Юруш: Откриват нов участък от Околовръстното

Новото трасе ще облекчи трафика от северните квартали на столицата
30 дек 2015 08:23,
75
Юруш: Откриват нов участък от Околовръстното
Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Откриват участък 1 от Западната дъга на СОП - път ІІ-18 от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура”.

Още по темата

На 22 октомври бе пуснало движението по 3-километровото директно трасе на отсечката, за да се облекчи трафика към АМ "Люлин" и ГКПП " Калотина". Останаха за довършване пътищата за достъп до директното трасе.

Работата по тях приключи и днес е официалното откриване на обекта, каквито са изискванията на проектите, изпълнени със средства от фондовете на Европейския съюз.

На официалната церемония ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, членовете на УС – инж. Илиана Захариева и инж. Дончо Атанасов, и др.

Участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път е между пътния възел на автомагистрала "Люлин" и СОП и моста над р. Какач.

Общата дължина на отсечката е 3 км и започва от началото на АМ "Люлин" и завършва след моста над река Какач. На участъка има два пътни възела при бул. "Царица Йоана" и бул. "Сливница" и два моста.

Инфраструктурният проект е важен за София и страната, защото голяма част трафика около северните квартали на столицата ще се пренасочва по него. Освен това новият участък ще свързва магистрала "Хемус" с пътя за Калотина.

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на АМ "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", който на територията на България свързва Видин с Кулата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
4
 
! Отговори
niki преди 8 години
Заглавието подсказва, че Атака (aka Юруш) открива нов участък с пътна настилка. Това вярно ли е?
41
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов строи паметници като онзи пред НДК !!!! Много средства, пълно безмислие, и никой не го иска !!!
40
9
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
До :-DА КАКВО ЩЕ КАРАТ ХОРАТА ПО ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ СЛЕД КАТО НЯМАТ ПАРИ ЗА ХЛЯБ?!
39
2
 
0
 
! Отговори
Любо преди 8 години
В конкретният случай шлаката беше от Перник.
38
11
 
7
 
! Отговори
8 преди 8 години
ДО АНОНИМНОТО ПИЛЕНЦЕТОЧНО ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ ИЗЛИЗАТ ПАРИТЕ ЗА ВСИЧКИ ГЕВЕЗЛЪЦИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ПИЛЕНЦЕ,А НЕ ОТ европата,ЗАЩОТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ДОСТАТЪЧНО ВИСОКА ВНОСКА ЗА НЕЩАСТИЕТО ДА СМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
37
1
 
4
 
! Отговори
Гледам Тв преди 8 години
А каква е причината новина от 22/10/2015 да се препечатва на 30/12/2015 в медията Ви?
36
7
 
10
 
! Отговори
Само да напомня ! преди 8 години
Път се строи /здрав път/с ломен камък ! С ЛОМЕН КАМЪК !!! А не със сгурията от Кремиковци /вижте сами пълнежа на тази "магистрала"/ !!! Всичко това много скоро ще пропадне или ще поддаде, т.е. ще се разруши ! А тогава вече "Евросредства" няма да има !??? Сетете се от чийй джоб ще излезат парите за ремонтите !? И новото ли ще кърпим ??? А Бойко и ГЕРБ ще върнат ли откраднатото ???
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да си говорим , както и червените каскети да плюят, ако не беше ГЕРБ и Борисов никога нямаше да имаме магистрали . Спомнете си Станишев и Симеон Сакса как искаха само да крадат без да строят . Г- н Борисов народа е с теб .
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :-Dмагистралите не се стоят с външен дълг, пиленце, а с европари. Хората за това ни ги дават. Споко! Не идват от джоба ти.- - - - Я пак ???? Винетки, пътни данъци, ТОЛ такси, ДДС, Акцизи, .....
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го открива бързо, че вече почна да пропада. Този главоч ще остане в историята с некадърно и набързо построени неща.
32
2
 
1
 
! Отговори
Любо преди 8 години
4г вместо 2.5
31
3
 
9
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Проверете и ще видите че този участък се откри за пръв път на 23.10.2015. И се строи 2г вместо 2.5 както беше по договор. И се отпуснаха допълнително 14 000 000 E. Това са фактити. АВИЕ ОВЦЕ ВЯРВАЙТЕ . Такова е положението на всички обекти. А за качество няма да говоря.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък обвинявам БАН !Как тия от БАН до сега неможаха да измислят една машина за рязане на лентички, ами все този т.юфлек го разнасят насам-натам ? Само той ли може да реже лентички ? После нямало пари за наука и разни други ? Ами няма да има ! Я проверете колко пари отиват за разходи по хеликоптерите, охраната, софрите, и т.н. ??? А на машината какво и трябва освен малко масло и ток докато резне лентичката !? Та да знаете - от БАН са виновни !!!
29
7
 
7
 
! Отговори
:-D преди 8 години
До Валентинмагистралите не се стоят с външен дълг, пиленце, а с европари. Хората за това ни ги дават. Споко! Не идват от джоба ти.
28
2
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"Абе вие си плюйте, но по-добре Бойко да реже лентички за новопостроени неща, отколкото Орешарски да фалира банки."Да много е добре, ***: цената скоро ще стигне 50млрд външен дълг.
27
5
 
1
 
! Отговори
:-D преди 8 години
До Анонимен 25"За да построиш нещо първо трябва да разрушиш старото, и да започнеш на чисто !"Орешарски като разруши КТБ, какво ново по-точно искаше да построи, че малко ми убягва причинно-следствената връзка? :-)))
26
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партия Юруш открива? Какво? Завод за руски знамена?
25
2
 
5
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Пак доказвате че сте стадо овце.нека бойко ви строи.
24
2
 
8
 
! Отговори
младост4 преди 8 години
Южната дъга от Младост4 до Ботевградско шосе кога ще стане .Оправиха си квартала на богатите а останалите квартали кучета ги яли.
23
10
 
7
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Абе вие си плюйте, но по-добре Бойко да реже лентички за новопостроени неща, отколкото Орешарски да фалира банки.Вие си плюйте, но като ви се наложи, ще плюете и пак ще карате по пътищата, които Бойко е построил. И няма да имате нищо против да карате по тях, но пак ще си го плюете, защото освен да плюете, друго не знаете. И Господ да слезе от Небето и да ни помага, и Него ще плюете.