Банковите обирджии имали вътрешна информация

Хората нямат работа, кражбите ще зачестят, убеден е експерт
6 яну 2016 09:07,
23
Банковите обирджии имали вътрешна информация
Снимка: Bulphoto, архив

Обирджиите на банковия клон в "Люлин 7", задигнали около 100 хиляди лева снощи, са разполагали с вътрешна информация. В това е убеден Красимир Цветанов от българската бодигард асоциация.

"Крадците са влезли секунди преди да дойде екипът за инкасо, което е изключително притеснително, защото можеше да се стигне до престрелка", коментира Цветанов пред bTV и припомня, че само на метри има трамвайна спирка.

Още по темата
По думите му крадците със сигурност са имали план и са знаели кога и как да действат.

Здравко Дерелиев от Асоциацията на охранителните фирми пък заяви, че банковият охранител е работил съгласно всички вътрешни процедури на банката и на охранителната фирма и е успял да съхрани живота и здравето на служителите.

"Крадците работят по предварително изготвен план, те са наблюдавали банката дълго време, те са направили маршрута, те са знаели откъде ще влязат, къде ще излязат и само по щастлива случайност не са се срещнали с инкасо автомобила, в който със сигурност има оръжие. Те са видели, че това вероятно е най-лесният начин за измъкване и са го използвали", заяви Красимир Цветанов.

Според Дерелиев пък е наложително всеки възложител да направи сериозна преоценка на нивото на охрана, както и на бюджета, който отделя, тъй като по време на криза първо се орязвали парите за охрана. По думите му подобни инциденти ще се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека благодарим на ББ
18
0
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
То от де да знае вложителя къде е надеждна охраната като в повичето банкови офиси са без физическа охрана и там където я има е от възрастни пенсионери дремещи на столовете
17
1
 
3
 
! Отговори
доволен преди 8 години
Обраха банка, застреляха политик, гръмнаха банкер....все добри новини за изтормозения народ! Дай Боже тая година все такива новини!!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййййй, крадец от крадец да открадне ? НАГЛОСТ !
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престрелка не може да стане защото гарван гарвана око не вади просто едните са на работа а другите са почивка и си изкарват някои лев допълнително.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като бях безработен си стоях вкъщи и гледах през прозореца а това което се виждаше беше инкасото на фантастико и касата на топлофикация е на двете места отиваха през деня много хора да внасят пари знаех по минути кога пристигат и от къде пристигат и ако имах добри приятели безработни можеше да го оберем за секунди без вътрешни хора достатъчно е ,че ходиш да плащаш и пазаруваш и виждаш какво правят.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви гении има само !Имали били план ами не просто така минавали от там и изведнъж решили да го направят обира .
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика "Дръжте Крадеца"
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Причината за обиране на Банките била увеличената безработица ?"Май не е това причината , а организираната престъпност , за която правосъдието няма грижата !
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама то и банката е на някой обирджия само че в по-големи мащаби.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да взимат! Така или иначе заплатите са смешни на служителите, а банката взима и имоти....
8
0
 
15
 
! Отговори
Нашенец преди 8 години
Обирджиите са се разбрали с Инкасото да позакъснеят малко, все пак са колеги!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми те и гоуемите приватизатори също имаха вътрешна информация
6
2
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
IMAM: POLITIKA,IKONOMIKA,SIGURNOST,KULTURA I OBRAZOVANIE I TUI V POLITIKATA SA NORMITE PRAVILATA I POSLEDICITE ZA KOITO NE GI SPAZVA,ZA DA JIVEEM V MIR,SINHRON,BOGATO I BUDESHTETO.NAI-BOLNIYAT NI OTRASUL E KULTURATA NEAKTUALNOTO OBRAZOVANIE I DUHOVNI CENNOSTI I MORAL,KOITO ZAHRANVA VSICHKI OTRASLI S KADRI,NO NIE GI NYAMAME TEZI KADRI,ZASHTOTO AKO SE POTAVI VEDNAGA IMA SHEMA DA SE ILI VNEDRI ILI E PUTNIK.NYAMAME MORAL,TAM E PROBLEMA.A OSTATUCITE SA TAKIVA KRAJBI,ZASHTOTO KRADCITE NE ISKAT DA RABO
5
1
 
7
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 8 години
Ne zablujdavaite horata,che tepurva krajbite zachestyavat.Krajbite,grabejite sa ot 65 godini.Tezi s klonove ot banki sa drebnite,koito ni pokazvat nyakoi hora.Razprodadenite zavodi za julti stotinki i polovinata nedeistvashti predpriyatiya.Izpisanite pari za putishta,a to nyamashe za 25g vreme.Energiya,gaz i monopolite v banki,hrani,vodi NIKAKVIYAT KONTROL VURHU ZDRAVE,HRANI I VID EGOIZUM,KOITO E PRIZNAK NA KRAJBI I UNISHTOJENIE NA BG KULTURA I IDENTICHNOST.ANTIKONSTITUCIONNITE PARTII I OBRUCHI
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повечето банки се разпасаха напьлно, нямат ни охрана ни каси ни нищо. седят едни момичета на бюра и вадят пари от чекмеджетата. преди няколко дни бях в прокредит банк клон, смешна работа, две пикли и ако влезе някой да им бие един шамар ще дадат всичко. цирк а не банка.
3
16
 
20
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Като нямат работа хората, никой не ги кара да обират банки, това не е извинение. Нека хората да си направят свой бизнес като нямат работа, за да може да се развива икономиката ни и да растат приходите от данъци в бюджета ни, а не да се занимават с обири.
2
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Естествено че е дело на вътрешни хора предвид прецизното извършване на грабежа
1
4
 
8
 
! Отговори
Bent преди 8 години
Savsem iasno - ohranitelite ot bankata sa?!