Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!

"Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият"
29 дек 2015 15:44,
186

Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов откри 13-километрова нова отсечка от двулентов обходен път на Монтана. Той е изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС.

Министър-председателят изрази задоволство, че вече открива такива отсечки и на Север, не само на Юг в България.

"На Юг доста погледахме такива отсечки, когато правехме другата част на България. Това че вече и на Север се прави, само може да ни радва и да ни гордее", каза Борисов.

Още по темата

Той благодари на свещениците, осветили новата отсечка. "Благодаря на отчетата, че благословихте този път да няма жертви, да е безопасен. Защото виждате каква красота е".

Борисов обясни, че със средствата за изграждане на новия път край Монтана и тези за водния цикъл, в града са влезли над 100 млн. лв. Премиерът напомни, че новата придобивка за града идва по Коледа.

"Това е най-хубавият празник. Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият", каза още премиерът.

Той прикани кмета на Монтана Златко Живков да е по-активен по отношение на енергийната ефективност на блоковете и напомни, че от 1 януари започва втория етап от безплатното саниране – на малките сгради.

"Отчетата казват: "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат", допълни Борисов.

Премиерът съобщи, че държавата е събрала с над 2,7 млрд. лв. повече приходи, но припомни, че са изплатени 3,8 млрд. лв. на вложителите в КТБ. 

"А за да направим целия път до Дунав мост плюс "Струма" и цялата "Хемус" трябват 5 милиарда", каза Борисов и допълни: "В тези светли празници да си пожелаем Господ да е с нас. Той като е с нас, виждате всичко едно по едно си става".

Строителният министър Лиляна Павлова обясни, че новата отсечка е важна за Монтана, защото извежда тежките камиони, пътуващиот София към моста Видин-Калафат и обратно, от центъра на града. Тя съобщи, че в близко време ще бъде открит обходният път на Берковица, ще завърши ремонтът на пътя през старопланинския проход Петрохан.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на премиера и правителството за направените през годината големи инвестиции в общината. Той поиска помощ за довършването на големия православен храм "Свети Дух", който се строи от осем години в Монтана, и за ремонт на два от централните булеварди в града. Борисов пое ангажимент за съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
!! преди 8 години
Няма такава крадлива фирма начало с нейния директор Делчев! Само по физиономията му личи колко краде и колко лъже!
110
1
 
3
 
! Отговори
!? преди 8 години
Оставяйки на страна, въпроси като качество и кой какво краде, за мен лично е обидно подобни неща да се представят като нещо важно. 20години умишлено не се прави нищо и сега с 13км ще кажеш, че само за монтана мислят
109
2
 
8
 
! Отговори
Серго преди 8 години
Филията с мас, пак се е облажил! Блажите ли, мушмороци?
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сутринта пуснали, като си заминал Борисов затворили. Догодина пак ще го пуснат и пак ще режат лентички.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рядко глупав тоя, Димитър Пенев II
106
0
 
1
 
! Отговори
знайко преди 8 години
До ВинетуИндианецУ ти как мислиш? Дали ми е кеф,че ще карам по този асфалт всеки ден а? Ти ша минеш ли поне веднъж да го пробаш???
105
4
 
4
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До знайко, балалайко. Трейс, мрейс, обаче се правят много неща. За разлика от много други правителства. Дали случайно ГЕРБ печели всички избори, а. Ти как мислиш, бе ***?
104
2
 
9
 
! Отговори
КРАДЛИВИ ГЕРБЕРЧЕТА преди 8 години
Ислямистка Турция еднозначно застава зад Лютви Местан и освен логистично помага сериозно и финансово, за да държи в напрежение цели области от България, пише столичен седмичник. Първата цел на турските ислямисти е създаването на автономен вилает Кърджали, който да се отцепи от България, допълва изданието.ВСИЧКИ КРАДЛИВИ РЕШЕНИЯ БОКО ГИ ПРЕКАРВА С МЕСТАН А ТОЙ ТУРСКИ ШПИОНИН,Е ТОГАВА БОКО КЪВ Е??????дали това се е случвало без знанието на Боко ???ЕДВА ЛИ
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата лаят , кервана си върви ,а бедността забрави ти. Просяка на думи и си ти, и нас кучета вече ни отекчи.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо страшно в монтана стана ,с пръвия сняг асфавалта го няма . Що се спе от небето,та нема шосето. ДАЛИ пък хала не го изла,би требвало да е умряла.ДЕ Е ШОСЕТо...
101
2
 
7
 
! Отговори
Жалко! преди 8 години
И така... жалко за България! Държавна сигурност (майка на олигархията) отново закрепва позициите си под носа на заспалия и скоро МЪРТЪВ български народ и осигурява бъдещето си със 100 години напред. С нейните няколко лица като най-явните - ГЕРБ, БСП, ДПС, другите си ги знаете, успява да се изгаври с един народ, който поради плиткоумие и лъжлива гордост не умее и предполагам никога няма да успее дори да си зададе правилните въпроси.... поне докато в хладилника има храна.. а на много места и няма!
100
4
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ЛЕНТАДЖИЯТА - ***, ПО-***, НАЙ-***, ТИКВА!!!
99
0
 
15
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Фирмата ТРЕЙС,която принципно е на бат Бойко построи тази отсечка. Така че успеха на Бойко е пълен,мнението на матриала няма значение за него. ЧЕСТИТО НА МОНТАНЧАНИ!!!
98
8
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
А, бе, този сайт специално за плюене по ГЕРБ ли е създаден? Всуе, всуе.
97
1
 
9
 
! Отговори
АЙДЕ БОКИЧ....ЧНГ преди 8 години
..ТАЯ ГОДИНА--"ЛЕНТИ"......ДОГОДИНА ---"ГЛАВИ"- ПО МИНИСТЕРСТВАТА ......ха,ха,хааааааааХАИРЛИЯ , ДА Е......!!!!!!
96
1
 
9
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Докато нашият премиер реже лентички из Монтанярско като че ли открива космодрум нашите съседи влизат в голямата игра като на срещата между Давитоглу и сръбският премиер турският премиер е помолил сърбина да посредничи за решаване спора и враждата между Турция и Русия и сърбина се е съгласил като по-този начин Сърбия си осигурява определени добри позиции и в двете посоки най-вече за добър бизнес а нашият открива някъкви 13 км и се прави на толкова велик като че ли три папи са му галили главата!
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.....изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС..... и ? от българските данъкоплатци?
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Goljam Pras
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ,нямам морал ,защото св.инята съм заклал,виното съм изпили съм се извинил. А, на Москов майна една,от мене сега.
92
1
 
8
 
! Отговори
до 129 преди 8 години
Да проверяват го и точно затова се оспорват проектите, и над 25 процента от парите не ни ги дават и тези пари след това се връщат на кметовете от хазната, т.е. моите и твоите данъци..... затова всички кметове са с коли за стотици хиляди... Просто комисията казва, проекта е рисков има 100 подизпълнители, няма търгове, не са спазени процедури, няма качествен надзор, няма протоколи от временното изпълнение и т.н. и т.н., обаче се режат ленти зад надпис ЕС фонд и парите от хазната се източват