"Младост" мрънка, не ще пързалка, иска парк

Битката на хората с общината продължава вече над година
15 окт 2015 08:52,
57
"Младост" мрънка, не ще пързалка, иска парк
Снимка: архив, Булфото

За протест тази вечер се стягат жителите на столичния квартал "Младост" 3.

Част от обитателите му са против планираното изграждане на спортна зала "Ледена арена" на метри от прозорците им, съобщи Нова тв.

Те ще настояват вместо ледена пързалка и нови сгради, в близост до домовете им да има парк.

Протестиращите се мотивират с факта, че изграждането на пързалка с две хиляди места ще изисква съхранение на тонове амоняк, на 20-на метра от жилищен блок. Това е в противоречие с Наредба 34, изискваща отстояние от 500 метра. Освен това ще доведе до нов трафик, защото е предвиден паркинг за 100 автомобила, както и до унищожаване на съществуващата зелена площ.

Пързалката е планирана да бъде изградена върху терен, някогашна собственост на МО, който се намира на метри от хипермаркет ХИТ.

Битката на хората с общината продължава вече над година и минава и през съдебната зала.

Върховният административен съд е отхвърлил, като неоснователна, жалбата на протестиращите, които са подали сигнал до Европейската комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Що за заглавие Здравко? "Мрънка"? Ти си пример от учебник за "безпристрастен журналист". И ако не разбираш от ирония, ще го кажа направо - не си нито едното, нито другото!
48
0
 
3
 
! Отговори
Нероден Петко преди 8 години
Хахаха, много интересно - сега "мрънкате" за някаква пързалка, която я се случи, я не - но не мрънкате за тировете, които ползват същия този терен за паркинг.В момента са под прозорците Ви . Защо не протестирате срещу тях - или предизборно някой Ви настройва срещу някакъв "нероден Петко" за който нищо не се знае?! Дайте проектите на инвеститорите, дайте да видим: какво и колко ще се строи, пък тогава ако има нужда и аз ще дойда да протестирам. Махнете тировете преди това.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да мрънкате, и да изисквате - все ни е тая! Благоустройствените ни фирми правят само провинционални спортни зали и самопропадащи автомобилни пътища. Който не ще спортна зала, да ходи на здравата улица в центъра на София! Мерси, че ни гласувате доверие и бюджет!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младост НЕ МРЪНКА, Младост ИЗИСКВА! А властта трябва да се съобразява не с корупционите схеми на имащите пари, а с хората, които живеят и им плащат заплатите! Било в интерес на хората, на жителите!!! Ама те не искат зала?!! Докога ще ни третирате като недоразвити ***, които не знаят какво е по добро за тях?!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младостчиии ще ходят надрусани с амоняк и ще се пързалят. Безплатно 2 в 1
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С плаващите мнозинства бе по-добре в общинския съвет се следяха един друг. Съветвам ви дори да харесвате много фандъкова да не гласувате за общински съвет на Герб - такащ е дадете цялата власт в ръцете й.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не разбира от градуостройствени планове, те са обяснени по такъв начин, че трябав да си инжинер, за да ги схнаеш. Как мога аз - историкът - да схвана нещоот една скица? Там а само грубият чертеж и основните параметри, които могат да се променят. А като мине през Държавен вестник го обявяват за свършена работа и трябав национален протест за да се промени нещо.
42
0
 
7
 
! Отговори
Много късно преди 8 години
19 октомври 2007 - тогава се приема някакъв градоустройствен план, предвиждаш спортен комплекс и тази ледена пързалка между Хит и Младост 3. Доста проспано време има, но по принцип винаги става така. Заинтересованите не разбират от тези градоустройствени планове и чак когато някой започне да им строи под носа, разбират, че пак са прецакани.
41
0
 
4
 
! Отговори
До псевдоЛюлин преди 8 години
Разделяй и владей ли се опитваш да прилагаш? Ти си толкова от Люлин, колкото аз съм китайски император.Най-вероятно си от някое село, на което само ти знаеш името и къде се намира.
40
9
 
3
 
! Отговори
ЛЮЛИН преди 8 години
као не искат пързалка, да направят там парк за преработване на фекалии, да им вони на гадно на тея , младост е позор за лицето на София!
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стройте там, скъсаняците от панелките да мълчат и да продължават да работят за заплатка от 550 лева нето!! Като не им харесва, да се махат!
38
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Младост беше добре проектиран за разлика от някои други райони, като Красно село, а и други. Нямаше го това наблъскване на блок до блок, така характерно за доста райони на София, но ... дойде демокрацията и всичко хубаво беше забравено, а всичко лошо бързо бе приложено на практика. Въпреки това, все още Младост е значително по-добре от примерно Красно село и други квартали, но в последните години съм свидетел, как поредица от протести в Младост осигуряват малко въздух в квартала.
37
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Фандъкова нали беше казала, че София щяла да кандидатства за зелена столица? Явно ще трябва да е за сива столица. Как може да се предпочете пързалка, вместо парк? Трябва да има паркове и велоалей (но не като тези по Сливница)!
36
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Жалко за Младост. Младост беше толкова добре проектиран и застроен преди години (до началото на 80-те). После след 1989-та започна едно безумно презастроване, заради което от около 1995-2000 година в Младост има огромни проблеми с транспорта и още по-огромни проблеми с зелените площи, които да са пригодни за разходка на малки деца. Тази пързалка е поредният пример - вместо общината да направи там паркче за разходка на малки деца, общината пак дава разрешение за поредният безумен строеж.
35
1
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
Срещу парк на това място бих си купил (той е реално малка градинка), но ако там ще строят ледена пързалка и паркинг за 200 коли и живея там, по най-бързият начин ще продам жилището и ще се преместя другаде, докато не са паднали цените в района.
34
15
 
4
 
! Отговори
леле преди 8 години
Уважаеми жители, на Младост. Стойте си в змиярниците и ***. Протестирайте против всичко ново и хубаво. (Забравяте да протестирате, че може би блокът ви е вдигнат върху детска площадка или зелена площ) Изключително се радвам, че не живея във вашия квартал. Поздрави от Красно село
33
1
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Пишеш, че София не я имало на никоя карта и била няколко маали.... Цитирам от уикипедията"В края на ХVI в. бейлербейството е преобразувано в Румелийски еялет, най-голямата административна единица в империята, обхващаща почти целия Балкански полуостров, и София е негова столица до 1836 г.". Толкова за твоите маали, но да не забравяме, че и сега всяко населено място се състои поне от махали, а по-големите имат и квартали, жилищни комплекси, но явно при теб няма, а и не си чувал за това.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛелееееЕ да ама ледената пързалка не повишава стойноста на жилището.Ти би ли си купил апартамент срещу паркинг за 200 автомобила?Или срещу парк?Тая пързалка я някой я ползва я не.Майките с деца в колички на пързалката ли ще отидат?
31
1
 
3
 
! Отговори
До 34 Лелееее преди 8 години
Много си сбъркан! Примерно точно до този район, където искат да натресат тази пързалка, имаше много блокове на Кремиковци, където нали се сещаш, според теб се е работило само по партийна линия. Що не се скриеш някъде?! Живял съм там 25 години от 1980 година и съм наясно кой живееше там. Знаеш ли какво е МАЦИ, както се шегувахме за кой живее там? Това си беше шега, с доза истина.
30
12
 
3
 
! Отговори
преди 8 години
Като не искат да има къде да спортуват децата, да им направят МОЛ. После ще се чудят защо отрочетата ходят да ядат макдоналдс и да се возят по ескалаторите.