Не студентска стая, а гробница – общежитие на УНСС

Мухъл, изпочупени мебели, легла без дюшек...
Обновена: 18 сеп 2015 10:54 | 18 сеп 2015 09:11,
164

Снимка: Кадър Нова Телевизия

Майка на второкурсник от УНСС е възмутена от потресаващите условия в студентското общежитие.

Жената разказа пред Нова тв как семейството и синът й били щастливи и доволни от приема в елитния ВУЗ, знаейки колко много студенти има и колко чакат да бъдат приети.

"Но радостта ни беше попарена, след като видяхме "гробницата", в която трябва да спи моят син - мухъл, изпочупени мебели, изтърбушени столове без облегалка, счупени бюра, легла /3 броя в невероятно малко място/ без дюшеци", разказва жената.

"Бих искала да зная дали преди настаняването на студентите минава някаква комисия, която да провери и удостовери годността на стаята за нормален, защото някои студенти отиват там да учат, а не само да пребивават за по една нощ! Възмутена съм...", допълва още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: общежитиеусловияунсс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 30 лева месечно *аси колко е нагла тая.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой е изпотрошил мебелите в стаята?Не са дошли сирийски бежанци да чупят, а мебелите са изпочупени от самите студенти-които са обитавали тази стая преди. Самите студенти са изпочупили столовете,, са изпочупили бюрата,, са се изпикали върху стените, не някой друг е влязъл да вандалства. Идват селяните, чупят,, а после и претенции да се ремонтира чупеното ? Може ли такава наглост? И за 30 лева наем-не може да имаш претенции към стаята, на запад студент плаща поне 800 евро наем. Спокойно, при този наем-30 лв можеш да си боядисаш сам стаята, да си купуваш сам 2-3 стола, а не да чакаш наготово пр
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комисията да минава на проверка не само преди нанасянето на студента ,а и след изнасянето му от общежитието. Всеки да си понесе отговорността,ако нещо не наред.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УНСС елитен вуз? Че той и възпитаниците му отдавна са герои в неедин или два вица ;) Стаята няма да коментирам, за щастие не ми се е налагало да живея на общежитие, но съм съгласна с идеята, че като не ти харесва нещо може да си го поправиш. Същото е и с частните квартири, не знам защо повечето хора смятат, че щом в нотариалния акт не им пише името нямат никакви отговорности и не ги засяга, а друг все трябва да им слугува.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам, че всички коментиращи смятат тези условия за нормални. В Германия в общежитията се плащат 300 евро, да, ама за собствен апартамент с кухня и баня, не за единична стая с 3 легла в нея. Стаи с две легла има само за студентки-майки с дете. И който чупи-купи. Да не говорим, че като се имат предвид заплатите, това е МНОГО по-евтино от българската стая с три легла за 60 лева на човек.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стаята в която аз спах преди 10 години, беше почти подобна на тази, само че нямаше ПВЦ дограми, а чамови от старите, и банята беше малко по-добре измазана. Правеха отстъпки от такси на студентите, които си я "освежат". Не съм чул никой да се е оплакал, че е мизерно, всеки се чувстваше добре там, където си е избрал. А един приятел в други общежития си създаде здравословни проблеми от циментовия прах в тях и това го принуди да се премести на квартира.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. От една страна не може да се поддържа луксозна материална база, почти хотелска с 50-100лв. на месец, при това с години.2. Фирмата, която поддържа общежитията не може да ги управляза- допускат се външни хора, купони, чупене на имуществото в общежитието, без последствие и т.н. Нека при втори купон след 11ч. да ги гонят от общежитията, да видите как ще се кротнат. В крайна сметка това е студентски, уж, град, не курорт.3. Студентите като цяло не пазят.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мисля, че някой злобее. Просто казваме какво е от призмата на опита. Била съм в блокове на почти всички унита. Преди бяха така, преди 8 години направиха масови ремонти. На тази стая й трябва латекс, добро почистване, вещи, завеси и ще е супер удобна. От много по-големи дупки е ставало дом. да живееш в Студ.град е невероятен опит и си заслужава всички неудобства. За изнежени мамини синчета не е ОК.
25
0
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Столичанинв центъра на столицата , панелка 110 квадрата? щото тва е стандарт от соца, и то през 1934? бръже хапчетата на "столичанина" . жалка работа
24
7
 
3
 
! Отговори
коментиращ преди 8 години
Жалки, злобни и завистливи, чак гнусни коментиращи! Заслужаващ съдбата си народ сме!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтоличанинКато ти гледам правописа ми се плачи. Толкова си и учил ШОП смотан.
22
0
 
12
 
! Отговори
майка преди 8 години
Това дори е "прилична" стая. Не мога да опиша стаята на Поли, всичко гъмжеше от *** и дървеници...Направихме основен ремонт със собствени средства, купихме матраци, легла и всичко необходимо, сложихме ламинат на пода....На земята бяха разпръснати бутилки, буркани, мръсни обувки, чорапи и какво ли не още... Нямаше столове, а само скелета на 4 крака, пружините бяха вързани с тел, за банята и тоалетната да не говоря... По стените стояха хербаризирани различни насекоми... Аз бях в шок!!!
21
4
 
4
 
! Отговори
fdf преди 8 години
Всяко следващо поколение става все по-изнежено. Аз съм пребивавал при много по-лоши условия. Говорим за общежития, в които буквално съседствахме с плъхове и мишки. И това още преди университета. Дори като видях студентските общежития ми се сториха прилични на фона на предишните. За тая цена - по 50 лв. ли колко беше наема е екстра. Може и по-добре. Лошото е, че там, където все пак се намират пари за ремонт, яко се краде и качеството е под всякаква критика - ето за това ме е яд повече.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормална стая в неремонтираните блокове на УНСС. Живяла съм и в по-лоши условия, с личен водопад през дъждовно време, без ток зимата по 3 часа всяка вечер и дограма, от която духаше...а и неработещо парно. За тия пари това се предлага. Има начини да уреди по-добро настаняване - в ремонтиран блок с малките легълца срещу допълнителни пари на този и онзи, но поне новичко или на квартира.
19
1
 
0
 
! Отговори
onz преди 8 години
До Анонимен25аонсу беше и ще бъде люпилня на специалисти по всичко и директори - парашутисти. и не е "утре носете съответната сума", както гласи абревиатурата, а нбу.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То това бетер ромув коптор.
17
1
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 8 години
До Анонимен 15защо да не ги платя аз. вместо теб. нима имаш пари. но, ако имаш възможност и го желаеш както твърдиш - моля, нямам нищо против. дали в Германия, дали в България или някъде другаде, парите все трябва да дойдат от някъде. е, и да получиш качество за услугата. можеш да разчиташ на мен, както винаги.
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УННС- жалко за децата , Икономиката не наука , а ционистка религия за грабеж ,, Люпилня на ***.. Днешното АОНСУ
15
7
 
15
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Като не й харесва на тая тука, да прати синчето си да учи в Холандия. Там е много добре, казвам ви го, защото познавам хора които учат там. Всичко е перфектно, общежитието е като 4 звезден хотел. Само че госпожата ще има един проблем, сериозен. Там не струва 60 лв на месец а 450 евро. Отделно консумативите. Е там да си прати детето щом се оплаква от тукашните условия.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В студентски град има страхотни квартири където момчето ще може да върти пиянски оргии всяка вечер. Никой не го задължава да ходи на общак