Парното по петите ни и за две неплатени сметки

Най-големият длъжник е заборчнял с 500 хил. лв.
16
Парното по петите ни и за две неплатени сметки
Снимка: архив

Парното ни погва за две неплатени сметки без значение дали борчовете са за 10 или за 1000 лева.

Ако не сме се издължили два месеца поред, попадаме в полезрението на служителите на "Топлофикация – София".

"Според нормативната уредба длъжник имаме тогава, когато задължението е повече от два месеца. Преди това този клиент се смята за коректен в рамките на закона", обясниха за "Монитор" от столичната компания.

Още по темата

Със събирането се занимава специално звено в топлофикацията, като се действа по специална методика, така че в крайна монополистът да може да си събере парите от абонатите.

Към края на миналата година борчовете на клиентите са стигнали 420 млн. лв.

70% от столичани не дължат нито лев за парно и топла вода, при дял от 48 на сто преди пет години. Ако към тях се прибавят тези с от 1 до 6 просрочени сметки, които пак се броят за лоялни, процентът скача на 92 на сто.

Към момента има заведени 15 000 дела на длъжници. Най-голямата сума, за която тази година „Топлофикация – София“ е пратила на съд свой клиент, е за 500 хиляди лева, като в случая става въпрос за бизнес абонат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: топлофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До топлофикациофобЗа жалост няма как технически да прекъснат топлоподаването само до жилището на неизрядния платец и затова всички от блока го отнасят!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vs balgari da ne plaschtat smetkite na tia kratzi stanaha milioneri ot Nas Tapite bG grajdani. Karat ni s smetki sa vida tok parno s bG tap narod plaschta i tarpi danazite sa *** smet visoki a fandakova ja vosat s skapa Kola do frisiora i do Dr mesta nie im plaschtame saplatite bensina Drehite a te Pluskat v skapi Rest i gi vosat v skapi koli
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9Изобщо не са смота.н.яции. ТЕ СА РЕКЕТьОРИ! Но за разлика от обикновените улични дейци, тези са с държавна протекция!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
самота,самота не си тъй сама,мизерията при тебе дошла.Като змия в джоба се е настанила и като болест лицето ми е изпила.Глуха празнота ,самота и мизерията шамар ти е забила.
10
0
 
7
 
! Отговори
23123 преди 8 години
съдиите в СРС пращат хората на ЧСИ и после получават "дарения".Вижте сайта на СРС и кои са "дарителите" на СРС.Е как няма да съдят само в полза на топлофикация съдииковците от СРС?Мафия!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половин милион сметка за парно?!?!? Не Топлофикация не са нагли. Хич.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, ако не си платя 2 ПРОГНОЗНИ сметки (нищо не им пречи да ми прогнозират по 2000 лева на месец), отиваме на съд. Съдията ме осъжда, като ми трупка още 1000 лева за някакви си хонорари и дългът ми става 5000 лева. Идва изравнителната сметка и се оказва, че аз съм си плащал по 150 лева на месец и в крайна сметка ТоплоФИКсация има да ми връща 62 лева. Отпада ли съда за 4000 лева и остава ли хонорара от 1000 лева?! Пълни СМО.ТА.НЯ.ЦИ!!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Д Е М О К Р А Ц И Я !Кой не скача е червен...
6
0
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Фалит за ИЗЕДНИЦИТЕ МАФИОТИ наречени топлофикация
5
0
 
26
 
! Отговори
топлофикациофоб преди 8 години
По закон след две или три неплатени сметки трябва да се прекъсне топлоподаването към неизрядния платец! Те не го правят, защото им се иска да продължават да товарят хората с измислените си и лъжливи сметки. По този начин зорлем начисляват пари на хора, които не желаят да им ползват "услугата" и нямат възможност да плащат. И тове ако не е рекет, здраве му кажи!!!! Мръсни мародери!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 ти, прав си. Не се бях сетил. Когато си надплатил, реално са те принудили да кредитираш съседи, без това да ти носи някакви ползи.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормална рекетьорска работа.Две неплатени сметки би трябвало да се броят след изравняването май и юни. Преди това са прогнозни сметки. Мутренска държава.
2
6
 
18
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТАЗИ РАБОТИЛНИЦА ЗА ПАРИ НАРЕЧЕНА ТОПЛОФИКАЦИЯ ОГРАБВА НАГЛО И БЕЗКОМПРОМИСНО ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ.В НЕЯ СА ВКЛЮЧЕНИ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И СЪДЕБНА СИСТЕМА.ДОРИ ДА НЕ ПОЛЗВАШ ПАРНО И ТОПЛА ВОДА И ДА СИ ГО ЗАЯВИЛ НАДЛЕЖНОПАК СИ ПРИНУДЕН ДА ПЛАЩАШ.СЪДЪТ УСЛУЖЛИВО ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ УВАЖАВА ИСКА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ.ПО ЕВРОПЕИСКИТЕ ЗАКОНИ УСЛУГА КОЯТО НЕ Е ПОЖЕЛАНА НЕ СЕ ЗАПЛАЩА.ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НАРЕЧЕНИ СЪДИИ НЕ ПРИЛАГАТ ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ И РЕКЕТИРАТ ВСИЧКИ.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А най-налкия длъжник- 2 стотинки