Фандъкова залага на млад екип за "свежа" София

Кметът на София посочи, че приоритет отново ще бъде метрото
13 ное 2015 11:27, Анисия Иванова
11
Фандъкова залага на млад екип за "свежа" София
Снимка: БТА

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изрази надежда, че с екипа й ще успеят да защитят проектите за града, още повече, че тези проекти бяха подкрепени от гражданите, които дадоха гласа си за това развитието и промяната на града да продължат.

Още по темата

Ден след като положи клетва като кмет заедно с новия общински съвет, тя заяви, че с екипа си от предишния мандат работи добре и не предвижда промени, а ако има те ще са минимални и ще ги съобщи следващата седмица.

Групата на ГЕРБ ще има водеща роля в Общинския съвет, въпреки че няма пълно мнозинство, уверена е Фандъкова.

"В същото време хората очевидно искат и нови лица, нова промяна, която се случва с влизането на тези групи. Аз смятам, че това е за добро. Има много млади хора в Общинския съвет. Това означава нови, свежи идеи, по-борбен дух. Така че имаме нужда от това стимулиране", определи шарения състав на общинарите тя.

Разчитам на тези хора и се надявам, че те няма да нарушават принципите си заради политиканстване, добави тя.

По думите й проектите за София са обезпечени с финансиране, но трябва да се прецени кои от тях могат да бъдат осъществени през 2016 година. Тя посочи, че най-големият проект е този за метрото. До края на годината започва изграждането на нови 7 станции от третата линия на метрото. Работата по тези метростанции ще започне веднага след подписването на договора по оперативната програма, обясни тя пред БНТ. Кметът предупреди, че заради изграждането им ще има затруднения в движението в центъра на София.

В плановете на общината до края на годината влиза изграждането на кръстовището на бул. “Гешов” и бул. "България".

В приоритетите на общината за новата година предстои влизане в малките улички, където гражданите очакват ремонт на базовата инфраструктура. Ще се обърне внимание на междублоковите пространства, ще се работи за създаване на възможности за спорт, близо до дома и на открито.

В моето виждане за по-чиста градска среда основен елемент са инвестициите в градския транспорт, това включва инвестиции в системата за градския транспорт като удобство, като обновяване и като възможност за преминаване през кръстовищата, обясни  Фандъкова. В момента се изгражда и зелената система за контрол на трафика. Тя включва вече над 50 кръстовища. Системата дава предимство на градския транспорт и разбира се, на линейки и на пожарни.

София е готова за първия снят, а санкциите за неизпълнение на поетите ангажименти от страна на фирмите за почистване на града, са чувствително завишени.

Фандъкова призна, че е много щастлива, че София е домакин на Детската Евровизия и увери, че общината помага с всичко, което може. Тя изрази увереност, че ще представим и града си, и страната си по най-добрия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Ханко бРат преди 8 години
Ало, фъндъкова!!!!!??! При какви температури на въздуха се включва отоплението в Градския транспорт? Знаем че в твоето село няма такъв но не забравяй, че ако не бяха фалшифицирани резултатите от "изборите", Ти фънфъкова нямаше да си "кмет" на Град София. Почшай да работиш и по-малко да крадеш!!!!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Видими резултати преди 8 години
Строи се много,строи си бързо,строи се некачествено и се ремонтира новопостроеното.Тапата на България е заради правителственото трасе.Там непрекъснато минават разни тумбаци и за Гешов свети червено.Кръстовището но Лъвов мост е безумно и некачествено.Семинарията се задръства повече от колкото преди да направят тъпият мост.На Витошка и паднаха плочките.И така нататък.Но всички ремонти се извършват от едни и същи фирми близки до премиера.Това го знае всяко дете.Тези въобще не са млади а има и ром.
5
1
 
4
 
! Отговори
тото преди 8 години
Да, така ще бъде! ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И СОФИЯ СЕ УПРАВЛЯВАТ САМО ОТ ЮРИСТИ И ИКОНОМИСТИ И РЕЗУЛТАТА Е НА ЛИЦЕ. СТАВАМЕ ВСЕ ПО-БЕДНИ, ПО-НЕГРАМОТНИ И БЕЗ ЗАКОНИ. СЕГА ДА ВИДИМ ВЕЛИКАТА ЕКОЛОЖКА, КАКВИ ЩЕ ГИ СЪТВОРИ ОКОЛО НДК ,ЗАЩОТО ТЯ Е ЕДИНСТВАНАТА , КОЯТО РАЗБИРА ОТ АРХИТЕКТУРА, КОНСТРУКЦИИ, ХИДРОИЗОЛАЦИИ, ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МРЕЖИ И СЪОРЪЖЕНИЯ, ПЪТИЩА И Т.Н. НО КАТО Е ИЗВЕСТНО У НАС ВСЕСТРАННО РАЗВИТИ СА САМО ЮРИСТИТЕ И ИКОНОМИСТИТЕ, ИНЖЕНЕРИТЕ И АРХИТЕКТИТЕ СА *** И НЕДОРАЗВИТИ.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малеее, какви ученички надничат през рамото на кметицата?!!! Те това е "млад" екип.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пфуу... Какви са тия гадни тьотки?
2
3
 
12
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
Тъй тъй, млади млади и неопитни, манипулируеми и наивни. Всеки опитен гербераст се нуждае от такъв екип калинки, за да му вървят корупционните схеми, без въпроси от сорта "Ама защо сега трябва да подписвам тези документи?"! А за простолюдието само се натрапва от медиите, колко е хубаво да е млад екипа.
1
2
 
21
 
! Отговори
даааа преди 8 години
Тази даскалица да отиде във Виена, Берлин, Мюнхен, Франкфурт, но на собствени разноски като екскурзиантка, и да види къде в тези градове в централните части се правят глупости като "Кръговото при Гешов" или недомислието срещу Център по хигиена - тапа, ама Тапа. Да пита как се правят подземни и надземни паркинги и защо колите не са по улиците, при това и да плащат. Защо в кварталите никой не санкционира спрените на тревата и на тротоарите коли. Тези на снимката ли са новите младежи!