Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!

Лекарите са категорични: Здрава е и може остане в ареста
Обновена: 24 сеп 2015 15:19 | 24 сеп 2015 13:08,
62
Акушерката биячка под домашен арест! Нищо, че бие!
Снимка: архив Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, която преби бебе в частната болница "Софиямед" през април, е пусната под домашен арест, съобщи Нова телевизия. 

По-рано днес стана ясно, че тя страда от депресия и има камък в жлъчката. Това е заключението на експертите в МВР болница, които трябваше да установят дали здравословното състояние на акушерката не налага настаняването й в болнично заведение, или извън ареста, у дома.

Заключението на експертите е, че диагнозата позволява лекуване в следствения арест, а за депресията й е предписан медикамент.

Още по темата
Въпреки това Ковачева е в добро психично здраве. Лекарите от МВР болница са установили още, че акушерката е отслабнала с 20 килограма вследствие на преживения стрес след ареста й.

Експертите обаче са категорични - здравословното й състояние не налага извеждане от следствения арест.

На днешното заседание адвокатът на Ковачева Владислав Янев отново поиска отвод на съдебния състав, тъй като двама от тримата членове са гледали предходна мярка за неотклонение на Ковачева и не са я освободили. Така по думите на Янев, те били вече предубедени и нямало да са безпристрастни.

Апелативните магистрати обаче отказаха да си направят отвод, защото са спазили принципа на законност и избора на съдебен състав и просто са се паднали дежурни на датата, на която вече е била определена дата от състав на Софийския градски съд.

Акушерката бе в следствения арест от края на април, когато бе задържана, след като след нейна смяна в "Софиямед" петдневно бебе беше транспортирано в "Токуда" с опасност за живота.

Видеозаписите от камерите в отделението по-късно показаха, че освен новородената Никол, Ковачева е посягала и на други деца. Тези материали ще бъдат отделени в друго дело, по което разследващите вече работят. Възможно е да се стигне и до нови обвинения срещу акушерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо, все пак, са я пуснали? Нали е можела да остане в ареста? Няма причина да я пускат под домашен арест! Или щерката-наркоманка най-сетне е заработила достатъчно, че да повлияе на съда?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се протестира-да лежи *** там-цял живот да гние...и да плаща от джоба си за всяко дете което е взело шише в главата..
3
3
 
17
 
! Отговори
Atb преди 8 години
Абе хора много сте мижави всички с тези коментари представете си че мед сестрата беше от рпомски произход а какво щяхте да, напишете един господ знае иначе за бежанците не може да ви се затвори устата тази жена заслужава, наи строгото наказание не българско а американско да лежи до затвор кой знае колко дечица е изтормозила някои хора немогат деца да имат нашата ги млати все едно разбират какво се случва маика и да *** мръсно на хората цецата умират заради такива *** като тази дрипла
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А родителите на битите деца какво мислят по въпроса?
1
2
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Незнам дали осъзнава таз жена че е на доста по сигурно в ареста, щото на вън като нищо някой разгневен родител ще я прати в интензивното.