Кръц: Преди гола поляна – сега 13 км Северна тангента

Кабинетът я откри и така спаси 180 млн. лева по европрограми
Обновена: 30 дек 2015 13:45 | 30 дек 2015 13:37,
128

Снимка: МРРБ

Кабинетът направил и невъзможното, за да пусне до края на годината новата отсчека от Северната скоростна тангенгента, обяви строителният министър Леляна Павлова при откриването на участъка. Лентата бе прерязана днес от премиера, кмета на София и  няколко министри.

"Направихме и невъзможното. Преди пет месеца бяхме тук на гола поляна, а сега имаме 13,5 км 8-лентов участък, напълно готов и завършен", каза Павлова. Т

я обясни, че за пускането наистина е трябвало да бъде направено и невъзможното, защото 180 млн. лв. По ОП "Регионално развитие" щели да се изгубят.

Още по темата

Общата дължина на трасето на Северната скоростна тангента е 16,5 км и преминава през шест землища на територията на София – Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна. Началото на участъка е на около 1,1 км след разклона за с. Мрамор. Краят е при пътния възел тип "пълна детелина" на 1,1 км след новото начало на АМ "Хемус".

По дължината на трасето са разположени 7 напречни връзки и 5 пътни възела - "Булевард Рожен"; "Булевард Илиянци"; "Булевард Чепинско шосе"; "Източна тангента" и "Софийски околовръстен път – АМ "Хемус".

Трасето преминава над 3 реки – Какач, Владайска и Перловска река, и 6 канала, пресича 20 електропроводи и газопроводи и 20 водопроводни и канализационни мрежи.

Изграждането на Северната скоростна тангента е от изключително значение за трафика в София. Тя не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между няколко коридора от нея.

Павлова разказа, че пуснатият участък ще съкрати пътя и ще направи движението в тази част на столицата безаварийно. Догодина ще бъдат довършени под 3 км на тангентата.

Според министърката Северната скоростна тангента ще допринесе за развитието на тази част на столицата, защото новите пътища винаги водят бизнес и инвестиции, развитие на икономиката, а това значи повече работни места и прогрес занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се снимат на новите обекти - това е за похвала- построили са още нещо за народа!Червените се снимат само на Бузлуджа - това е отвратително и жалко.Депесарите се снимат само на партийни сбирки и по курбани.
81
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКуба през 1990 г. е имала по-нисък стандарт на живот от България. А през 2013 г. Куба под американско ембарго е на 44-то място, България под американско партньорство на 58-мо място в света по ИЧР (Human Developement Index)
80
0
 
10
 
! Отговори
!! преди 8 години
единствено във днес.беге може да видиш заглавие което изглежда като случайни думи съчетани в безмислено изречение
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте, драги ми ***. Това, че столицата ни, жалко обаче, че е само тя, получава една абсолютно необходима и логична за големината на София град, инфраструктура е добре. Но това е нещо, което трябва така или иначе да се прави. Ама да ми надувате фанфарите и да ми обеснявате, че кабинетът е велик, за това че направил 10 км околовръстно, еми ще ме извинявате. Нито съм толкова наивен, нито толкова ***! Усмиихнатите некадърници да ми обяснят казуса КТБ, Пеевски, Доган, Бисеров и т.н.
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо спряха да заливат Борисов публично с лъжи - защо той заведе над 50 дела за клевети и започна да ги печели.Шапшалите видяха, че без документи и закон не може и млъкнаха...
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До единТочно така е. В една Чехия ако инвеститор иска да направи логистичен център в Бърно, например, трябва да изгради инфраструктурата за собствена сметка. Но за целта държавата е осигурила всичко останало, в т.ч. липсата на брутална корупция (навсякъде има лобизъм и др., но не на нивата, на които се сблъскваме ние ежедневно).
76
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На втората снимка гробокопачите на България. Каква мила картинка, ще се разплача направо. Разберете най накрая бе герберасти с тия единствения изход е Терминал2.
75
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работа на опозицията ( комунисти, атакисти и депесари) е да следи как се разходват парите от заема - нека следят бе.Ако има издънка - да ги съдят.
74
8
 
18
 
! Отговори
без халюцинации преди 8 години
Кръц: Преди гола поляна, сега гола вода!
73
3
 
15
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Абе Бойко , ти ли си? Абе същите фрази ги повтаряш всяка вечер по телевизията на зяпналите с уста шепа зомбирани българи! Строя,строя,строя....какво строиш? Тодор Живков строеше заводи , фабрики ,въобще икономика а ти какво баба си строиш? Една отсечка която след приемането й ти поднасят за подпис ремонтирането й!
72
5
 
16
 
! Отговори
един преди 8 години
Логиката в този сайт - ако критикуваш ГЕРБ си бивш комунист, настоящ комунист, атакист, червен каскет или неразбиращ. Аз кола нямам и пътищата слабо ме вълнуват. Ако е вярно това за раздвижване на икономиката покрай инфраструктурата защо постоянно увеличават данъците, свързани с автотранспорта? Кой в крайна сметка ще пътува по тях ако хората нямат пари, а големите инвеститори не се вълнуват от това дали има път (те сами ще си направят),а дали има корупция, какви са данъците, кадрите и прочие.
71
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отивайте в русия, куба и с.корея.Там ще вие приятно, каскети.
70
6
 
15
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Строят !!! За една година взеха 21 милиарда заем,по -голяма част от който окрадоха и построиха някой друг километър некачествена магистрала за заблуда на продажниците,които ги подкрепят...
69
3
 
9
 
! Отговори
До Джино- ромския преди 8 години
Ами да, виждаш по улиците само безделници и пенсионери, защото другите са на табота бе!Не като теб, лилав ***.
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кабинетът я откри (тангентата) и така спаси 180 млн. лева по европрограми:---Едно време Тато САМ режеше лентичката, и то много рядко,а сега - ЦЕЛИЯТ КАБИНЕТ е с ножички и режат, режат - на всеки километър ...
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай ти Тошо уби България с помощта на руснаците.Три държавни фалита сме преживели.И ако само Герб строи нищо не става, трябва всички да строят, но червените само крадат!
66
9
 
6
 
! Отговори
Джино преди 8 години
До 67 : Вижда се напредъка , даааа! По улиците се виждат само старци , полицаи, роми и тук там някой заблуден човечец , който не можа да напусне България поради ангажименти!След още някоя година ще си останете само контингента на Герб и ще си гласувате с една бюлетина! Ай със здраве и успех в България!
65
1
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 8 години
Ами и в западна европа също няма положителен прираст, а си живеят супер.Ти изобщо чел ли си как се смята бе , морков ;)В Андора, Монако, Швейцария ... и ттам намаляват, но са богати.Червен макак :)
64
7
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Гроб печелят избори с фалшификации, още помним как Цецо Апартаментчика разнасяше чували с още няколко депутата!
63
10
 
15
 
! Отговори
до герб -подлогите преди 8 години
Това което Тодор Живков е построил , вие Герберстите начело с Лентореза ще ви трябват 100 години само да го боядисате! На Тодор Живков пътищата още са годни някои от тях и още пътувате по тях, а на Борисов магистралите вече им правят основни ремонти!