Бременната, пострадала при удара на трамваите, е добре

Тя самата има прорезна рана, но бебето е добре
9 ное 2015 14:57,
2
Бременната, пострадала при удара на трамваите, е добре
Снимка: архив Bulphoto

36-годишната бременна жена, която е сред ранените в катастрофата между 2 трамвая в столицата, е с травма на корема и дълбока прорезна рана на едното бедро.

Още по темата

Бебето е добре и за момента не се налага оперативно раждане, са съобщили от университетската АГ болница "Майчин дом" пред "24 часа".

Бременната в 7-ия месец жена се е возила на първата седалка зад кабината на ватмана във втория трамвай. При сблъсъка се е ударила в металната кутия на ел. инсталациите на трамвая, която е била точно пред нея, обясниха от болницата. Предстои консултация с хирург за раната на бедрото - от същата кутия, и с невролог.

Жената била в състояние на силен уплах от инцидента. Тя ще остане 48 часа в реанимация под наблюдение.

Както Dnes.bg писа по-рано днес две мотриси се сблъскаха на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Ботев" край Втора градска болница. При инцидента пострадаха 14 души, по-голямата част от които са били в трамвая, причинил катастрофата. Най-вече са пострадали правостоящите хора, които не са се хванали добре и са паднали на земята.

2-3 души са със счупен нос, а по-голямата част от пострадалите са уплашени и усещат дискомфорт и са със сътресения или натъртвания.

Инж. Иво Василев от Столичен електротранспорт, цитиран от "Фокус",  обясни, че вторият трамвай, движещ се по линия номер 6, не е спазил дистанция при подход към спирката на булевардите „Христо Ботев” и „Сливница”. Ватманката не е успяла да спре навреме и така мотрисата се е ударила в предния трамвай.

Той заяви, че тя е с достатъчно дълъг стаж и няма оправдание за разсейването й и допълни, че ватманката ще бъде освободена от работа.

По думите му, управляваният от нея трамвай е над 35 години и при удара са му нанесени щети за около 3-4 хил.лв., Другият трамвай е със спукано задното стъкло и спукан буфер, което не е сериозна повреда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Добре, че е добре и жената, и бебето й. Возила се е на едно от опасните места в тези трамваи. Да се оправя бързо, за да си гледа спокойно и щастливо детенцето.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, преди 35 години и трамваите си правехме, а сега и чесъна ни е от Китай.