"Младост" мрънка, не ще пързалка, иска парк

Битката на хората с общината продължава вече над година
15 окт 2015 08:52,
57
"Младост" мрънка, не ще пързалка, иска парк
Снимка: архив, Булфото

За протест тази вечер се стягат жителите на столичния квартал "Младост" 3.

Част от обитателите му са против планираното изграждане на спортна зала "Ледена арена" на метри от прозорците им, съобщи Нова тв.

Те ще настояват вместо ледена пързалка и нови сгради, в близост до домовете им да има парк.

Протестиращите се мотивират с факта, че изграждането на пързалка с две хиляди места ще изисква съхранение на тонове амоняк, на 20-на метра от жилищен блок. Това е в противоречие с Наредба 34, изискваща отстояние от 500 метра. Освен това ще доведе до нов трафик, защото е предвиден паркинг за 100 автомобила, както и до унищожаване на съществуващата зелена площ.

Пързалката е планирана да бъде изградена върху терен, някогашна собственост на МО, който се намира на метри от хипермаркет ХИТ.

Битката на хората с общината продължава вече над година и минава и през съдебната зала.

Върховният административен съд е отхвърлил, като неоснователна, жалбата на протестиращите, които са подали сигнал до Европейската комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Басейна в Овча Купел е даден под наем на плувеца Петър Стойчев! Ако не знаете кой е, потърсете в Гугъл. Лошото е, че такива известни спортисти също почнаха да искат да печелят на гърба на народа. За справка Йордан Лечков. Трябва да се изкарат сега всички в схемата и да се види, кой го е предложил това безумие, кой го е одобрил, кой на кого е платил, конфликт на интереси има ли? И да се спре цялата схема. Или да се плаща реално за наем или да се ползва от учениците, за които е построено! Срамота!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общинарите вместо да търсят начин как да лапнат поредните откраднати пари от европрограми да чуят какво искат хората, които живеят там! Защото ако им натресат пързалката и ги пуснат по пързалката, това ще бъде нагло и нахално и протестите ще почнат пред общината и ако трябва и пред парламента! Стига толкова глупости! Време е да вземем нещата в свои ръце и политиците да започнат да се съобразяват с мнението на електората, а не само по избори да се правят мили очи! Жалби и протести до дупка!
27
17
 
6
 
! Отговори
Лелееее преди 8 години
Зверски *** обитават този нов за София квартал (60те са започнали да го строят до наши дни) и всички жители на София знаят, че там се даваха жилища по партийна линия.Какъв *** трябва да си за да предпочетеш да имаш змиярник и наркоманско сборище, вместо модерна пързалка БЕЗ АМОНЯК. Искате зелено, ами Витоша и Плана са ви до прозорците бре, граждани!!Винаги се намира някой да се изплюе на добрите намерения.Трагедия сме, но с огромни претенциии и самочувствие.
26
2
 
18
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
В изграждането на парк има по-малко пари и са по-трудни за крадене.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парк Въртопо е най-добрият потенциален парк, ама не искат да го изграждат - ползват го за сметище, застроиха блокове. Страхотен парк би станал и съм писал нееднократно до Общината, но оттам никаква реакция. Колкото до залата - не е най-доброто, но не е и най-лошото решение. Жилищни или офис сгради са много по-лошо решение. Сега пустеещия змиярник с кучета и просяци също не е алтернатива. Амоняка не е проблем - даже не се използва вече за заледяване. Не знам откъде е дошло, ама няма амоняк!
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешо, ако искаш да видиш пейзаж ала "родното село" ела в кв. Гео Милев. Където след постилането на плочки по тротоарите повече не са и повторили да минат, да видат има ли нужда нещо да се оправи, да се преподреди, че да не си трошат краката хората и да не обливат спътниците си с кал. София се грижи за един квартал и неговото име е Младост.
23
1
 
15
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че не само тази ледена пързалка не трябва да я строя, трябва да се забрани всякакво ново строителство там, даже трябва да се разруши част от новопостроеното, защото там сега има една ненормална градска среда, заради презастроването позволено от поредица корумпирани кметове и общинари след 1989-та година. Но така е в цяла София.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те от СОС басейн с олимпийски размери изградиха в Овча купел до 88-мо, а сега го отдадоха под наем за 990 лева на месец цената за наем на 2 гарсионери в София на бившият служебен министър на спорта от правителството на Близнашки Петър Райчев
21
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Това, което ще строят до Самоковско шосе не върши работа, даже вреди, защото затапва Самоковско шосе, заради безумната схема на свързване на пътищата там. Като прибавим презастрояването между блоковете, както и застрояването около Младостите, вкл. и върху засипаният Панчаревски канал и деретата около Младост, и картинката става трагична. Не останаха никакви места за извеждане на малки деца, с изключение на мястото около двете училища, което все пак е прецакано с велосипедните алеи по тротарите.
20
6
 
3
 
! Отговори
сеУанин. преди 8 години
И какво, ако не поляни имаше преди 50 години ве Градски?Хахах 300 години. Преди 300 години София не я е имало на никоя карта. Имало е наколко маали. :)
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващите строежи напълно затапиха Младост по почти всички входно-изходни пътища. Стигна се дотам, че едно малко разстояние от горе-долу където искат да строят тази пързалка, до Цариградско шосе, се минаваше за повече от ЕДИН ЧАС. Пеша се минаваше значително по-бързо. Това разширение на бул. Ал. Малинов закъсня с около 25 години, а освен него трябва да има втори булевард, свързан с детелина с Цариградското шосе, а този булевард даже не го предвиждат. Това, което ще го строят до Самоковско шосе
18
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че Младостите бяха много добре проектирани и осигурени с инфраструктура. Автобус 305 от последната си спирка в Младост 3, стигаше до Орлов мост за 22-25 минути, а има и рекорди като 15 минути. Всичко това беше затрито много набързо след 1989-та, когато разрешиха ново строителство, без да е построена инфраструктура за това ново строителство. започна се с ... Била-та до Деница, която веднага запуши булеварда, наречен сега Ал. Малинов, заради новият светофар на метри от друг светофар.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата вече в Младост не смеят да вирнат опашки - има ли дупка в Младост, веднага се застроява! Какви зимни спортове, какви 5 лева, я си вижте географските карти! Ние сме южна страна!! Да не сме саудити, да строим ледени пързалки в пустинята?! Кой знае колко кеш пари са сменили собственика си, та да ни натресат тази "зала" на главата. Лечева не презастрой ли достатъчно източната част?
16
2
 
6
 
! Отговори
До 20 Жекато преди 8 години
Личи си, че не знаеш почти нищо за Младост. Поляни може да е имало, но не преди 30, а преди 300 години. Преди 30 години - това е 1985, вече бяха построени Младостите и се довършваше само Младост 1А. Преди да се започне застрояването на Младостите, знаеш ли какво е имало там? Ще подскажа, нямаше зелени поляни.
15
12
 
5
 
! Отговори
пешо преди 8 години
Поредната шайка пенсионери, която хем иска да живее НА София, хем да й изглежда като на родното село. Хората се опитват нещо да построят, да накарат децата да спортуват вместо да се дрогират по храстите, но не, злите пенсии пак са на протест...
14
7
 
4
 
! Отговори
Жекато преди 8 години
До до 12Ми нали и аз това казвам...А че Младост преди 30 години представляваше огромна поляна за паша на овците и магаретата на горублянските селяни е друга тема, но нали света се развива- освен бетон си иска и зеленинка.
13
5
 
4
 
! Отговори
666 преди 8 години
До до 666Продължаваш да се правиш на смел/а. Искаш ли да дойдеш пък ще видим после кой ще си бяга в Павликени. Ако ти е проблем, аз ще дойда. Младост го виждам от прозореца на офиса си, така че няма да се забавя много.Я ми кажи ти запознат/а ли си с устройството на подобна система? Знаеш ли изобщо какво е това амоняк? Знаеш ли с какво се замества? изобщо знаеш ли нещо или само нищото, което прочете в статията?
12
15
 
8
 
! Отговори
irma преди 8 години
Неслучайно Младост е населен от Близки до партията хора, дошли от всякъде (да не кажа други епитети)!Младост, уважаеми, е един от софийските квартали с най-добра инфраструктура в Столицата ни. Каквото и да Ви построят винаги някой мрънка и протестира. Скоро протестираха смешниците, че им изместили някаква спирка, нищо че до тях има спирка на метрото и булевард слънце (ще оправят пропадането). Недоумявам, дървени глави и ***. Радвайте се, не протестирайте. Който иска зелено, повече на нивата.
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младост сигурно е най-сивият квартал в софия вече, малкото междублоково пространство постоянно намалява и се строят плътно нови и нови блокове. Някакъв кошмар е, допълван от липсите на паркоместа, което пък от своя места води до липса на тротоари за пешеходците, понеже малкото тротоари, където ги има, са станали паркоместа. Сега и заради тази площадка ще секат дървета и ще стестняват жизненото пространство. Махам се с удоволствие от тази помия, в която се е превърнала софия!
10
6
 
9
 
! Отговори
666 преди 8 години
До до 666Звездичките нещо не ми харесват. Пробвай се да ми го кажеш лично. Пред клавиатурата сте големи отворковци.Осведомете се малко преди да мрънкате. Грам идея нямате как се изгражда такова съоръжение ама "амоняк щяло да има". Тия инсталации от преди 100000 години ги забравете. Като не искате пързалка поне си прибете лепиларчетата (да се разбира децата) от улицата. А когато изнесохте живота си от селските колиби помислихте ли дали блока "ново строителство" не е построен върху зелена площ?