Контрольор нагло прибра личната карта на 14-годишен

Момчето си имало билет, но не успял да го перфорира и...
Обновена: 12 окт 2015 10:11 | 12 окт 2015 08:52,
116
Контрольор нагло прибра личната карта на 14-годишен
Снимка: архив Булфото

Контрольор в столичния градски транспорт взе личната карта на малолетно момче и слезе на спирката, без да го уведоми. За случката, разиграла се в петък в тролейбус по линия №11 в София, съобщи БНТ.

14-годишният Калоян се качил в превозното средство и тъй като картата му все още не била заредена, си купил билетче от водача. Не успял обаче да го перфорира, защото попитал шофьора дали тролеят минава през зала "Арена Армеец".

Докато говорили, се качил контрольор, издърпал непродупчения билет от ръката на момчето и му поискал личните документи. Момчето ги подало и без да предупреди, контрольорът слязъл на спирката с личната карта на нарушителя в ръка. Калоян го последвал. На спирката контрольорът вече пишел акт и накарал момчето да го подпише, без да е запознато какво съдържа той.

"Може би ни броят като лесни мишени, че могат лесно да ни манипулират. Ако бях възрастен, едва ли щяха да ме третират така. Децата не сме свикнали да реагираме в такива ситуации. Не ми даде време да се обадя на родител", разказа Калоян.

Казусът бе коментиран и от представител на Центъра за градска мобилност. Инспектор Борислав Симов заяви, че в случая не може да се говори за негативно отношение към детето. Просто в стремежа си да провери повече пътници, контрольорът е действал по най-бързия начин.

"Съгласно чл. 36 от Наредбата на малолетните лица не се съставя акт за административно нарушение. Констативният протокол, който му е съставен, е да уведоми един от родителите, че трябва да заплати санкцията от 20 лв.", посочи той.

По думите му не е нормално личната му карта да бъде взета. "Ако детето и родителите смятат, че контрольорът е превишил правата си, могат да пуснат жалба срещу него", посъветва инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
9
 
! Отговори
Затова трябва да има преди 8 години
кондуктори градския транспорт!Нивото на акъла и на възпитанието на пътниците и на контрольорите ни е такова, че самостоятелното таксуване не е подходящо за нас.Да не говорим пък за това, че много често, ако се качиш от задната врата, ти се налага да преминеш през половината автобус, търсейки работещ перфоратор. Ако обаче срещнеш там контрольор, който също току що се е качил, ще се наложи да изчакаш той сам да се увери, че останалите перфоратори не работят, а ти трябва да слизаш на следващата
56
0
 
5
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
контрольорът също беше тъмнозелен
55
1
 
25
 
! Отговори
Икарус преди 8 години
Абе в закона пише НИКОЙ няма право да задържа личната карта на български гражданин като залог срещу каквото и да било. Нито болници,хотели, кондуктори, НИКОЙ!!!!
54
6
 
6
 
! Отговори
ужас преди 8 години
каква жестока житеиска драма
53
0
 
25
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
оня ден в 310 контрольор се заяде с мен, не му излизал на устройството маршрутът и за коя линия е картата ми., поиска касовата бележка, няколко пъти сравнява и гледа, попита докъде се возя и това става 3-4 минути. същевременно няколко гаджала бяха без билет, помоли ги да платят 20 лв. единична глоба за всичките, след това по 1 лв. за всеки, след това, и да слязат, нищо. други около 20 *** се направи, че ги няма. казах, че проверява селективно, отговори пак да помисля. контролата
52
9
 
14
 
! Отговори
Реалността преди 8 години
Когато се возиш без билет, трябва да очакваш такова отношение. Това, че бил си купил билета от шофьора и точно тръгвал да го дупчи са приказки за лека нощ. А това, че контрольорите са ниско образовани простаци е ясно. Кой ще се кара по цял ден с селски тарикати за една мижава заплатка? Някой с диплома от Харвард ли?Селските тарикатии и ориенталското влечение към анархията са основни проблеми на бантустанеца. Българинът все гледа да мине метър и да не плати това, което ползва.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а кво въобще става дума за Германия тва е България...а тея дето дават примери с некви други държави значи знаете каде е Аерогарата...
50
6
 
4
 
! Отговори
Без билет! преди 8 години
До АнонименВиж какво, стой си у Германията и не смърди по форумите. Такива автобуси има в градския транспорт на София, 9-та употреба от мръсната германия, че да те е страх да се качиш.
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че не е перфорирал билета си навреме или е "забравил" не дава основание на контрольора да взима документа,защото ако бъдем точни същите тези контрольори дори не си правят труда да искат билет от т.нар. роми.Крайно време е учениците да пътуват безплатно в учебно време.
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия надали някой би посмял да се противопостави на контрольори - винаги вървят в група от 2-3ма, да не говорим, че в определени градове в метрото се разхождат облечени като полицаи, с палки и белезници, и през ум не ти минава да спориш, ако те хванат без билет. Доброволно си слизаш, плащаш на място 60?, ако кажеш, че нямаш в брой, те придружават до банкомат. Като си платиш един-два пъти глобата, другият път ще си вземеш чинно билетче за 2,70?, отколкото да рискуваш да те хванат пак.
47
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм твърдо ЗА учениците да пътуват безплатно навсякъде в градския транспорт в България, както едно време воиниците!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми за това сме на това положение,като тръгнеш от номера с не продупченото билетче минеш през ненаказаните кражби,та стигнеш до наглостта на Волен.Все наша родна картинка!
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не давам лична карта на контрольор ако ще и чък норис да е. Ако има полицай на него може!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВИ ЖАЛБИ ?ДА НЕ СИ СЕДЯТ У ДОМА ЗА ДА ИМАТ ВРЕМЕ ЗА ЕДНА КАРТА ДА ТИЧАТ ЦЯЛ ДЕН. ЕДИН ТУПАНИК НА КОНТРОЛЬОРА И ТОВА Е.нЕЗАКОННО ЛИ Е? АМИ И ТОЙ ДЕЙСТВАЛ НЕЗАКОННО. ПРЕДИ ДА ГИ НАЕМАТ МАЛКО ПОНЕ ДА ГИ ОБУЧАВАТ. ДА НЕ ГИ ПРАЩАТ В ТРЪСТИКАТА?
43
1
 
12
 
! Отговори
.. преди 8 години
Да позная ли? детето не ци*анче...Приятел ми разказваше как в Америка *** са възползват от думата дискриминация. Ако си седиш в метрото и видиш, че се качва възрастна негърка (афро-американка, както обичат да ги наричат глупавите медии), ако не станеш за да й дадеш да седне, ще ти каже: "Ти защо не ставаш, защото съм негърка, нали?", ако пък станеш - "Какво бе, щото съм негърка ли ставаш?".Нашите са същите...
42
4
 
20
 
! Отговори
к преди 8 години
Реален случай:-Добър ден, билети и карти за проверка моля:-Пъпеш-Билети и карти за проверка моля;-ПъпешКъф' пъпеш бе момче?Еми кфи' билети бе?
41
0
 
5
 
! Отговори
к преди 8 години
продължение:Ама от тия голееемите слушалки, нз те имат ли право да носят такива по време на работа :)Това се случи на Орион , автобус 83 преди седмица.
40
0
 
7
 
! Отговори
к преди 8 години
До АнонименВ департамента по конролния отчет за съответния район, пиейки чайче, билково, щото е студеноКак ме мързи да ви пусна 1 снимка на контрола дето е с големи слушалки в автобус 83 :)Специално му исках да му видя баджа.Толкова *** горкия ,че обясняваше на едни роми:Моля слезте веднага от колата (а не от автобуса)
39
0
 
25
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Ми те кучетата са по-умни от контрольорите. Да си виждал контрола след футболен мач? Мистерия. Извънземни ги отвличат през работно време.
38
0
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Има супер нагли контрольори и винаги търсят тези, които могат да поддадат. И понякога доста грешат ...Като 100-килограмов психически стабилен и винаги редовен пътник са се осмелявали да ми бъркат в портмонето и единственото, което ги спаси е, че бяха жени, а съм относително възпитан тип.