Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!

Лекарите са категорични: Здрава е и може остане в ареста
Обновена: 24 сеп 2015 15:19 | 24 сеп 2015 13:08,
62
Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!
Снимка: архив Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, която преби бебе в частната болница "Софиямед" през април, е пусната под домашен арест, съобщи Нова телевизия. 

По-рано днес стана ясно, че тя страда от депресия и има камък в жлъчката. Това е заключението на експертите в МВР болница, които трябваше да установят дали здравословното състояние на акушерката не налага настаняването й в болнично заведение, или извън ареста, у дома.

Заключението на експертите е, че диагнозата позволява лекуване в следствения арест, а за депресията й е предписан медикамент.

Още по темата
Въпреки това Ковачева е в добро психично здраве. Лекарите от МВР болница са установили още, че акушерката е отслабнала с 20 килограма вследствие на преживения стрес след ареста й.

Експертите обаче са категорични - здравословното й състояние не налага извеждане от следствения арест.

На днешното заседание адвокатът на Ковачева Владислав Янев отново поиска отвод на съдебния състав, тъй като двама от тримата членове са гледали предходна мярка за неотклонение на Ковачева и не са я освободили. Така по думите на Янев, те били вече предубедени и нямало да са безпристрастни.

Апелативните магистрати обаче отказаха да си направят отвод, защото са спазили принципа на законност и избора на съдебен състав и просто са се паднали дежурни на датата, на която вече е била определена дата от състав на Софийския градски съд.

Акушерката бе в следствения арест от края на април, когато бе задържана, след като след нейна смяна в "Софиямед" петдневно бебе беше транспортирано в "Токуда" с опасност за живота.

Видеозаписите от камерите в отделението по-късно показаха, че освен новородената Никол, Ковачева е посягала и на други деца. Тези материали ще бъдат отделени в друго дело, по което разследващите вече работят. Възможно е да се стигне и до нови обвинения срещу акушерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
8
 
! Отговори
RM преди 8 години
...НЕ Е НУЖНО НАКАЗАНИЕ ЗА ТАЗИ ... ДАЙТЕ Я НА МАЙКИТЕ - ЖИВА ЩЕ Я ОБЕЗКОСТЯТ !!!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва добре да я охраняват, защото някой "депресиран" баща може да раздаде правосъдие!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АК-47ТЕЗИ СА СИ ТАКИВА ХОРА.ЕГОИСТИ НЕ ЛЕ ТЯХНОТО БОЙ.НИЩО И НЯМА АДВОКАТА ЛЪЖЕ ЗА ВСИЧКО.МАЙКИТЕ ДА СЕ ВДИГНАТ НА ПРОТЕСТ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ СЪДЕБНА СИСТЕМА.ТАКИВА КАТО НЕЯ СА ЗА БЪРЗА ПРОЦЕДУРА. ,НО СИ ПЛАЩАТ И НЯМА ДА И НАПРАВЯТ НИЩО.ТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ЧАСТНИЦИ В ГР.САМОКОВ.
22
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тази акушерка вече!Какви по-големи престъпници на свобода,някой търси ли ги?
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали все гледаме към Запада? Какви са наказанията за такова престъпление в една Франция, в САЩ? Или точно тук ще действаме както си знаем, без да се влияем, със самочувствието на големи светила в областта на правосъдието?
20
2
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Софи, Софи..много си куха..ти даже не можеш да разбереш какво пиша....
19
1
 
6
 
! Отговори
Иван Петров преди 8 години
До кога ще търпим да ни унищожават бре хора ...? Не е ли време да се спре с геноцида на българина ...? Съд ли е политици ли са не може да продължава все така . Все трябва да има поне 5 човека в тая държава на които малко им пука освен за джоба им и за това как да оцелеем . Жалка картина за съжаление .
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво стана със съдебната ни система? Нали щяха да я оправят уж?
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този специалист, който твърди, че Ковачева не можело да извърши ново нарушение? Та тя го е вършела многократно, кой знае и колко преди откритите записи! Това е патология, а не преумора. Колко ненаказани убийци са спрели да убиват? А тя е убийца! Къде са психолози, психиатри? Не може да удряш с такава сила нежната бебешка главица и да мислиш, че няма опасност за живота на детето. Къде е обществото, къде е Агенцията за закрила на детето, къде са родителите на малки деца!
16
1
 
1
 
! Отговори
_ преди 8 години
"Нищо че" се пише без запетая пред "че", както "въпреки че", "само че" и т.н.
15
2
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
"По-рано днес стана ясно, че тя страда от депресия...." А бебето, бебчето дето съсипа, и кой знае колко още новородени дечица. Те как се чувстват, тя не се ли пита?
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво още е нужно на българския съд, та да остави това чудовище в затвора? Толкова сигнали от ЕС, толкова наказания за държавата и нищо не е в състояние да принуди съдебната ни система да заработи нормално. Какво става? Подкупни ли са съдиите, на всички нива ли, съвест ли нямат, какво? Толкова е ясно, че тази жена е садист, най-малкото наказание е в лечебно заведение до живот! Имала депресия, а депресията на родителите с бити по главата деца в родилното отделение?
13
2
 
3
 
! Отговори
Софи преди 8 години
До лично мнениеДай да не я затварят по твоята логика... Даже са й спасили живота ми се струва..
12
1
 
6
 
! Отговори
Поме преди 8 години
Поне влияе на интелегентноста за цял живот за тва и 80 процента от бг са прости. *** народ слаба държава. Казано е !!! Жалко за другите 20 прпцента че страдат заради простолюдието.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VECE TRIABVASHE DA E V ZATVORA,A ZAEDNO S NEYA I ADVOKATITE I.KAK MOGE DA ZASHTITAVASH PRESTAPNIZA,KOIATO BIE BEBETA.?
10
19
 
8
 
! Отговори
Майка преди 8 години
Ясно е, че не може да извърши повторно престъплението! Убиецът на Вероника във Велико Търново с всичките си присъди е било ясно, че може да извърши отново престъплението, а не акушерката! Аз виждам една преуморена и изтощена жена, която не е трябвало да работи с ревящи бебета... но не си е сменила професията навреме! Виновна е, но трябва да съдят и работодателите и !!!
9
13
 
5
 
! Отговори
лично мнение преди 8 години
Не трябва да има такива хора--да бият деца...Но....не тябва да има и прекомерно наказание иначе то се обезсмисля. Примери от древността---В древен Египет и най-малкото нарушение на света светих на фараона е светотаство и се наказва със смърт.....но няма гроб неограбен.... Личното ми мнение , че тази биячка нарочно се преекспонира--- за да си мислят простите хора , че все пак в БГ има наказание за престъпниците.........а някой да е чул за наказан депутат, партагеносе, мафиот, наркопласьор...
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки е бил дете-всеки стартира кажи речи на равно с другите родени деца-бебешкия мозък е толко крехък че едно леко разтрисане влияе на интелигентноста за цял живот!Децата бити от това животно -няма да могат да се адаптират лесно-те са увредени за цял живот!И вие решавате да я пуснете?!?!?!?!Това е недопостимо и ще се повтаря щом не е адекватно наказанието..
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ее това е България все пак,моля ви се,нещо друго ли очаквахте.....
6
3
 
42
 
! Отговори
Ехидно.... преди 8 години
Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!.............Братя Галеви на свобода..нищо че са убивали.....