Не студентска стая, а гробница – общежитие на УНСС

Мухъл, изпочупени мебели, легла без дюшек...
Обновена: 18 сеп 2015 10:54 | 18 сеп 2015 09:11,
164

Снимка: Кадър Нова Телевизия

Майка на второкурсник от УНСС е възмутена от потресаващите условия в студентското общежитие.

Жената разказа пред Нова тв как семейството и синът й били щастливи и доволни от приема в елитния ВУЗ, знаейки колко много студенти има и колко чакат да бъдат приети.

"Но радостта ни беше попарена, след като видяхме "гробницата", в която трябва да спи моят син - мухъл, изпочупени мебели, изтърбушени столове без облегалка, счупени бюра, легла /3 броя в невероятно малко място/ без дюшеци", разказва жената.

"Бих искала да зная дали преди настаняването на студентите минава някаква комисия, която да провери и удостовери годността на стаята за нормален, защото някои студенти отиват там да учат, а не само да пребивават за по една нощ! Възмутена съм...", допълва още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: общежитиеусловияунсс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
4
 
! Отговори
Абсурд преди 8 години
В затвора условията са по-добри..
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има 200 хиляди икономисти безработни , работят магазинери и сервитьорки , защо държавата трябва да ги субсидира професия безработен.. и отгоре на това нагли Искат да стават началници ***, слуги на ционистите , да си търсят пари при американските фондации..
51
6
 
11
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
В Германия общежитието е 300 евро на месец и още толкова за разходи от първа ръка и да живееш скромно.Разликата е само,че всеки студент има отделна малка стая а ползва с останалите квартиранти обща кухня,баня и тоалетна.За същата сума недоволната майка може да наеме обзаведен апартамент за синчето си щом не и харесват 30 евро да даде 300 и всичко ще бъде ОК
50
3
 
32
 
! Отговори
Диана преди 8 години
Само като прочетеш: "Майка на второкурсник.." Майка му ще ходи да се жалва по телевизиите какви са условията за живеене на пълнолетния й вече син. Нямам думи. На тези години, ако на момчето не му харесва да се хващат в ръце със съквартирантите и да си ремонтират-трима са, здрави, прави момчета; за 3-4 дни ще светне тази стая. Вместо това той чака мама да му уреди по-добри условия, ама ако може наготово и за без пари. Какво да очакваш от такива млади хора. А кой доведе стаята до такова състояние?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До коментиращЕ това е наглост. студент от софия сам си ремонтира стаята, а не държавата да му я прави, и няма право да отидие на общежитие.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма лошо държавата да плаща , за да учат - но не на търтеи от УНСС които искат да стават началници
47
3
 
19
 
! Отговори
коментиращ преди 8 години
Стаята и мебелите са морално остарели!!! И не е задължение на студентите и родителите им да я ремонтират/обновяват. И аз съм живял в общежитие и мога да кажа, че никой не е трошил и чупил, дори напротив, който можеше да си го позволи - обновяваше. След толкова години експлоатация е нужно и ремонт, но не за сметка на студентите! Така че не ЗЛОБЕЙТЕ
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка майка иска най-доброто за децата си и сигурно й е болно, че не може да му осигури нещо повече, но все пак не е болка за умиране- има всичко необходимо за нормален живот, както казахте -не е скъпо и да се ремонтира малко. Пък като завърши и стане шефче ще си купи супер лукс ;)
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Студента в София , печели повече от Германия .. 1. Германия работа на 2 дни седмично 540 евро - разход 300 евро общежитие.. 250 евро за ядене и дрехи 2, България телефонист - 20 часа седмично - 800 лв. - разход - 60лв. общежитие , 370 за купони ..
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Hahето сам виждаш-като наемът стане 190 евро-тогава претенции. за 10 евро-наем-нямаш право да претенции и изискваниия
43
0
 
14
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Че стаята е отврат, не вярвам да има две мнения. На моя син беше даже по-ужасна и се изнесе. Че самите обитатели трябва да пазят и да си създават условия също е вярно. Проблема е, че държавата с нашите данъци е готова да изпълни всички изисквания на беванци, социално слаби и разни други хрантутници, но за младите хора на България, хубави или лоши, но бъдещите данъкоплатци проблема си е техен.
42
0
 
2
 
! Отговори
Hah преди 8 години
Az kato bqh student v germaniq naema beshe 190? s parnoto i vsichko beshe dori luxozno i imashe podzemen parking za kolite... Zavedoh 2 puti priqtelki studentki ot bg i napravo pripadaha na legloto kolko e qka staqta ;)))
41
11
 
7
 
! Отговори
Песоглавец преди 8 години
Претенциите на *** отиват директно в кръглата папка. Като не им харесва, да се връщат, откъдето са дошли. Никой не ги кара насила, да стоят в София.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чиновниктака де-ама те искат за без пари-условия, все едно плащат 500 лева наем, консумативите отделно.
39
3
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Който иска хубаво жилище, отваря сайт за имоти и си намира, каквото търси. Предлагането е доста разнообразно. Е, вярно, че няма за без пари, но който няма пари, не би следвало да има и претенции. За без пари толкова. Аман от простаци с претенции без покритие.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато наемите в студентски град станат 1 минимална работна заплата-тогава иимаш право на претенции. При 10 евро наем, а имаш претенции за дизайнерски мебели е нагло. Никой не ти забранява да си купиш 1 стол, а и студентите си си боядисват стаите.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УНСС - ум нямаш студент ставаш .. Искат да стават началници.. На кой бе .. Образование за търтеи и ***
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тази какво очаква за толкова пари? Стая в Хилтън? Не случайно първата работа не всеки е да си купи малко боя и да почне да си ремонтира стаята. Другият вариант е да се изнесеш на квартира и като плащаш 500-600 лв наем можеш да имаш претенции.
35
2
 
13
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
И в България-за 600 лв можеш а наемеш цял тристаен апартамент. Но за 30 лв-право на претении-нямаш. Плюс това във въпросните 30 лева е включено и безплатно парно
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
обикновен стол-тип посетителски струва 30 лева. Бюро тип ученическо -около 90 лева, боя-5 лева кутията. Защо чака наготово-а не тегли една боя, не си купи два стола,, едно евтино бюро? Плаща 35 лева наем-за 35 лева-толкова.