моето дете не му стигат средствата да учи в Кембридж, ама я направихме тази сметка предварително, тъй ли бил ставал номера...
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората на запад възприемат ученето като инвестиция за бъдеще.Много малко хора в Англия могат да си позволят да плащат таксите за обучение,затова банките отпускат студентски заеми, които са с преференциални лихви иоблекчения. Такъв е модела - вземаш студентски заем, учиш и когато започнешработа си изплащаш заема. За отличните студенти университетите там имат достатъчномеханизми за намаляване на студентките такси.
9
2
 
35
 
! Отговори
Уйвидек преди 8 години
До 10 аз Пич, то и аз искам баба ми да взема 1000 лева пенсия, че едвам свързва двата края, ама няма. Каква злоба, какви пет лева?! Има си начини, като е толкова умен, да сключи договор с някоя фирма да му плати обучението, като се ангажира да работи после десет години за нея. Примерно. Защо трябва да са мои (и твои) пари?
8
15
 
12
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Моите деца ще ги пращам на запад да учат...Тези нашите хрантутеници професори са корумпирани и са руската социалистическа школа ,която им даваше титли за вярност към Москва.
7
1
 
32
 
! Отговори
Уйвидек преди 8 години
Да сключи договор с държавата, пък после като завърши, ако иска да работи някъде другаде, фирмата, която го поема да плати целия масраф. Инак не виждам логиката защо държавата ще му плаща
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*ати глупаците.Инвестират пари във хора които след 2 години ще ги е срам да кажат,че са родени в БГ.
5
9
 
31
 
! Отговори
мангхо преди 8 години
сакам иаз да уча ф кремфирш . даита ми парии .
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеизвестно е че голяма част от студентите по такива университети са или масонски слуги или РЕПТИЛСКИ деца .Даваха един такъв български студент в кембридж по телевизията и за известно време се шейпшифтна рептила като го попитаха как е успял и че малцина успявали в този университет а рептилите страшно обичат да ги ласкаят и тогава най лесно се забелязват понеже си сменят формата
3
23
 
9
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Аз не бих могул да вляза там, ако вие двамцата под мене можете ходете си искайте стипендията вместо да плюете тука.
2
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам против такива инициативи, но бас ловя че след като му платя обичението, ще си бие камшика и ще избяга някъде по света. В такива случаи, договорът обвързва стипендианта задължително да работи 5 години за страната, която му плаща образованието.
1
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
naprazno hvarleni pari.