Блок в "Младост" на протест срещу "Арена Айс"

Щяло да бъде мол, да им засенчи балконите
51
Блок в "Младост" на протест срещу "Арена Айс"
Снимка: кадър bTV

Жители на блок от столичния квартал Младост протестират в продължение на седмици заради план за новостроящи се спортни зали.

Идеята за новите спортни зали безпокои хората от блок 326.

Още по темата

Според Виолета Влахова, която живее в блока от 16 години, в проекта за ледена пързалка с над 1000 места и голяма закрита площадка с няколко игрища има много недомислици.

"Тази "Арена Айс" се обявява като място за спорт, обаче тя е много висока и ще покрие нашия блок, 18 метра някъде, защото там ще има много магазини, кафенета и ресторанти. Тоест това ще бъде един търговски център или мол", обясни тя пред bTV.

Хората твърдят, че и инсталациите за поддържането на леда също крият опасности.

"За производството на лед се използва амоняк, който се използва и за бойно отровно вещество. Тонове ще се използват, защото тя ще е 30 на 60 метра", допълни Влахова.

"Нашият блок не е против самото съоръжение като такова - напротив. Ние сме "за", но не мястото да бъде тук. До този момент общината действа абсолютно ултимативно. Те взимат своето решение, прокарват го и никой нищо за нищо не пита, а просто информира", посочи и Иван Милов.

Решението е обжалвано в съда, но жалбата е отхвърлена. Въпреки че залата е гласувана от общинския съвет, оказва се, че проектът може да се спре.

"Не е възможно да са разбрали случайно, тъй като планът е бил обществено достъпен по времето на съобщаването. На хората нищо не им пречи да си организират една подписка и да заявят съвсем конкретно и категорично какви са им желанията", разясни Стефан Цанков, главен архитект на район "Младост" в София.

Дотогава хората от блок 326 ще излизат на протест всяка седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Там е апетитно място и мафията ще си построи каквото си иска, а ние хората няма да им попречим, както винаги става в България. Има метростанция, значи имат осигурен достъп до мола на частникът, който ще си направи там този мол. Има паркинг, където беше досега Малинов, значи собственикът на мола няма да плаща да прави паркинг. Покрай залата с пързалката общината ще му направи още един паркинг за 200 коли и на мафиота му остава само да *** парите, а инвестициите са осигурени от нашите данъци.
17
9
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Tazi zala po visoka ot vitosha li e?
16
2
 
13
 
! Отговори
Познавачев преди 8 години
Познавам добре Младост - живях там около 25 години до преди няколко години. Това, което липсва там са зелени места за извеждане на малки деца и паркинги. Всичко останало е даже в излишък. Затова подкрепям там да не се строи нищо, а да се направи малко местно паркче - колкото е мястото там.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За амоняк нищо не знам, но за зала, в която се очакват спортни събития и няколко хиляди коли, примерно, само газовете от тях им стигат. Отделно паркинг, платен разбира се, пак далавера, тук под бизнес се разбира нещо да построиш и наеми да ти носи! С рентиерство икономика не се развива! Трябва и производство, господа купени общинари! И въздъух за дишане! И зелени площи! Пак ли нещо не сте доразбрали, или шумоленето на онези хартийки заглушават чуваемоста???
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То да е само в София. В цялата страна се строи ударно и по герберски. Хората са прави, защото когато една сграда се затъмнява от друга по-висока, не влиза никаква светлина и е тъмно като в ***. Затова гласувайте за другаря Борисов и не се оплаквайте.
13
8
 
8
 
! Отговори
ggg преди 8 години
"Хората твърдят, че и инсталациите за поддържането на леда също крият опасности""За производството на лед се използва амоняк, който се използва и за бойно отровно вещество. Тонове ще се използват, защото тя ще е 30 на 60 метра" нямам думи ! Уважаеми Дами и Господа, дотам ли овчето съзнание е проникнало във Вас. Ами то и хлорът се използва за БОВ, но почти всеки го ползва в къщи да не говорим, че с амоняк се правят чудесни сладки :) Боже пази България от българите !
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега бабите няма да могат да наблюдават кой, кога и с кого се прибира
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, няма грешка - НЕ СТАВА ДУМА ЗА "ЗАЛА", А БУКВАЛНО ЗА МОЛ "под прикритие"!
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че писахте тук, та и обществото да разбере за тази зала! Целия квартал на практика е в неведение!!Прокарват си проекти, уж някъде ги обявяват, минават срокове и хоп, ГОТОВО!! Точно от поредния МОЛ със дежурните "заведения за бързо хранене" кварталът няма нужда!!! Има нужда от глътка въздух, от зелено, от ПАРК! Но парк комисионни не дава, пък и каква "обществена" поръчка може да бъде? НИКАКВА ДАЛАВЕРА за управляващите. А парите вече са взети, работата е опечена, майната му на народа!
9
10
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Otkachalki...seriozno zatupeli horica na koito im se dava mnenie da izraziavat
8
4
 
18
 
! Отговори
Men преди 8 години
Направете парк - с дървета, с трева и цветя, с игрища на открито. В Младост има 2 градинки, които поради някаква причина се наричат паркове, които навсичкото отгоре са основно асфалтирани. Квартала има нужа от зеленина и чист въздух, а не от поредната огромна зала, която ще докара още хора да се бутат тук.
7
1
 
16
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Ба, сефте. Какво стана с комплекса на Митьо Пайнера дето тихомълком се изгради в Младост 4 директно в зелената площ? Нали се оказа, че пак общинарчетата случайно не видели, къде ще се строи, станало малко объркване, ама вече било късно. Или пък магазин Фантастико пак там в средата на зелената площ срещу Бизнес Парка. Тука да не е Хонг Конг или Бангладеш, дето не можеш да се разминеш от хора? Облагородете зелените площи и стройте в другите 48% от Софийско поле, които не се ползват за нищо.
6
11
 
11
 
! Отговори
sttekata преди 8 години
Зимния дворец също е с Амоняк и какво има ли изтровени? Пълни глупости ми пишете *** и пульо чул-недочул, чел-недочел и пише !Ама сте не просветени! Като не иска сянка да си купи къща в зона с ниско строителство, тази иска цял живот да гледа Витоша и никой нищо да не прави пред блока им! Ама са лицемерни!Къде да я направят пързалката - в Родопите ли?!
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом гласуват за компирка няма какво да реват сега. На избори се мисли.
4
4
 
25
 
! Отговори
до иван преди 8 години
Иване, новият "трилентов" булевард вече е еднолентов- така пропадна, че по някакво чудо никой не се заби в стълбовете за осветлението, та сега пак копаят
3
20
 
13
 
! Отговори
иван преди 8 години
Тези "граждани" нали ги коментирахме вече. Явно много ви харесва разрухата, която се вижда от терасите ви.Имам усещане, че 90% от инвестициите в Столицата отиват в Младост (населен с комунисти) - а там винаги от нещо са недоволни.Невероятно - не протестират срещу нови сгради, магазини и платени паркинги, а срещу строежа на една МОДЕРНА ЗАЛА. Преди месеци протестираха против новия ТРИЛЕНТОВ булевард и метрото!*** на н-та степен.
2
7
 
35
 
! Отговори
реално погледнато преди 8 години
Зелените площи в Младост биват методично унищожавани. На мястото на Аско-Деница някакви болни (и алчни) мозъци искат да вдигат небостъргач, а отсреща в градинката на високия блок вдигнаха нов блок, до него има още един и ге делят само едни кофи за ***. Сега пред Хит-а идва и това недоразумение. Сегашната власт в София е вредна! Ако искате го приемайте като предизборно послание. Не препоръчвам алтернатива, но Младост върви КЪМ ЗЛЕ!
1
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смешници, по - добре да си стои така - обрасло с храсталаци, сметище, свърталище на ***, нали? Стройте смело, тея няма кво толкова да гледат, крепостни селяци!