Контрольор нагло прибра личната карта на 14-годишен

Момчето си имало билет, но не успял да го перфорира и...
Обновена: 12 окт 2015 10:11 | 12 окт 2015 08:52,
116
Контрольор нагло прибра личната карта на 14-годишен
Снимка: архив Булфото

Контрольор в столичния градски транспорт взе личната карта на малолетно момче и слезе на спирката, без да го уведоми. За случката, разиграла се в петък в тролейбус по линия №11 в София, съобщи БНТ.

14-годишният Калоян се качил в превозното средство и тъй като картата му все още не била заредена, си купил билетче от водача. Не успял обаче да го перфорира, защото попитал шофьора дали тролеят минава през зала "Арена Армеец".

Докато говорили, се качил контрольор, издърпал непродупчения билет от ръката на момчето и му поискал личните документи. Момчето ги подало и без да предупреди, контрольорът слязъл на спирката с личната карта на нарушителя в ръка. Калоян го последвал. На спирката контрольорът вече пишел акт и накарал момчето да го подпише, без да е запознато какво съдържа той.

"Може би ни броят като лесни мишени, че могат лесно да ни манипулират. Ако бях възрастен, едва ли щяха да ме третират така. Децата не сме свикнали да реагираме в такива ситуации. Не ми даде време да се обадя на родител", разказа Калоян.

Казусът бе коментиран и от представител на Центъра за градска мобилност. Инспектор Борислав Симов заяви, че в случая не може да се говори за негативно отношение към детето. Просто в стремежа си да провери повече пътници, контрольорът е действал по най-бързия начин.

"Съгласно чл. 36 от Наредбата на малолетните лица не се съставя акт за административно нарушение. Констативният протокол, който му е съставен, е да уведоми един от родителите, че трябва да заплати санкцията от 20 лв.", посочи той.

По думите му не е нормално личната му карта да бъде взета. "Ако детето и родителите смятат, че контрольорът е превишил правата си, могат да пуснат жалба срещу него", посъветва инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък веднъж контрольор не прибра личната карта на някой мазен *ц ига нин? Как все деца и беззащитни хора се оказват нередовни пътници?
76
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 8 години
До маринАбсолютно са наред, първата лична карта се издава на лице навършило 14 години - до 16 години...
75
1
 
2
 
! Отговори
марин преди 8 години
Наред ли сте?На 14 и да има лична карта?
74
0
 
5
 
! Отговори
toto преди 8 години
Никога не имало грамотни,образовани и възпитани служители в системата градски транспорт.Там всички има манталитета на СИК,ВИС и т.н. Никога не са били наясно с наредбите и законите.
73
0
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
А бой?
72
1
 
9
 
! Отговори
Бокс преди 8 години
Бой, само бой то тия контрольори. Доста мацки съм утървявал в студентски от контролите. Навремето даже докат тренирах кик бокс мани мани един отворко му разказах играта. Бой бой и пак бой иначе не разбират! Сега пак си връщам формата на кик бокса :-)
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше моят син вече щах да подавам иск в съда срещу СКГТ и контрольора лично по закона за защита на личните данни, пък да се оправят!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Sofiqntska vi raBotaДа беше се научил да пишеш грамотно поне след като си обиколил ЦЯЛАТА Европа.
69
0
 
10
 
! Отговори
Всички са виновни преди 8 години
първо контрольор не може да му взима личната карта Наказуемо.Второ младежа нали е ученик защо като такъв няма карта?
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мен са ми взима личната карта и са ми казвали да отида в Управлението и да си я взема оттам,където и ще заплатя протокола.....
67
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук е изложена ЕДНАТА гледна точка. Убеден съм че ако питаме контролора той ще каже че е минавал поред и е видял пътник непродупчен билет. Оправданието - щях да дупча билета - е смешно, след като не си го дупчил, а разговорите с ватмана са забранени, освен ако не му искаш билет - и то веднага преди тръгването с точно подготвена сума. Младежът е можел още на спирката да се осведоми накъде пътува трамваят. Щом се е качил се предполага да е знаел.
66
7
 
18
 
! Отговори
прагматичен преди 8 години
Аз съм на 40 и имам син на подобна възраст - ако видя контрольор да постъпва така, ще яде пердах, а после ще се жалвам в полицията за ожулените кокалчета на ръцете си и ще се постарая да му направя живота ад. Но понеже много от нас са мишоци, контрольорите издевателстват над тези, който не могат да се защитят. Затова бой, а той после да доказва, че не е било самозащита от моя страна.
65
1
 
44
 
! Отговори
www преди 8 години
Колко пъти сте забелязали контрольори, които не свалят от превозните средства клошари, групи младежи (особено от малцинствата), както и видимо криминални елементи? Гаврата в градския транспорт е основно с деца или жени, понякога и с хора от провинцията с багаж, който не им позволява да бягат.Не казвам, че такъв тип нарушители не трябва да се санкционират, но е редно да има равнопоставеност по отношение на правилата. Иначе поведението е много дразнещо.
64
1
 
1
 
! Отговори
Sofiqntska vi raBota преди 8 години
Ot 2003 godina nasam sbm oBikolil tsqlata evropa I sam vijdal kak nemski mladeji za da ne pla6tat za toaletna preska4at aparatite na avtoBana .Kak nemets na 50 godini izpolzval toaletnata na firmata kbdeto e tovaril ili raztovarval kamiona otkradnal edno rulo toaletna hartia izlizayki ot tam kato se ima 4e sam gi vijdal samo opredelen momen ot denq kato ne sam Bil tsql den sred tqh.Ne mislete 4e vsi4ki v Germania ,6veytsaria ili Avstriasa sa angeli no vqrno e 4e sa mnogo po malko ot kolkoto v BG
63
1
 
1
 
! Отговори
Sofiqnska vi raBota преди 8 години
Mnogo mi e interesno dali direktora/6efa na grad.vi transport da li e sb6tiq nekadbrnik ot predi 12 godini.2003 godina kato Bqh v Sofiq ma o4udi na4ina I reda na raBota v gradtskia trans.Vbv Varna vbv vseki transpor.prevoz avtoBus troyleBus ima6e konduktor koyto prodava Biletite I zaplatata mu e prosenti ot prodadenite Bileti taka se preklyu4va gratis4iyskite problemi ta na4ina na raBota ta izku6ava pbtnitsite da postipvat taka.Ne mislete 4e nqma da se namira v samata Germania hora da post.taka.
62
2
 
13
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Като говорим за Германия или Австрия - добра съгласен съм, но градският транспрот да е уреден като там - чист, удобен, идващ на минутата. Доброто качество заслужава цената, лошото - то няма цена. Като в различни заведение - луксозен ресторант и "клекшоп". При нас всичко е мръсно, потрошено, втора и трета употреба.... Да говоря ли още?
61
4
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ами освен да започнем да ги пердашим. Нали знаете какво се случва отвреме навреме в онези автобуси, които ходят до Студентския град? Хлапетата, като видят, че се качва контрола, правят буквално жив щит на вратата на автобуса и изтласкват контрольора обратно на улицата.
60
8
 
9
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Пълни глупости! Нали виждам какви са *** в градския транспорт! Не си купуват билети и после се държат супер нагло с контрольорите! Проблемът е, че контрольорите трябва да бъдат придружавани с полицаи и без обяснения да се пишат актове!
59
3
 
21
 
! Отговори
протест преди 8 години
Контроольорите са без образование, прости, нахални, нагли и мразят българите, затова пък винаги подминават "зелените". Ако се оплачеш в СКГТ - там правят пишман комисия и твърдят, че нямат доказателства за провинение на контрольора. Затова, скъпи българи, питам се аз, как контрольорите ще имат доказателства за това, че съм без билет??? Гадно е да се правят на бабаити на 14-годишно дете или някоя възрастна жена. Защо не скочат на някой от футболна агитка - защото са "мишоци" и "комплексари".
58
1
 
13
 
! Отговори
До 49 преди 8 години
Правилно си забелязал - "търсят такива, които могат да поддадат". Като гимназистка и после като студентка пътувах с градския транспорт. Ако контрольорът е млад мъж, ще подмине 4-5 момчета и ще поиска билета на някое хубавичко момиче. После ще го гледа, ще го дупчи от другата страна, ще загуби с нея 5-10 минути, а ако момичето трябва вече да слиза, ще й пречи, защото още не се е "уверил," че билетът е редовен. Ако пък девойката е с карта, задължително ще й иска и документ за самоличност!