"Младост" мрънка, не ще пързалка, иска парк

Битката на хората с общината продължава вече над година
15 окт 2015 08:52,
57
"Младост" мрънка, не ще пързалка, иска парк
Снимка: архив, Булфото

За протест тази вечер се стягат жителите на столичния квартал "Младост" 3.

Част от обитателите му са против планираното изграждане на спортна зала "Ледена арена" на метри от прозорците им, съобщи Нова тв.

Те ще настояват вместо ледена пързалка и нови сгради, в близост до домовете им да има парк.

Протестиращите се мотивират с факта, че изграждането на пързалка с две хиляди места ще изисква съхранение на тонове амоняк, на 20-на метра от жилищен блок. Това е в противоречие с Наредба 34, изискваща отстояние от 500 метра. Освен това ще доведе до нов трафик, защото е предвиден паркинг за 100 автомобила, както и до унищожаване на съществуващата зелена площ.

Пързалката е планирана да бъде изградена върху терен, някогашна собственост на МО, който се намира на метри от хипермаркет ХИТ.

Битката на хората с общината продължава вече над година и минава и през съдебната зала.

Върховният административен съд е отхвърлил, като неоснователна, жалбата на протестиращите, които са подали сигнал до Европейската комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
10
 
! Отговори
Жекато преди 8 години
В Младост няма читав парк, ако не се брои Бизнес Парка, където майките могат да изведат децата си- всичко друго са змиярници *** от домашните любимци на "столичани" и наркомански сборища, така че ще е добре да се направи нещо, имайки предвид главоломния растеж на квартала. Дето се казва, то всичко цъфнало и вързало, та ледена пързалка седнали да мислят- ами първо тротоари с колчета, за да на паркират колите, ремонтче на кварталните ендъци бивши улици, 1-2 градинки и тогава квот щат да правят
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
басейн има тук - sportclub-iliana/sofia-mladost2/ :)а паркове наистина са нужни - поне 2-3 :)
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес бе би трябвало да има поне малко уважение към хората. Какво е това "мрънкане" в заглавието? Ако авторът живееше там, сега щеше да е пръв в "мрънкането", но на чужд гръб и сто тояги са малко.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както обикновено, Фандъкова и сие взимат най-неудачните решения. Ясно е защо Фандъкова натрисва там пързалката, а не където й е мястото. Сега там има метростанция и няма да се налага да осигурява допълнителен транспорт, нищо, че както и да го погледнеш мястото на тази пързалка не е там, както и на всякакви спортни зали.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че трябва да има парк. Младост 3 е с около 30-40 хиляди жители и единственото паркче е това до двете училища зад Патиланци или както се казва сега, при това Фандъкова отряза алеите там с алеи за велосипедисти, а няма друго място за майките на малки деца, където да ги разхождат Нужни са само за Младост 3 още поне 3-4 парка, както и за останалите части на Младост. Преди много години се използваше малкото зелена площ между Деница и булеварда, сега Ал. Малинов, но с това отдавна свърши.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете басейн.Огромен квартал,а няма къде да заведеш детето да плува.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да, но пързалката ще внася пари, а паркът не... с шегите до тук - крайно време е да се спре (пре)застрояването и да се помисли малко за зелените площи в града (не само в Младост). Ако говорим за Младост - не може за целия квартал да има 1 парк ("100 години София"; този до Общината не го броя, защото е доста малко пространство и доста неравен терен )
2
3
 
11
 
! Отговори
Талпата преди 8 години
Още един заем 16 милиарда и парк ще ви построим и не една а две пързалки - дс има!
1
33
 
12
 
! Отговори
666 преди 8 години
Е какво мрънкат? Като не се правят спортни съоръжения се пищи, като се правят пак шищят. Парк...ми добре. Лошо няма ама точно пък там толкова поляни има. Що не се разхождат там