Контрольор нагло прибра личната карта на 14-годишен

Момчето си имало билет, но не успял да го перфорира и...
Обновена: 12 окт 2015 10:11 | 12 окт 2015 08:52,
116
Контрольор нагло прибра личната карта на 14-годишен
Снимка: архив Булфото

Контрольор в столичния градски транспорт взе личната карта на малолетно момче и слезе на спирката, без да го уведоми. За случката, разиграла се в петък в тролейбус по линия №11 в София, съобщи БНТ.

14-годишният Калоян се качил в превозното средство и тъй като картата му все още не била заредена, си купил билетче от водача. Не успял обаче да го перфорира, защото попитал шофьора дали тролеят минава през зала "Арена Армеец".

Докато говорили, се качил контрольор, издърпал непродупчения билет от ръката на момчето и му поискал личните документи. Момчето ги подало и без да предупреди, контрольорът слязъл на спирката с личната карта на нарушителя в ръка. Калоян го последвал. На спирката контрольорът вече пишел акт и накарал момчето да го подпише, без да е запознато какво съдържа той.

"Може би ни броят като лесни мишени, че могат лесно да ни манипулират. Ако бях възрастен, едва ли щяха да ме третират така. Децата не сме свикнали да реагираме в такива ситуации. Не ми даде време да се обадя на родител", разказа Калоян.

Казусът бе коментиран и от представител на Центъра за градска мобилност. Инспектор Борислав Симов заяви, че в случая не може да се говори за негативно отношение към детето. Просто в стремежа си да провери повече пътници, контрольорът е действал по най-бързия начин.

"Съгласно чл. 36 от Наредбата на малолетните лица не се съставя акт за административно нарушение. Констативният протокол, който му е съставен, е да уведоми един от родителите, че трябва да заплати санкцията от 20 лв.", посочи той.

По думите му не е нормално личната му карта да бъде взета. "Ако детето и родителите смятат, че контрольорът е превишил правата си, могат да пуснат жалба срещу него", посъветва инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
21
 
! Отговори
к преди 8 години
Какво стана обаче с това, нека някой ми отговори, защо на българи искат билетА на роми - НЕ?Ей само това ми пояснете, тези защитниците на контролата?
16
1
 
5
 
! Отговори
к преди 8 години
и го пуснаха да тръгва с автобуса, а мен ме свалиха.бтв шофера', долен чалгар не ми продаде билетче. :)После пред ченгетата искаше да ми продаде.Резултата - ходих пеша,а шофера пак го засякох в района.... с едни познатиВече сигурно качва кучета :)
15
2
 
6
 
! Отговори
к преди 8 години
*** пример:Качвам се в 108 до парка на Орион за 2 спирки до Модерно Предградие,с кучето, което е малко и е душичка.... ,то даже няма наморник с тоя размер за него, а пък да ухапе някой :) по вероятно него да го изядът.Шофера' - ти слизай с това куче , нз си кфо си. Искам да си купя билет му казах и за мен и за кучето, плащам си данъци,плащам и за кучето ,всичко.Познайте - викна ми 2 ченгета, преди да го препарирам на мястото му.Ченгетата - еми да знаеме, ама какво да направиме, и го ....
14
0
 
18
 
! Отговори
к преди 8 години
Да си контрола в днешно време си е все едно да изпаднеш в 5-та дивизия, защо изобщо не ги разкарат, ами се правят на интересни.Да разбира се ,че ще си държа билетчето в ръка, като проверяват само българи ,а тези ,,другите,, ги прескачат защото ще ядат бой :)Всички им знаеме историите...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ софийското също, но в другия вид транспорт си е масово явление.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в лондонското метро нито има контрольори нито можеш да влезеш без да се чекираш.
11
0
 
15
 
! Отговори
брато, преди 8 години
До 777Айде порови се в нета и виж кой има законно право да изисква , пък камо ли да отнема лична карта
10
1
 
22
 
! Отговори
Веселина преди 8 години
До 777Тук не става въпрос да се защитава нарушителя - ако Калоян е мишкувал в тролея - виновни сме всички ние - той от нас и майка си и баща си го е научил това. Идеята е, че е смешно и жалко да се направип на велик на едно дете, като в същото време, ако беше някой възрастен и/или от малцинставата, контрольора щеше да наведе глава, че даже и да ми предложи кафе от термус. Голяма гордост е, че е глобил едно дете! Успешен ден е имал!
9
5
 
28
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
в Бургас в всеки автобус има жена която продава билетикачваш се в автобуса идва жената ако имаш билет ти го късаако нямаш ти продава и го късатака никой не се вози гратис и няма разправии и глобино в София нямат толкова акъл да го направят така
8
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 8 години
във една нормална държава контрольора щеше вече да е безработен и даден на съд от родителите на детето апелирам към тях не плащайте глобата а си търсете правата подайте жалба към кмета на София,ако е нагрубил и не се държал добре с детето заведете дело срещу него щом има и свидетели е по-лесно,ако приемаме всичко такова без да предприемаме мерки който да доведат да някакви последици ще е така още дълго
7
1
 
23
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Контрольора сега ще го сецат много здраво. А ако родителите подадат и жалба, тогава този контрольор ще съжалява, че се е родил.
6
15
 
7
 
! Отговори
777 преди 8 години
За това ще сме на опашката на Европа. Докато повечето хора защитавате нарушителя /независимо дали е пълнолетен/, а не човека който следи за реда и си е изпълнил задължението, няма да се оправим.
5
17
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Браво на контрольора! хайде да не се заблуждаваме, половината софиянци пътуват с билетче в ръка и дебнат контролата....... игра на нерви! Да не говорим за подрастващото поколение, което си мисли, че всеки им е длъжен и че всичко им е позволено, включително безплатно пътуване, ако може и биричка и свободен стол........ лично съм бил свидетел на среща контрола - тинеЙжър, обикновено не ги закачат, това тук си е направо прецедент! :)
4
0
 
31
 
! Отговори
Веселина преди 8 години
Ако персоната нарушител беше от малцинствата щеше да му се размине всякак. Свидетел съм била в трамвай 22 как контролата пита за билет и ги подминава - милите те - като нямат - нямат - какво да се прави. Аз мога да отделям всеки месец пари за карта - явно не съм годна за безплатно пътуване. Да си ги толерират де - след време ще ги видим, като само те им останат. Нещастници пълни!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София има най-безумната система за контрол. Не можеш да си купиш билет от контрольора, например. Това е гнусна гавра с детето и тоя да не говори за жалба, а да го уволни директно. И Фандъкова да смени тази система бе, тва е възмутително - години наред едно и също.Някой адвокат трябва да ги размаже сега по тоя случай
2
1
 
42
 
! Отговори
преди 8 години
От цялата работа става ясно, че такива действия се толерират от общината. Вероятно дори се изискват. Нито дума за извинение, нито дума за разследване. Платете си, па после ако не сте доволни - пускайте жалби, пак до нас. Това говори за собственическо усещане към неща, които са обществени.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
утайките на обществото работят като контроьори в градския транспорт.