Тапи в София заради третия лъч на метрото

Ще има реорганизация на движението през февруари-март
10
Тапи в София заради третия лъч на метрото
Снимка: Булфото, архив

В началото на следващата година софиянци ще имат проблеми с движението през центъра заради строителството на третия лъч на метрото.

Още по темата

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7,5 км. и трябва да бъдат завършени през 2019 г., съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Заради строителството обаче ще има реогранизация на движението, която ще бъде обявена в началото на януари.

В края на идния месец и началото на февруари се очаква да започне същинската организация и работата по строителството. Адът за шофьорите се очаква да бъде в края на февруари и началото на март.

Фандъкова увери, че при метростанцията на Орлов мост, строителството ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението.

Другите станции от третия лъч ще се изграждат в стеснени градски условия. Най-затруднено ще бъде движението по бул. "Патриарх Евтимий" и кръстовището му с бул. "Витоша", както и по бул. "Aкадемик Иван Евстратиев Гешов" при пресичането му с бул. "България".

Фандъкова се похвали, че от понеделник София ще има нова ледена пързалка. Съоръжението засега е открито. То е част от многофункционалният спортен комплекс в "Зона Б 5" - "Спортна София" и е част парк "Възраждане".

Ледената пързалка ще работи всяка зима, а за следващата ще бъде покрито.

"В деня на отварянето й входът ще бъде безплатен, а през останалото време ледената пързалка ще работи от 8:00 до 22:00 часа", поясни Фандъкова.

От 8 до 9:30 ч. ледената пързалка ще бъде безплатна за учениците от софийските училища и децата от детските градини.

Фандъкова уточни, че спортният комплекс на "Спортна София" месечно е посещаван от около 7 хиляди души, като от откриването му до момента са отчетени 30 хиляди посещения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечтата на някои за Швейцария на Балканите, май ще се сбъдне.Всички обратно на село, София за чужденците.Горко им на балканците.
8
0
 
1
 
! Отговори
зззфзгдфг преди 8 години
Е тя София 70те е проктирана макс за 750 к души . Кой е виновен ,че 2015 има само 1 млн автомобила . Трябва и малко култура да имат хората : колело , метро , а не всеки *** да ми кара 20 г. таратайка .В Лондон си решиха проблема лесно - 20 паунда такса на всеки влезнъл с кола в центъра .Да сложат и тук една такса - 10 лв за широкия център на всяко минаване и доста ще понамалеят бричките .....
7
0
 
1
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Тапите в китната ни столица не са заради метрото!! Те са заради некадърните архитекти !! На последния столичен, приоритет му бяха магистралите из страната, а не столицата. В тези години на подмяна, на София и трябваше един Осман / кмет на Париж след 1789 г/, който да разшири всички улици и булеварди, а не срещу рушвети да се разрешава застрояването на тревните площи, гаражите да се използват по предназначение и да се строят нови гаражи!! Улиците са натъпкани с тенекии.. и в големите градове!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Електро преди 8 години
До 6. В София ще има ток. За Люлин не знам...
5
1
 
5
 
! Отговори
еми да преди 8 години
"В деня на отварянето й входът ще бъде безплатен, а през останалото време ледената пързалка ще работи от 8:00 до 22:00 часа", поясни Фандъкова.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На който не му изнася да си оди у село!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Временните неудобства не са толкова важни, когато целта е разширяването на метрото, което е супер за София
2
1
 
12
 
! Отговори
Градският транспорт преди 8 години
Да вземат мерки и да пуснат допълнителни автобуси и трамваи. Да пооправят градския транспорт и задръстванията значително ще намалеят.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тапи, липса на регистрационни табели и.т.н обичайно за бойколандия!