Блок в "Младост" на протест срещу "Арена Айс"

Щяло да бъде мол, да им засенчи балконите
51
Блок в "Младост" на протест срещу "Арена Айс"
Снимка: кадър bTV

Жители на блок от столичния квартал Младост протестират в продължение на седмици заради план за новостроящи се спортни зали.

Идеята за новите спортни зали безпокои хората от блок 326.

Още по темата

Според Виолета Влахова, която живее в блока от 16 години, в проекта за ледена пързалка с над 1000 места и голяма закрита площадка с няколко игрища има много недомислици.

"Тази "Арена Айс" се обявява като място за спорт, обаче тя е много висока и ще покрие нашия блок, 18 метра някъде, защото там ще има много магазини, кафенета и ресторанти. Тоест това ще бъде един търговски център или мол", обясни тя пред bTV.

Хората твърдят, че и инсталациите за поддържането на леда също крият опасности.

"За производството на лед се използва амоняк, който се използва и за бойно отровно вещество. Тонове ще се използват, защото тя ще е 30 на 60 метра", допълни Влахова.

"Нашият блок не е против самото съоръжение като такова - напротив. Ние сме "за", но не мястото да бъде тук. До този момент общината действа абсолютно ултимативно. Те взимат своето решение, прокарват го и никой нищо за нищо не пита, а просто информира", посочи и Иван Милов.

Решението е обжалвано в съда, но жалбата е отхвърлена. Въпреки че залата е гласувана от общинския съвет, оказва се, че проектът може да се спре.

"Не е възможно да са разбрали случайно, тъй като планът е бил обществено достъпен по времето на съобщаването. На хората нищо не им пречи да си организират една подписка и да заявят съвсем конкретно и категорично какви са им желанията", разясни Стефан Цанков, главен архитект на район "Младост" в София.

Дотогава хората от блок 326 ще излизат на протест всяка седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MenТе искат, а защо не го поискаха последните 25 години или им е удобно сега преди изборите под диктовката на някой опонент на кметицата да правят предизборен ПР. Всеки ден минавам от там за път за работа - винаги съм се възмущавал за състоянието на площите пред въпросния блок- изоставени и занемарени. В един момент общината на нейна земя реши да направи спортно съоръжение и протест- ами да са се сетили по рано да протестират - защо сега?
37
0
 
4
 
! Отговори
Съобщение преди 8 години
От радост, че ще се строи тази зала, всички апартаменти в околните блокове са обявени за продан. Нали така?
36
1
 
2
 
! Отговори
Младост преди 8 години
До анонименТе всички са супер доволни когато стоят високи сгради пред техните апартаменти, умират от кеф да живеят без слънце. Аз ако съм на хората от блока ако строежа тръгне продавам и се изнасям, който иска да живее в пещера.
35
0
 
6
 
! Отговори
Men преди 8 години
До СтаменовНе, те искат парк, чист, с осветление, детски и спортни площадки, с пейки за почивка и осветление. Само че в това далавера няма. Къде е по-добре да изплякаш една зала между блоковете и да печелиш. Да задръстиш булеварда и паркингите с прииждащи хора за всяко събитие в залата. Супер ще стане, нямам търпение всяко свободно място да стане или зала или мол.
34
1
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 8 години
..."За производството на лед се използва амоняк, който се използва и за бойно отровно вещество. Тонове ще се използват, защото тя ще е 30 на 60 метра"... - госпожата явно е добре осведомена и си личи че не е ходила на ледена пързалка. Госпожо Влахова амонячната технология не се използва повече от 35-40 години. Слезте малко на земята защо проверил непроверил всеки си говори глупости. Обръщам се към журналистите от Dnes.bg - моля проверявайте информацията преди да я публикувате.
33
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Интересна ми е , реакцията ви ако такова нещо се построи пред вас?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И пак "Младост", всеки ден "Младост".
31
7
 
9
 
! Отговори
777 преди 8 години
и за арена армеец недоволстваха, сега не излизат от там
30
7
 
7
 
! Отговори
777 преди 8 години
и за арена армеец недоволстваха, сега не излизат от там
29
2
 
19
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че Младост от около 2000-та година е презастроен, а сега е вече толкова много презастроен, че най-добре ще е да се съборят част от новопостроените сгради. Най-нормалното нещо е да се забрани там всякакво ново строителство, с изключение на паркинги, улици и паркове.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"хората се чудят как да направят забавления за децата, те пак недоволстват. Няма угодия за тоя народ"Няма по-голямо забавление от това да тичаш на поляната след топката. Май започнахме да забряваме като сме били деца кое ни е било любимото занимание.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имате цяла витоша на 5 -6 км с автобус/кола, смачканяци, не етрудно да отидете там като искате чист въздху! А като толко много цените чистата среда, напускате град София и отивате в някое родопско село! Далеч от цивилизацията и алчните строители! С хора като протестиращите от въпросния блок е гарантиран РЕГРЕСЪТ на тази страна!
26
9
 
8
 
! Отговори
777 преди 8 години
хората се чудят как да направят забавления за децата, те пак недоволстват. Няма угодия за тоя народ
25
1
 
25
 
! Отговори
Само бетон преди 8 години
В Младост застрояването е брутално. Строи се без мисъл и без никаква визия. Зелени площи не останаха.Да живей Петър Диков, да живей!
24
2
 
14
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Хората там нямат място да дишат, ще им правят спортни зали... да направят парк !
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30защото това е работа на общината, на която се плащат данъци глупи! Да не би да е частна собственост на жиущите? Или викаш ти данъци не плащаш та ти е чуждо цялото това нещо...
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - доброто решение е да се събори блок 326, там да построят залата, а градинката да си остане! А като им пука толко за градинката, що не са се хванали да я подържат?!? Просто тук важи с пълна сила поговорката за казана и българите! Един се опитва да направи нещо градивно, другите го дърпат надолу, щото видиш ли той прави далавера, пари, а пък те остават с празни ръце! Българска работа!
21
0
 
2
 
! Отговори
До 28 vlady преди 8 години
Това, което пишеш от някой виц, който не знам ли е? Много ми е непонятно и тъ по, а ти вероятно го намираш за забавно. Иначе си има българска приказка - Отиди се оплачи на арменският поп.
20
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Нова изненада - нова най-обикновена дума заменена с *** от страшната цензура в този сайт, която всеки ден става все по-мракобесна.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно, хората искат парк, но парите за залата вече са взети, а може би някои са успели и да ги усвоят. Какво стана с демокрацията и "Глас народен, глас божи?". Ами нищо, разбира се! Народът у киреча, далаверата в нашия джоб, какъв е проблемът?!? Репликата на властта:Те на НАС ЩЕ НИ КАЗВАТ, КАКВО ИСКАЛИ! КАКВИ СТЕ ПЪК ВИЕ, ЧЕ НЕЩО ДА ИСКАТЕ! Плащайте данъци и да не ви се чува гласът!