Юруш: Откриват нов участък от Околовръстното

Новото трасе ще облекчи трафика от северните квартали на столицата
30 дек 2015 08:23,
75
Юруш: Откриват нов участък от Околовръстното
Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Откриват участък 1 от Западната дъга на СОП - път ІІ-18 от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура”.

Още по темата

На 22 октомври бе пуснало движението по 3-километровото директно трасе на отсечката, за да се облекчи трафика към АМ "Люлин" и ГКПП " Калотина". Останаха за довършване пътищата за достъп до директното трасе.

Работата по тях приключи и днес е официалното откриване на обекта, каквито са изискванията на проектите, изпълнени със средства от фондовете на Европейския съюз.

На официалната церемония ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, членовете на УС – инж. Илиана Захариева и инж. Дончо Атанасов, и др.

Участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път е между пътния възел на автомагистрала "Люлин" и СОП и моста над р. Какач.

Общата дължина на отсечката е 3 км и започва от началото на АМ "Люлин" и завършва след моста над река Какач. На участъка има два пътни възела при бул. "Царица Йоана" и бул. "Сливница" и два моста.

Инфраструктурният проект е важен за София и страната, защото голяма част трафика около северните квартали на столицата ще се пренасочва по него. Освен това новият участък ще свързва магистрала "Хемус" с пътя за Калотина.

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на АМ "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", който на територията на България свързва Видин с Кулата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Evroto zvanka преди 8 години
Kef...magistralni taksi...:-):-):-)
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЮРУШ господа какво значи това напишете *** БЪЛГАРСКИ ули сте турски прасета вие.
60
0
 
2
 
! Отговори
Anonymen DE преди 8 години
До анонимен 22-хи хи хи, живея НЕ НА ДРУГА ПЛАНЕТА, А В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, с нормални управляващи и спазващи законите,моралните и етични норми хора,които уважават себе си, своя народ, своята история, култура и т.н.:-) Нещо за което Тиквоний Велики Самовлюбений може само да мечтае! Сега се хвали за за трикилометрови отсечки,какво ли би било ако се правеше всичко това през времето, в което той управлява... Пази Боже сляпо да прогледа -мъдър е българският народ!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
Юруш преди 8 години
А чии стоки ще се пренасят по тези "тангенти"!?
58
0
 
2
 
! Отговори
Do61 преди 8 години
Iurusch e moderen instrument na starobalgarskia komplekt instrumenti v bg ezik.Naprimer kato teflon tigan i kamenna plocha za pekane na piper s zagriavane po razni nachini.:-)
57
0
 
9
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До ВинетуДа печели, но с фалшификации. Колелото на историята се върти и не след дълго някои ще имат дълги безплатни почивки.
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА защо питаш кога ще стане този участък от Южната дъга, нали " асфалт не се ядеше"?- - - -Ние асфалт не ядеме, но си плащаме ! А плащаме не да ни крадат , а да свършат работа ! Но ГЕРБераски *** това разбира ли ? Къде ти ! Той ако разбираше нещо то той нямаше да е *** и то ГЕРБеластки !!!
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - А, за какво е сложена думата "Юруш"?сложена е от простотия, подалият статията е изнервен от събитието и смята, че така го омаловажава.
54
7
 
8
 
! Отговори
Гонки монки преди 8 години
Сега какви гонки ще си правим с приятелите... Бедна им е фантазията на полицията.
53
1
 
2
 
! Отговори
Zagorsko преди 8 години
Tasi snimka ot Yablanovo li e?!:-)
52
12
 
19
 
! Отговори
ЗАЕМИ до дупка преди 8 години
В България икономика няма. Има европроекти, една част от парите по тези проекти се дават България. Тъй като България невьзпроизвежда собствени пари, взема заеми. Така вървим по пътя на Гърция, благодарение на ГЕРБ, БСП, ДПС и другите им производни. Бойко неправи икономика, а дългове. Той иска първо асфалт, а после заводи. А трябва да вървят заедно.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гледам част от парите са отишли за платените интернет ***
50
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а кога ще му почне ремонта
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, за какво е сложена думата "Юруш"?
48
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** не му са нужни магистрали , защото асфалт не се яде . Скрий се някъде на село при ракийката и сланинката .
47
1
 
5
 
! Отговори
иванов преди 8 години
Който не работи няма пари за хляб и пише лозунги по форумите!
46
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо питаш кога ще стане този участък от Южната дъга, нали " асфалт не се ядеше"?
45
15
 
10
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Ей, червеноармейци, завиждате ли, завиждате, да ва *** в нещастниците. То лесно се плюе, ама вие какво видимо направихте, че нещо не си спомням? Бойко такъв, Бойко онакъв, ама много неща се правят. И хората го виждат - кой печели всички избори, а, смешници?
44
6
 
4
 
! Отговори
Любо преди 8 години
До гледам тв. Причината брат е че Бойко плаща.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКаквото и да си говорим , както и червените каскети да плюят, ако не беше ГЕРБ и Борисов ...- - - -Не ни говорете ! За един надник като *** продавате държавата си !!! Знаеме го !